Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zarabiać pieniądze grając w gry (Steam/XBLA/PSN)?

Razeer123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć! Jak widać gry co chwile wychodzą nowe, a pieniądze nie są nieskończone... Jeśli ktoś jest niepełnoletni są dwa wyjścia - czekać na np. urodziny lub skorzystać z mojego poradnika :) Przedstawię Wam tu program, dzięki któremu będziecie zarabiać pieniądze grając w gry! Zaczynamy!

Uwaga - nie popełnijcie mojego błędu - zarejestrujcie się jako osoba pełnoletnia, bo nie będzie można kupić gier +18.

Pieniądze otrzymuje się za granie oraz odblokowywanie osiągnięć w grach z listy. Produkcje aktualizują się codziennie. Jeśli np. gra Skyrim zostanie wpisana na listę w poniedziałek, to znika w następny poniedziałek itp. Jeśli osiągnięcia mamy już odblokowane żaden problem - wystarczy raz uruchomić grę w czasie trwania akcji. Otrzymamy wtedy pieniądze za osiągnięcia oraz za pierwsze uruchomienie gry. To co zarobimy możemy wydać na GreenManGaming.

Jak duże są to pieniądze? Walutę przeliczyłem z funtów :) Zobaczcie sobie poniżej.

• Pierwsza gra w daną produkcję - około 50 groszy (0.1 £)
  • Bardzo łatwe osiągnięcie - około 25 groszy (0.05 £)
  • Łatwe osiągnięcie - około 50 groszy (0.1£)
  • Średnie osiągnięcie - od około 77 groszy, złotówki do około 1,3 złotych (0.15 £, 0.2 £, 0.25 £)
  • Trudne osiągnięcie - około 2.57 złotego (0.5 £)

Jak widać są to zarobki niezłe, więc nawet warto - czasami mając już osiągnięcia w danej grze można zgarnąć niezłą sumkę (na przykład w moim przypadku 0.8 £, bo już miałem osiągnięcia z CS GO :)).

Jak korzystać z programu?

1. Aby wziąć udział w akcji należy się zarejestrować w PlayFire. Jeżeli mamy konto na Greenmangaming wystarczy się zalogować, lecz jeśli nie, to rejestracja jest konieczna. Robimy to na stronie podanej poniżej.

https://www.playfire.com/

Aby się zarejestrować wybieramy przycisk "Sign Up", który znajduje w prawym górnym rogu strony. Aby się zalogować należy wybrać "Sign In".

123871400775216867857.png

2. Kiedy już jesteśmy zalogowani, najeżdżamy na trzy kreski obok avatara (pokazane na obrazku) i wybieramy przycisk "Settings". Na potrzeby poradnika założyłem nowe konto :P

136631400775484867857.png

3. To są opcje konta. Tutaj możemy zmienić wszystkie dane. Tym pobawcie się sami, jednak mam wam tu do pokazania dwie rzeczy. Po pierwsze wybieramy przycisk "Sign in through Steam" i logujemy się do naszego konta Steam (tego z grami) - dane są bezpieczne, gdyż logujecie się przez oficjalną stronę Steam. Jeśli macie Xboxa lub PlayStation w odpowiednie pola podajcie swoje nicki.

419641400775721867857.png

4. Jeżeli już połączyliście Wasz profil z kontem Steam i/lub z kontami Xbox i PlayStation przejdźmy do następnego kroku. Jak otrzymać darmowe 2.5 zł? Jest to bardzo proste. Pod swoim adresem e-mail odznaczamy wszystkie opcje typu "Send me site updates" i wybieramy przycisk "Save changes". Następnie zaznaczamy wszystkie cztery pola dotyczące informacji i newstellera i ponownie wybieramy "Save changes". Są to informacje typu "W jaką nową grę zacząłeś grać?". Gotowe! Od teraz w Waszym portfelu pojawiło się 0.5 funta.

177951400776036867857.png

5. Większość kroków jest już gotowa - przejdźmy do zarabiania! Niestety po dodaniu konta Steam i/lub Xboxa/PSN strona zacznie synchronizować dane - może to trochę potrwać (w moim przypadku około 30 minut). Teraz wystarczy pobrać program Vulcan. Aby go pobrać wystarczy wybrać przycisk "Client", a następnie kliknąć "Download Vulcan (beta)". Teraz wystarczy tylko zainstalować klienta.

151071400776199867857.png

6. Po instalacji należy zalogować się na konto Playfire, a jeśli jesteśmy posiadaczami XBLA/PSN także na to konto. Program wtedy przetestuje czy dane są prawidłowe i zsynchronizuje dane z konsoli (gry i osiągnięcia). Synchronizacja będzie odbywać się co kilka godzin. Zauważycie także, że program wygląda jak strona internetowa - to jest strona internetowa :) Dodatkowo podczas gry warto trzymać program uruchomiony - znacznie szybciej wtedy się synchronizują dane.

321361400776517867857.png

7. Teraz możemy zacząć zarabiać. Teraz należy przejść na zakładkę "Blog" lub na stronę podaną poniżej:

http://blog.playfire.com/

Następnie należy odszukać najświeższy post o nazwie " <Dzień tygodnia po angielsku> Rewards - <Data dnia>", powinno to wyglądać na przykład tak : "Thursday's Rewards - 22.05.2014. Teraz wystarczy wejść do tego postu i zjechać niżej do listy gier. Następnie wystarczy poszukać na liście gier, które mamy. Jeśli nie graliśmy w nie jeszcze wystarczy zagrać i odblokować podane osiągnięcia. Jeśli już graliśmy wystarczy chwilę w nią pograć. Program wtedy zsynchronizuje osiągnięcia i doda pieniądze za "Pierwszą grę" oraz za same osiągnięcia.

879341400776847867857.png

658211400776917867857.png

8. Miłego zarabiania! Gdy już uzbieramy wystarczającą ilość środków na zakup gry na GreenManGaming:

http://www.greenmangaming.com/

Wystarczy kliknąć przycisk "Spend it!". To przekieruje nas na stronę GMG, a środki zostaną dodane na konto. Teraz podczas zakupów wystarczy użyć środków, które są na koncie. Miłej gry!

Mam nadzieję, że poradnik Wam się spodobał i przydał.
Jeśli tak było nie zapomnij zostawić "Lubię to!"
To naprawdę pomaga i motywuje do dalszej pracy. 

Edytowane przez Razeer123

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Raczej nie da rady na piratach zarabiać, prawda ? Bo jak nie to się całkowicie nie opłaca. To tylko fałszywe zarabianie :)

Gra musi być na Steam lub na konsoli (legalna).

Według mnie się opłaca. Jeśli już masz grę i masz osiągnięcia lub grasz w daną grę, to kasa leci ;) Zawsze coś.

Potępiony i Canna. lubią to

Opublikowano (edytowane)

Sposób, fajny. Zawsze się zgarnie trochę groszy na jakaś grę lub Bundla.
Szkoda tylko, że jest na wybrane gry.

@Edit

Za wszystkie osiągniecia Rush Bros jest z 3 F (na oko jak nie więcej) :)
Przy okazji. Ile zajmuje czasu dodanie do konta kasy z osiągnieć?

Edytowane przez Haritirox
yiWCsl1.png
Opublikowano

Sposób, fajny. Zawsze się zgarnie trochę groszy na jakaś grę lub Bundla.

Szkoda tylko, że jest na wybrane gry.

@Edit

Za wszystkie osiągniecia Rush Bros jest z 3 F (na oko jak nie więcej) :)

Przy okazji. Ile zajmuje czasu dodanie do konta kasy z osiągnieć?

Od kilku godzin do jednego dnia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Raczej nie da rady na piratach zarabiać, prawda ? Bo jak nie to się całkowicie nie opłaca. To tylko fałszywe zarabianie :)

Co rozumiesz przez "fałszywe zarabianie"? Według mnie jest całkiem prawdziwe.

mozna dodac zarobioną kasę bezposrednio na konto steam?

Nie. Kupujesz gry w sklepie GMG. Są tam drmy, ale też gry Steam.

76561198093115115.pngAddFriend.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Co mogę za to potem kupić jak już uzbieram np 200zł to mogę kupić jakąś grę w pudełku ?

Edytowane przez ITPolska

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co mogę za to potem kupić jak już uzbieram np 200zł to mogę kupić jakąś grę w pudełku ?

Tylko grę w wersji cyfrowej do aktywacji na Steam. To jest portal z UK więc musisz uzbierać 240 zł na tytuł AAA.

Opublikowano (edytowane)

Wszytko działa tylko po kliknięciu "spend it" Przekierowuje mnie na Green Man Gaming ale kasy nie ma. Jest jakaś minimalna ilość kasy którą można tam wrzucić?

Edytowane przez xAmigo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wszytko działa tylko po kliknięciu "spend it" Przekierowuje mnie na Green Man Gaming ale kasy nie ma. Jest jakaś minimalna ilość kasy którą można tam wrzucić?

Pisz do supportu. Nie ma minimalnej ilości.

Opublikowano (edytowane)

Dość nietypowy pomysł na zarobek, ale dla osób spędzających dużo czasu w grach obsługujących na platformie steam może to być bardziej opłacalne. + za poradnik i umieszczenie.

Czy jest jakaś blokada dzienna ?

Edytowane przez Itan
Opublikowano

Dość nietypowy pomysł na zarobek, ale dla osób spędzających dużo czasu w grach obsługujących na platformie steam może to być bardziej opłacalne. + za poradnik i umieszczenie.

Czy jest jakaś blokada dzienna ?

Nie ma żadnej blokady ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby zrobić zadania musze mieć tą grę na steam ?

Tak, bo łączysz konto Playfire ze steamem ;)

Opublikowano

Tak, bo łączysz konto Playfire ze steamem ;)

To to się nie opłaca bo muszę mieć grę którą muszę kupić za większe pieniądze niż które zarobie na tej stronie tak ?

To to się nie opłaca bo muszę mieć grę którą muszę kupić za większe pieniądze niż które zarobie na tej stronie tak ? Chyba że są gry za darmo

­

Opublikowano

To to się nie opłaca bo muszę mieć grę którą muszę kupić za większe pieniądze niż które zarobie na tej stronie tak ?

To się opłaca, bo na przykład jeśli masz grę z dowolnego źródła na steama i grasz w nią, to możesz sobie trochę zwrócić. Po trzech miesiącach luźnego zbierania (gram i robię co chce) kupiłem pierwszą grę ;)

Opublikowano

To się opłaca, bo na przykład jeśli masz grę z dowolnego źródła na steama i grasz w nią, to możesz sobie trochę zwrócić. Po trzech miesiącach luźnego zbierania (gram i robię co chce) kupiłem pierwszą grę ;)

Czyli mogę pobrac z torenta i dodać do steam to wtedy też będzie uznawać ? Jeżeli tak to to się opłaca i zbieram na cs go

­

Opublikowano

Czyli mogę pobrac z torenta i dodać do steam to wtedy też będzie uznawać ? Jeżeli tak to to się opłaca i zbieram na cs go

Nie, tak się nie da.

Opublikowano

A jak jest z rynkiem steam bo tylko na tym mi zależy

mam zablokowany rynek a jak kupie tam gre to po 30 dniach sie odblokuje?

Tak, wystarczy coś kupić. Jeśli logujesz się na innym komputerze to musisz poczekać.

Opublikowano (edytowane)

Więcej dzieciaki dostaniecie za wyniesienie śmieci czy posprzątanie. Śmieszy mnie takie szukanie pieniędzy na siłę, a potem wydawanie je na gry "free2play".

Edytowane przez Skr.

apple.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...