Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] LoLEnhancementSuite - dodaj kilka funkcji do LoLa!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NA WSTĘPIE INFORMUJĘ: NIE JESTEM TWÓRCĄ TEGO MODA.

Jeżeli wyskakuje wam błąd "Nie można odnaleźć części ścieżki "\League of Legends\mods\*" to wypakujcie moda do folderu z LoLem, jak na ss'ie: http://scr.hu/2n4l/pxlwp

Witajcie wszyscy! Ostatnio na forum BoLa znalazłem dość ciekawy dodatek: LoLEnhancementSuite. Opisuję go, bo uważam, że jest dość pomocny i dodaje wiele ciekawych funkcji.

Changelog LESa po polsku (od wersji 8, wtedy poradnik został napisany):

To jest ukryta treść, proszę

Spis treści:
1. Download
2. Jak zainstalować
3. Funkcje dodatku
4. FAQ

1. Download

Moda pobieramy stąd:

Skan:

Jakby ktoś chciał sprawdzić source code moda, tutaj jest:

Natomiast tutaj znajdziecie wszystkie wersje:

2. Instalacja

Podczas instalacji należy mieć wyłączonego LoLa!

Instalacja moda jest bardzo prosta.
1. Wypakowujemy archiwum .zip gdziekolwiek i uruchamiamy plik "LESs.exe" Pojawia nam się takie okienko:

2. W okienku klikamy przycisk "Locate" Tam otwieramy plik lol.launcher.exe, który jest w folderze z zainstalowanym LoLem.
3. Zaznaczamy mody, które chcemy mieć. Ja zaznaczyłem wszystkie. Po zaznaczeniu klikamy przycisk "Patch!" i czekamy chwilę.

Uwaga! Jeżeli podczas instalacji instalator będzie chciał uruchomić jakiś program (np. abcexport.exe), zezwalamy na uruchomienie!

3. Funkcje dodatku

• AppearOffline: Pozwala nam na ustawienie statusu na czacie "Offline" (tak, jak byśmy byli niezalogowani)
  • AutoAcceptQueue: Po upływie czasu na zaakceptowanie rozgrywki, dodatek sam zaakceptuje, zamiast odrzucić.
  • ClientMatchHistory: Przywraca starą wersję Match History
  • KeepMyPage: Jeżeli gra została odrzucona, a ty w tym momencie przeglądałeś np. historię meczów, to nie wrócisz na stronę główną.
  • StopCloseGame: Poprawia wydajność w grze na wolniejszych komputerach.
  • StoreRefresh: Pozwala na odświeżenie sklepu, co naprawia błąd "Sesja wygasła".
  • EasyQueueDodge: Dodaje przycisk Quit Game do normali i rankedów, byś nie musiał zamykać LoLa przy dodge'owaniu.
  • JoinMultipleQueues: Dołącza do wszystkich kolejek, jak nie wiesz, w co chcesz zagrać (Mod może nie działać poprawnie!)
  • SkinnyBots: Na customach daje botom skiny.
  • SeeTeamColor: Pokazuje, po której stronie mapy jest twój team (blue/red)
  • OfflineMessage: Wysyłaj wiadomości do niezalogowanych graczy.
  • SelectRandomSkin: Wybiera Ci randomowego skina z tych, które posiadasz.

4. FAQ

Q: Tylko 12 modów? Czemu tak mało?
A: Z czasem zostanie dodanych więcej.

Q: Jak usunąć LESs'a?
A: Możesz albo naprawić klienta LoLa, albo usunąć moda klikając "Remove LES" w oknie instalatora LES.

Q: Po patchu nie działa! Co robić?
A: Musisz zainstalować LESs'a jeszcze raz.

Q: Czemu nie ma już modów na customach typu Showdown?

A: Riot zablokował możliwość włączenia takich trybów.

Q: Przypadkowo spatchowałem więcej niż raz. Czy coś złego się stanie?

A: Nie. LESs wie, co spatchować, a czego nie.

Źródło:

Jest to mój pierwszy tutorial.

//Zaktualizowane 10.09.2014.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

• PickWhileLockedTYLKO NA BLIND PICKACH: Pozwala na zmianę bohatera nawet po kliknięciu Lock In.

Jak to możliwe? o.O

oluadp4310f.png

Opublikowano

Taki błąd mi wyskakuje ;x

Jesteś pewien, ze otworzyłeś plik lol.launcher.exe w górnym pasku instalatora? I czy wypakowałeś całe archiwum .zip do jednego folderu?

@up

Nie jest to banowalne, bo to nie ingeruje bezpośrednio w grę, tylko edytuje launcher.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Jesteś pewien, ze otworzyłeś plik lol.launcher.exe w górnym pasku instalatora? I czy wypakowałeś całe archiwum .zip do jednego folderu?

@up

Nie jest to banowalne, bo to nie ingeruje bezpośrednio w grę, tylko edytuje launcher.

Jestem pewien , przecież robie tak jak jest w instrukcji.

Opublikowano

Co kurwa? Dodaje showdowna i widzę wrogów w krzakach na ARAMie? Przecież to jest broken jak działa xD. Bannable może być jak ktoś nas podpierdzieli, że gramy na showdownie (historia gier) ale zobaczymy xD

@ Edit : aa to chodzi o to, że ja widzę w lobby przeciwników  w ARAMie jo?

Opublikowano

Czy masz otwartego LoLa podczas instalacji, jak tak, to zamknij.

Mam lola wyłączonego .

Dobra jutro jeszcze sprobuje coś zrobić

Opublikowano

Ewentualnie wypakuj moda do jakiegoś folderu na roocie dysku, nie zagnieżdżonego w milionach innych folderów. Aha, zainstaluj SP3 i .net framework 4.0.

Mam zainstalowane.

Opublikowano

Kozackie! Takiego czegoś szukałem :P Chodź w sumie mogliby dodać kilka opcji, np. darmowe skiny (jak z MK Jogo :D) czy Timery, chodź wtedy z Timerami byłby bannable :D

Take it easy my friend

Opublikowano

Kozackie! Takiego czegoś szukałem :P Chodź w sumie mogliby dodać kilka opcji, np. darmowe skiny (jak z MK Jogo :D) czy Timery, chodź wtedy z Timerami byłby bannable :D

To jest banowane i tak.. chodzi o to, że nie jest wykrywalne samowolnie. Musiałby Cie ktoś podpierdolić, że grałeś customa showdown. Bo to jest "nie fair", że Ty możesz grać Showdowna a inni też nie więc banowane tak jak timery.

@topic : Przydatne i działa wszystko. Przydaje się zwłaszcza na normalach zmiana champa jak ktoś w teamie strollował a wszyscy locknęli (w tym my) to zmieniamy z np Katariny na ADC ;d

Opublikowano

Zapowiada się ciekawie. Przetestuję i dam edita :3

U mnie to nie działa. Robię wszytko jak w instrukcji a w lolu 0zmian :((

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...