Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Su-152 czy Su-100M1 i czy warto robić Chaffee'go?

Rassmuser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie proszę doradźcie mi 2 sprawach. Pierwsza: którym drzewkiem po SU100 iść ? SU152 czy SU100M1   Druga sprawa: czy opłaca się i czy warto expić na Chaffee ? Na M5 mam ponad 39k exp więc jeszcze sporo brakuje, ponieważ słyszałem że Chaffee ma dostać nerfa. Proszę wypowiadajcie się wszyscy OPRÓCZ JURIego. Bo on głównie nabija posty więc jemu podziękuję :)

Opublikowano

Su-152 lepszy dla newbie. Walisz z HE i niszczysz niektóre czołgi na strzał. Su-100M1 ma słaby pancerz. Xt'iery są porównywalnie dobre, mają swoje zalety i wady. Ja jednak za nimi nie przepadam.

Chaffee bardzo dobry spoter, ale wymaga umiejętności, ze względu na mm do Xt, gdzie niszczą go 1 strzałem. Nie ma w planach żadnego nerfa/buffa dla niego. Warto go robić, ze względu na świetną lufkę, a także camo i mobilność.

Proszę wypowiadajcie się wszyscy OPRÓCZ JURIego. Bo on głównie nabija posty więc jemu podziękuję  :)

Każdy ma prawo się wypowiadać ;) Gdybym wprowadzał w błąd, lub nie znał się na grze nie byłbym na tym stanowisku.

Opublikowano

Jeśli chcesz tdka na koniec z pierdolnieńciem to idź w Su-152 a jak średni dmg i dobry rld to Su-101.

Co do chaffiego to moim zdaniem warto go zrobić bo w końcu tą linie i tak przemodelują jak w przypadku T-50-2 albo leporadów

76561198001815076.png
Opublikowano

Chaffee dostanie niedługo (prawdopodobnie w przeciągu ostatnich dwóch nowych update'ów) - zabranie topowej wieży i działa = brak 400m zasięgu widzenia i działo z penetracją 100 (ale buff do MM - max do T8). Na T6 trafi Walker Buldog (prawdopodobnie) i będzie to to samo co Chaffee teraz, tylko z lepszym MM (do T9). Na T7 wejdzie jakiś LT - wersja Chaffeego z 90mm.
Warto, bo Chaffee fajny, ale umiejętność gry nim to inna sprawa. Bardzo trudny czołg w opanowaniu. Dlatego nie polecam.
Jak chodzi o TD: SU-152 jest śmieszny. Ładujesz HE i Golda = 1shoted wszystkie T6 oprócz TOGa.
SU-100M1 jest dla mnie lepszy, ale tutaj jestem masochistą podobno.
Linia do 268 jest dużo łatwiejsza. SU-100M1 i SU-101 są strasznie trudne w opanowaniu.

Opublikowano

SU 152 to troll. Posiada działo które zabija dosłownie. Su 100M1 to mobilny rd z fajną lufką która szybko strzela. X object 263 to fajny td z pancerzem I dmg z 900 stałym. Object 269 to taki HT bez wierzy VII tieru. Dmg to max 500 I ma dobry pancerz Gdzie w krzakach of przodu is 7 nie idzie go przebić

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie proszę doradźcie mi 2 sprawach. Pierwsza: którym drzewkiem po SU100 iść ? SU152 czy SU100M1

Ogólnie ja bym szedł w SU-100M1, ponieważ dziesiątka Ob. 263 (przez wielu nie doceniana) jest dla mnie świetna ze względu na jego pancerz. Wielu graczy nie wie, że trzeba bić w osłonę działa gdzie jest najmniejszy pancerz (po skątowaniu jego prawie nie przebijalny. Jest to trudniejsza linia, ale myślę, że do ogarnięcia. Jeśli to Twoje pierwsze spotkanie z TD'kami to rób linię do Ob. 268 - dobra mobilność, świetnie camo i działo z walnięciem.

Co do Chaffe to sobie odpuść i rób TD'ki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...