Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania  

124 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którą seria cie najbardziej ciekawi?

• FPS Multiplayer
      69
    • Mmorpg
      51
  2. 2. Ile interesujesz sie/pracujesz w unity3d

• mniej niż miesiąc
      68
    • około 3 miesiące
      12
    • z pół roku
      8
    • mniej więcej 1 rok
      8
    • więcej niż 1 rok
      8
    • +2 lata
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-340853-0-14502500-1402522191_thumb.png

Hej 

Wszystkich zainteresowanych unity3d a bardziej poradnikami związanymi z tym silnikiem zapraszam do zapoznania sie z moimi poradnikami.

Obecnie mam 3 serie + dojedzie jeszcze jedna :) a są to

Seria Fps Multiplayer, seria w której tworzymy sieciową szczelanke.

mmorpg , a raczej coś na wzór.

Seria dodatkowa w której prezentuje gotowe już rzeczy(Jak wszystko ustawić) , a co będe prezentował zależy już od widzów :).

Oraz wystartuje niedługo nowa seria w która polegać będzie na dokładnym omówieniu zastosowania bądź znaczenia danego elementu np "O co chodzi w RPC"  który również wybierają widzowie.

Mam nadzieje że moje materiały wam sie przydadzą ^^

[Play Listy]

Seria FPS:

To jest ukryta treść, proszę

Seria MMORPG:

Seria "Bonusowa":

[stary temat jest unieważniony ponieważ wystąpiły komplikacje z jego edycją co uniemożliwiało mi aktualizacje.]

Opublikowano

Zagłosowałem na QnA i +2 lata. Chętnie dowiem się jaki jest Twój punkt widzenia co do optymalizacji niektórych rzeczy w Unity. Zrobienie mmorpg jest szczerze mówiąc nierealne. Nie bez powodu nad mmo siedzą całe zastępy programistów, grafików, designerów i kto się tam jeszcze nawinie.

Opublikowano

Zagłosowałem na QnA i +2 lata. Chętnie dowiem się jaki jest Twój punkt widzenia co do optymalizacji niektórych rzeczy w Unity. Zrobienie mmorpg jest szczerze mówiąc nierealne. Nie bez powodu nad mmo siedzą całe zastępy programistów, grafików, designerów i kto się tam jeszcze nawinie.

może i jest niemożliwe , jednakże imitacje bądź coś podobnego może uda mi sie zrobić :)

Opublikowano

Fajnie by było jakbyś podał download całego projektu. Pobierałem wszystko oddzielnie i wgrywałem tak jak lecą odcinki (od najstarszego do najnowszego ) no i niestety mam wgl jakoś inaczej niż na ostatnim filmie. ;P 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@lizus Dopiero zaczynam zabawę w unity 3d, doszedłem do 2 części i mam błąd.

1. poruszanie się

Umieściłem Main Camera w CameraAnimation -- > CameraMove jak na filmie. Wchodzę do gry --> kamera działa ale pojawia się problem z poruszaniem się, a dokładniej mieszają się kierunki. Każdy klawisz w,a,s,d lub strzałki działa w przeciwną stronę. np. A zamiast w lewo idzie w prawo, w idzie w dół.

2. spawn

Can't send RPC function since no connection was started. UnityEngine.NetworkView:RPC(String, RPCMode, Object[]) AktualizacjaPozycji:Update() (at Assets/Gracz/Script/AktualizacjaPozycji.cs:30) Pojawia się tylko gdy chcę zrespić 2 graczy ale sprawdzałem ta linijka jest poprawna

3.nwm Kiedy wyłączę Audio Listener w Gracz --> Main Camera tego błędu nie ma. do czego jest to Autio Listener i czy jak je wyłączę to coś się zepsuje?

There are 2 audio listeners in the scene. Please ensure there is always exactly one audio listener in the scene.

Opublikowano

1. upewnij sie że w  main camera/cameraanimation/cameramove jest poprawna rotacja (chyba na 0 powinna).

2. Z tego co tu pisze to winika iż chcesz wywołać funckje rpc w "trybie offline" innymi słowy jak byś nie był połaczony z serwerem.

3. Ten komonent jest od odtwarzania dźwięków w rejonie w którym obecnie sie znajduje..

Opublikowano

Dora poradziłem sobie. Czy jest może jakiś tutek jak zrobić filmy (tak jak w single np.battlefield czy crysis) pomiędzy poziomami? np. po zakończeniu meczu.

Opublikowano

Seria mmorpg bedzie kontynułowana ?:)

Szukasz kogoś kto wykona grafikę, logo do drużyny esportowej? 

Napisz do mnie postaram się wykonać prace jak najlepiej.

Aktualnie nie mam czasu na wykonywanie grafik.

Opublikowano

Dora poradziłem sobie. Czy jest może jakiś tutek jak zrobić filmy (tak jak w single np.battlefield czy crysis) pomiędzy poziomami? np. po zakończeniu meczu.

Jest tak zwana animowana textura:

http://docs.unity3d.com/Manual/class-MovieTexture.html

http://docs.unity3d.com/ScriptReference/MovieTexture.Play.html

Możesz dzięki temu odtworzyć filmik czy cuś.

Seria mmorpg bedzie kontynułowana ? :)

Będzie .. już niedługo zaczne coś robić ale jeszcze troszke czasu czeba poczekać za tym.

Opublikowano

Jesteś w stanie zrobić coś aby pojeździć sobie swobodnie po jakiejś mapce free roam ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dzień dobry, najpierw chciałem podziękowąć za kurs jest naprawdę spoko ;) chodzi o FPS. Przerobiłem już 3 lekcje i zacząłem 4. i dzięki za kod ponieważ mam parę błędów a ciężko jest tak wszystko napisać i wyłapać więc będę chyba musiał ratować się gotowcem.

Mam jednak problem:

Could't invoke RPC function 'updatePos' because the networkView 'AllocatedID: 50' doesn't exist

Kod działa , wyświetlają się spawny playera ale mam ten komunikat, uruchomiłem też Twoją wersją i miałem podobny.

2. A i jakimś cudem nie mogę znaleźć błedu przy wyświetlaniu okienka //Pause , button rozłącz nie włącza menu.

Pozdrawiam

Najważniejsze to iść do przodu i nie przejmować się :)

a pozatym Przeszukiwanie ZONY w Stalker Online

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...