Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Minecraft w Unity3D

Gość henb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy następna część?

W niedzielę, albo w przyszłym tygodniu.

Opublikowano

Bardzo fajnie że robisz takie coś, nie mogę się doczekać następnej części. Mam nadzieję że dasz link do downloadu tej gry, aby inni mogli ją porównać z Minecraftem albo ze swoją grą :P

Opublikowano

Jutro wracam z urlopu to coś wrzucę. Na sam koniec pewnie udostępnię repo albo wrzucę gdzieś paczkę.

Opublikowano

Bardzo podoba mi się twoja praca :). Oby tak dalej, świetny tut jak na razie ;)

Opublikowano

Najmocniej przepraszam wszystkich zainteresowanym tutorialem za opóźnienia. Niestety gamejam i przygotowanie kolejnej zagadki trochę zajmuje, a powroty z urlopu temu nie sprzyjają. Kolejna część tutoriala jest gotowa dopiero w ok. 60% i w sobotę powinna się pojawić.

Opublikowano

Mam problem dodałem kod:

public static ind chunkWidth {
get { return World.activeWorld.ch_width; }
}

public static ind chunkHeight {
get { return World.activeWorld.ch_height; }
}

Ale problem tkwi w "ind". W konsoli piszę "Assets/Scripts/Chunk.cs(25,23): error CS0246: The type or namespace name `ind' could not be found. Are you missing a using directive or an assembly reference?"

Wiesz jak temu zaradzić? 

K3731t2.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

henb będą jeszcze jakieś tut? Najlepiej by było gdybyś nagrywał na yt to byś miał jakieś pieniądze za wyświetlenia. Tut jest ok, ale nie wiem czy ty zakończyłeś prace czy jeszcze robisz.

Opublikowano

henb będą jeszcze jakieś tut? Najlepiej by było gdybyś nagrywał na yt to byś miał jakieś pieniądze za wyświetlenia. Tut jest ok, ale nie wiem czy ty zakończyłeś prace czy jeszcze robisz.

Najmocniej przepraszam wszystkich zainteresowanym tutorialem za opóźnienia. Niestety gamejam i przygotowanie kolejnej zagadki trochę zajmuje, a powroty z urlopu temu nie sprzyjają. Kolejna część tutoriala jest gotowa dopiero w ok. 60% i w sobotę powinna się pojawić.

Opublikowano

Będą. Zmieniam nieco sposób, w który to robię. Dotychczas to było na zasadzie devlogu, gdzie cokolwiek co zrobiłem to opisywałem. Rozsądniejszą opcją na chwilę obecną jest skończenie całości minecrafta i opisanie konkretnych rzeczy w tutorialu. Kanał na yt odpada bo:

1) nie ma z tego hajsu

2) mam za mało czasu na dogrywanie filmów do tego co i tak będę opisywać

Ogólnie stay tuned.

Opublikowano

Będą. Zmieniam nieco sposób, w który to robię. Dotychczas to było na zasadzie devlogu, gdzie cokolwiek co zrobiłem to opisywałem. Rozsądniejszą opcją na chwilę obecną jest skończenie całości minecrafta i opisanie konkretnych rzeczy w tutorialu. Kanał na yt odpada bo:

1) nie ma z tego hajsu

2) mam za mało czasu na dogrywanie filmów do tego co i tak będę opisywać

Ogólnie stay tuned.

na youtube jest juz pierdyliard filmow o wlasnym minecraftcie, o minecraft w unity, rzygam juz minecraftem, czemu sie tego wszyscy czepiaja :/

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...