Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najpotrzebniejsze komendy, każdego GM'a.

Blaaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie w dzisiejszym poradniku przedstawię wam jedne z najpotrzebniejszych komend każdego GM'a serwera Mu Online.

Wszystkie prezentują się właśnie tak, lecz przedstawię wszystkie pojedynczo :)

To jest ukryta treść, proszę

#1 /drop

Jest to komenda do wyrzucania itemów na ziemię, wszystko dotyczące ID i wyrzucania itemów znajduje się w tym poradniku:

http://www.mpcforum.pl/topic/1238794-poradnik-uzywanie-navigatora-czyli-cos-dla-gma/

#2 /gg

Jest to komenda wyświetlająca wiadomość w HUD, czyli na środku ekranu żółtym napisem z nickiem. Przykład: /gg Siemanko - wiadomość na środku wyświetla się w formie [Wujek] Siemanko

#3 /setzen

Po przez tą komendę możemy ustawić sobie dowolną ilość pieniążków na serwerze, jednak nie działa to na innych użytkowników.

#4 /online

Na niektórych serwerach jest to komenda ogólnodostępna jednak nie zawsze. Ta komenda pokazuje nam aktualną ilość graczy w tym GM'ów. 

#5 /gmove

Jest to komenda do przemieszczania się na wybrane koordynaty, wszystko tłumaczyłem w tym poradniku: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1238794-poradnik-uzywanie-navigatora-czyli-cos-dla-gma/

#6 /setpk

Zmieniamy poziom 'player killer' wszystko @Majkel wytłumaczył w tym poradniku (KILK), a my wybieramy tylko numery od 1-3 :)

#7 /banchar, /banacc

Jeżeli jest serwer odpowiednio skonfigurowany to pierwszą komendą możemy zbanować postać osoby, a drugą banujemy całe konto.

#8 /unbanchar, /unbanacc

To samo co wyżej napisałem, jeżeli serwer jest dobrze skonfigurowany to komendy działają, pierwsza jest od odbanowania postaci, a druga od odbanowania konta.

#9 /skin

Dzięki tej komendzie możemy się zmienić w każdego mobka dostępnego na serwerze. Jest ich od 1-100, a jeżeli chcemy powrócić do pierwotnej postaci wpisujemy liczbę -1 :)

#10 /banpost, /unbanpost

Pierwsza komenda odpowiada za zablokowanie danemu użytkownikowi tzw. 'głosnego' pisania, a druga zaś za odblokowanie głośnego pisania.

#11 /disconnect

Dzięki tej komendzie możemy wyrzucić z serwera dowolnego gracza, nie zależnie czy to GM czy zwykły gracz. 

#12 /trace 

Ostatnia komenda odpowiada za przenoszenie nas do dowolnego gracza, pragnę tutaj nadmienić, że jest wymagana poprawność nicku co do literki małej czy dużej.

Cała treść poradnika jest mojego autorstwa, chcąc skopiować go na inne forum, zapytaj mnie o zgodę :)

k4L2ZMS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...