Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z teksturami

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem zainstalować na nowym kompie Gothic 3 żeby sprawdzić jak będzie działał

Z oryginalnych stron pobrałem najnowszą Edycję Rozszerzoną i Quest Packa 4.2 wszystko zainstalowałem (oczywiście jak na Gothica3 przystało nie bez problemów i musiałem robić to kilka razy) i wyglądało na to że wszystko działa.

Kiedy wypychałem orki z Ardeii prawdopodobnie tego nie zauważyłem, lub po prostu tego jeszcze nie było, ale w pewnym momencie (jeszcze nie przed wyjściem z miasta) zauważyłem że drzewka i krzaki itd mają straszną tendencję żeby migać, znikać, zaraz pojawiać się w jakby skąpszej wersji itd

(np jest drzewko nagle znika i po odpowiednim obruceniu kamery pojawia się ale łyse, obrócę kamerę jeszcze dalej to znika klika gałęzi, obracam dalej znika całe drzewo, obracam w drugą stronę - wszystko stopniowo się naprawia...)

naprawdę brak mi słów...

nie wspominając już o tym że czasem mam drobne lagi (gram na ultra)

PS: do tego mam kilka takich smaczków jak pół drzewa przenikającego przez ścianę domu, drzewo wyrastające pod schodami i w efekcie przebijające je na wylot itd więc może to złe zainstalowanie się gry?

Intel Core i5-4460 CPU 3.20GHz 3.20GHz

4 GB RAM

64 bitowy windows 8.1

grafika (dość słaba) Intel® HD Graphics 4600

po zmienieniu ustawień na wysokie - średnie - niskie błąd dalej występuje...

a może winą jest fakt że mam stare sterowniki grafiki?

jeżeli tak to jak to sprawdzić? szukałem na stronie producenta ale się tam nie odnajduję a ta systemowa wyszukiwarka w panelu sterowania pokazuje że mam najnowsze - pytam bo pamiętam że w XP to nie działało...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...