Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmowy o best konfigu ever

Darkeenn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja osobiście zakochany jestem w s2 (full)

moim wymarzonym konfigiem było by :

exp: 10-20

Drop: 20-30

Drop exe : 10 %

Spoty : spoty nie duże po 6-7 mobów i oczywiście szybki respawm

Sklepy: do Dragona +3+l

RR: 400 lvl do rr cofka ruchoma czyli 1 rr - 220 lvl 2 rr - 240 lvl 3 rr - 260 lvl 4 rr - 280 lvl 5 rr - 300 lvl ( i tutaj np. możesz dobić sobie jakąś opte do itemku ..np do BB+13+28+l+s dobijasz rate czy tam 2 % zawsze to wydłużyło by zdobycie itemka + full ) oczywiście na reset byśmy potrzebowali 10 jog + item +10+28 by było troszkę utrudnienia ;)

Oczywiście dobry balans postaci i zainteresowanie administratorów ;)

wiem także że nie jest prosta sprawa utyrzymać taki taki server więc proponowałbym zrobić server VIp z expem , dropem i dropem exe o 5 | 10 większym co by różnice robiło nie ziemską .... a i oczywiście exe itemki ( najlepsze ) nie dostępne w postaci exe tylko nie exe z dropu i bossów ... drop z K5 max do GS i odp ... Golden Mooby pierwszego by utłuc na 20-25 rr :D 

troszkę przypomina harda ale taki serwer był by w sam raz jak dla mnie ;p 

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

dla nikogo się nie dogodzi to trzeba trafić z dobrymi ustawieniami :P jednemu źle że exp 100 a drugiemu że 1000 :D ale taki myślę exp 600-800, sezon 2 troche itemków z sezonu 3 tylko nie wingi.  Drop 25-35%, resety i gr oczywiście żeby na cs fajniej się pobawić. I myślę pierwsze wersje 97+99 nie przyciągną nowych ludzi tylko bardziej starych graczy :P  i troszkę mało się dzieje na takim servie :P  I oczywiście vip bo WS nie ma sensu tydzień grania i latają w itemach FO, no chyba że ws do np black dragona exc i opcje na FO.  Takie jest moje zdanie hehe

Opublikowano

A może macie jakieś pomysły dotyczące zmiany w rozgrywce? Bo obecne mu jest nudne jak flaki z olejem a przydałoby się jakieś fajne urozmaicenie. Jestem w trakcie tworzenia serwera i staram się tam troszkę zmieniać czy dodawać. W tym momencie zmieniam cały system statystyk, czyli nowe przeliczniki. W obecnym mu jest wszystko do przodu, co sprawia że rozgrywka jest prosta i przewidująca. Do tego dochodzą itemy z niewyobrażalnie mocnymi opcjami, które psują balans. Oczywiście nie każda klasa jest klasą pvp ale przy oryginalnych ustawieniach BK, DL czy SUM mają sporą przewagę nad innymi. Moim celem jest zmiana tego systemu tak, by każda klasa miała swoje zalety ale w konsekwencji i wady.
Poza tym będę dodawać jakieś mniejsze dodatki typu eventy czy itemy ale na to pomysły dopiero się gromadzą. Dlatego jeśli macie pomysły "poza schematem", to śmiało się tym dzielcie a być może uda mi się zaimplementować je na swoim serwerze ;)

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

dzieki mirasek, bardziej mysle o oryginalnym konfigu ale jesli ktos bedzie chail sprobowac starego 'nowego' mu w wykonaniu miraska to polecam z calego serca :))

btw. masz racje dzisiejsze mu jest nudne troche, tymbardziej stare wersje umialbys zaimplementowac NOWY event dla gildii? dalbym nawet pomysl :P

Opublikowano

dzieki mirasek, bardziej mysle o oryginalnym konfigu ale jesli ktos bedzie chail sprobowac starego 'nowego' mu w wykonaniu miraska to polecam z calego serca :))

btw. masz racje dzisiejsze mu jest nudne troche, tymbardziej stare wersje umialbys zaimplementowac NOWY event dla gildii? dalbym nawet pomysl :P

W zasadzie wszystko jest do zrobienia, kwestia tego jak skomplikowany event wymyślisz :P

mnie np nie przekonują nowsze mu i jeszcze mulą mi kompa strasznie :D

Kwestia gustu ;) Te mulenie można częściowo wyeliminować aczkolwiek trzeba by przepisać cały silnik gry na nowo by coś konkretnego zdziałać (głównie zmiana funkcji OpenGL na nowsze/wydajniejsze, MU pracuje ze starymi technologiami). Można też poprawić wydajność akceleracją grafiki, którą oferuje Twoja karta graficzna. Programy te potrafią w mniejszym lub większym stopniu zmienić niektóre funkcje gry na wydajniejsze co spowoduje przyspieszenie nie tylko gry ale i pc (zamiast wykorzystania CPU wykorzysta GPU).

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Do

mirraseq

Fajnie jak by ktos zrobil taki modol na nie koniecznie 1 ver ale na wszystkie by dalo sie rozmawiac przez mikro podczas gry. Wtedy inaczej by sie gralo szlo by porozmawiac nie tylko na TS ale tez podczas gry w pt handlowac i wgl :)  ale nikt nie wpadl jeszcze na to nie stety albo nikt nie wie jak to zrobic :(

Opublikowano

Mieliśmy taki pomysł kilka lat temu, chcieliśmy do tego wykorzystać TeamSpeak API, czyli za pośrednictwem tego ustrojstwa. Poszukam ewentualnie jeszcze innych możliwości. Pomysł był taki, by każda gildia miała swój kanał i w zasadzie były tylko gildyjne. Można to też zrobić na zasadzie otoczenia tylko musiałbym się zastanowić nad systemem przesyłania głosu do odpowiednich osób. No i przydałby się jakiś serwer głosowy bez śmiesznych TSowych limitów.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

No bardzo fajne by to bylo :) fajny pomysl z ta gildia aby mozna wybrac bylo z kim np chcesz romawiac z jedna osoba i wybierasz tak jak np do PT albo ze wszystkimi w miescie super bylo by jak bys cos takiego opracowal !! :).

Opublikowano

ee tam gadanie, od tego macie tyle szajsu (ts mumble vt itd..)

@mirraseq prosty event, nie koniecznie gidliowy..

zeby sie zarejestrowac do eventu trzeba byc w party i podejsc do npc (LUB  na stronie poprostu dodac sie do rozgrywek)

serwer wrzuca party na mapke,w ksztalcie kwadratu do zrobienia, kazde z party dostaje respawn w jednym z czerech rogow, taki CTF, celem bedzie przetrzymanie jakiegos itemu (czegos) przez pewien czas, dajmy na to 5 minut bedzie trwac event to wymgiem do wygrania bedzie przetrzymanie tego itemsu 51% danego czasu, po tym czasie druzyny przegrane kickuje do lorencji zas wygrana zostaje i cieszy sie dropem czy buffem. event raz na 24 godziny drop do ustalenia (ew. nie wiem czy mozna dodac buffa na 23h za wygrana) 

ludzie chodziliby na to bo buffy/itemy bylyby zacne :)

Opublikowano

ee tam gadanie, od tego macie tyle szajsu (ts mumble vt itd..)

@mirraseq prosty event, nie koniecznie gidliowy..

zeby sie zarejestrowac do eventu trzeba byc w party i podejsc do npc (LUB  na stronie poprostu dodac sie do rozgrywek)

serwer wrzuca party na mapke,w ksztalcie kwadratu do zrobienia, kazde z party dostaje respawn w jednym z czerech rogow, taki CTF, celem bedzie przetrzymanie jakiegos itemu (czegos) przez pewien czas, dajmy na to 5 minut bedzie trwac event to wymgiem do wygrania bedzie przetrzymanie tego itemsu 51% danego czasu, po tym czasie druzyny przegrane kickuje do lorencji zas wygrana zostaje i cieszy sie dropem czy buffem. event raz na 24 godziny drop do ustalenia (ew. nie wiem czy mozna dodac buffa na 23h za wygrana) 

ludzie chodziliby na to bo buffy/itemy bylyby zacne :)

Coś podobnego, ale bez gildii już jest, nazywa się Illusion Temple.

Zastanawiam się jeszcze nad jednym pomysłem, mianowicie coś w rodzaju terenów do przejęcia. Wyznaczyłoby się mapy, które można przejąć i czerpać z nich korzyści np. do gildiowego skarbca (np. zen z NPCków, jakiś %).

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Coś podobnego, ale bez gildii już jest, nazywa się Illusion Temple.

Zastanawiam się jeszcze nad jednym pomysłem, mianowicie coś w rodzaju terenów do przejęcia. Wyznaczyłoby się mapy, które można przejąć i czerpać z nich korzyści np. do gildiowego skarbca (np. zen z NPCków, jakiś %).

a nie kolidowało by to z podatkiem z zamku?:D 

Opublikowano

Exp 30

Drop niski

Wersja 97d lub sezon 2,3

Bez żadnych cofek co rr i gr.

co 6rr nagroda

opóźniacz co 6h :)

Najlepiej jakby serwer najpierw był 97d po pół roku np zmiana na 2 sezon i potem 3 i tak zostawić :)

Choć najchętniej to bym polatał SM w różowym GS,złoty kundun staff i złote wingi :) i mapa Kalima nie rozumiem czego jej nie ma na większości serwerów 97d tam się najlepiej expiło

Opublikowano

Exp: 1000 

Drop: 60 

Pamiętam kiedyś czasy BigMu, gdzie expiło się praktycznie w Aidzie, chodziło grupą na BC i DS, a w niedzielę było "mamo czekaj, zdobędę zamek i mogę iść spać". Serwer oczywiście nie może być nastawiony na zysk, a na przyjemność z gry, przyjemna administracja, która pomaga graczom, a nie wspomaga swoich kolegów.. 

Dopracowane pliki, zero bugów, ładna strona i przejrzyste forum, gdzie są różne pogawędki i propozycje na temat serwera ;)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Exp: 1000 

Drop: 60 

Pamiętam kiedyś czasy BigMu, gdzie expiło się praktycznie w Aidzie, chodziło grupą na BC i DS, a w niedzielę było "mamo czekaj, zdobędę zamek i mogę iść spać". Serwer oczywiście nie może być nastawiony na zysk, a na przyjemność z gry, przyjemna administracja, która pomaga graczom, a nie wspomaga swoich kolegów.. 

Dopracowane pliki, zero bugów, ładna strona i przejrzyste forum, gdzie są różne pogawędki i propozycje na temat serwera ;)

Ale masz wymagania :D

Serwera przyjemnością się nie da opłacić a dzisiaj ciężko o graczy, którzy mogliby dobrowolnie wspomagać serwer bez żadnych korzyści, dlatego zawsze będzie chęć mniejszego lub większego dorobienia się na tym chociażby z tego powodu, że trzymanie serwera wymaga sporo czasu. Zwłaszcza, by był bez bugów a administracja dodatkowo mająca poświęcać czas na pomoc graczom. To też są ludzie, którzy muszą jeść i płacić rachunki a żyjemy w czasach, gdzie niejeden z nas ma problemy finansowe.

Oprócz konfiguracji, czy ktoś ma jakieś ciekawe pomysły na urozmaicenie gry?

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Urozmaicenie gry to byłoby fajnie wprowadzenie takiej mapki, gdzie mobów jest w miarę dużo i się expi tam kilkom graczami... taki 'główny' spot, jest o co walczyć i tak dalej :D

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Moim pierwszym i ostatnim serwerem mu był "Red Mu" najbardziej mi się spodobał :) Pamiętam jak miałem 100rr wingi 3lvl , najlepsze miecze na serwie i dobry set a nie radziłem sobie z niektórymi potworami na arenie :D

Exp max: 900

Drop tak z 30-40 %

Trudne potwory

W miarę zbalansowane klasy

A sezon pasował by 4 bez tego głupiego helpera

Opublikowano

Z góry przepraszam za te białe cos po skopiowaniu tak mialem i nie potrafie tego usunać

Nazwa serwera     Mu Freedom
Wersja     SEASON II
Konfiguracja
Exp rate     40x | Serwer Premium 45x
Drop     30%
Reset     Autoreset na 400lvl, koszt 100kk zen/1rr (po 20rr rr zawsze równy jest 2kkk)
Max lvl itemu     +13 +16
Własna guild od     200lvl
Ewenty
Inwazje     3 dziennie | Serwer Premium 4 dziennie
BC (Blood Castle)     co 1,5h
DS (Devile Square)     co 2h
CC (Chaos Castle)     co 2,40h
CS (Castle Siege)     co niedziele od godziny 19:00
CD (Castle Deep Event)     codziennie godzina 21:15 (CastleSiegeSub)
CW (Cry Wolf Event)     co piątek godzina 20:30 (CastleSiegeSub)

Tylko mi nie mowcie ze nikt by nie chciał pograc na takim serwerze, gdzie waluta były zeny, wszyscy stali w devias albo lorce szli afk i tylko sklepy zostawiali, rozmawiali na wejsciu w devias i spedzali miło czas nie expiac a bedac tylko na serwerze. Gdzie resów nie biło sie w 2 godziny a jak sie wbiło to nie bylo pieniedzy i zazwyczaj expilo sie kogos a ten ktos zbierał nam pieniadze :D Na kuna i inne eventy chodziło sie w 5 tak samo sie expiło. Przemyślcie sobie to bo taki serwer moze przynieść fajny zarobek dla kogos kto go postawi a zrobi tylko vipa i wiekszy exp np na subie, oczywiście admini musieliby to obgadac, ale pomysł sam w sobie swietny. 

Opublikowano

Chcialbym podobny postawic aktualnie jest temat w setup ze szukam ludzi i bede sponsorem jak by ktos byl chetny do pomocy :). Tyle ze mysle bardziej o expie 100/200  :)

Trudno o itemy zen i tak dalej jesli macie chwile i ciekawi jestescie to zerknijcie na moj temat ;)

Opublikowano

Z góry przepraszam za te białe cos po skopiowaniu tak mialem i nie potrafie tego usunać

Nazwa serwera     Mu Freedom

Wersja     SEASON II

Konfiguracja

Exp rate     40x | Serwer Premium 45x

Drop     30%

Reset     Autoreset na 400lvl, koszt 100kk zen/1rr (po 20rr rr zawsze równy jest 2kkk)

Max lvl itemu     +13 +16

Własna guild od     200lvl

Ewenty

Inwazje     3 dziennie | Serwer Premium 4 dziennie

BC (Blood Castle)     co 1,5h

DS (Devile Square)     co 2h

CC (Chaos Castle)     co 2,40h

CS (Castle Siege)     co niedziele od godziny 19:00

CD (Castle Deep Event)     codziennie godzina 21:15 (CastleSiegeSub)

CW (Cry Wolf Event)     co piątek godzina 20:30 (CastleSiegeSub)

Tylko mi nie mowcie ze nikt by nie chciał pograc na takim serwerze, gdzie waluta były zeny, wszyscy stali w devias albo lorce szli afk i tylko sklepy zostawiali, rozmawiali na wejsciu w devias i spedzali miło czas nie expiac a bedac tylko na serwerze. Gdzie resów nie biło sie w 2 godziny a jak sie wbiło to nie bylo pieniedzy i zazwyczaj expilo sie kogos a ten ktos zbierał nam pieniadze :D Na kuna i inne eventy chodziło sie w 5 tak samo sie expiło. Przemyślcie sobie to bo taki serwer moze przynieść fajny zarobek dla kogos kto go postawi a zrobi tylko vipa i wiekszy exp np na subie, oczywiście admini musieliby to obgadac, ale pomysł sam w sobie swietny. 

Aż się łezka w oku się kręci jak przypomnę sobie tę piękne czasy, na serwerze nie był prowadzony ranking (przynajmniej na początku, potem był guildowy gdzie można było sprawdzić rr danego gracza) przez co można było pogadać w devias, a nie tylko EXP, EXP i liczyć się w topce. Pamiętam jak się kupowało nie exe itemy typu divine/czy gs+l :D a teraz na większości serwerów 2- 3 rr i masz cały set GD +DD+REF+L. Czemu nikt nie chce zrobić takiego serwera, ubolewam nad tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...