Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zostać forumowym prosem? Edycja 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Reph3at

Wycieknie, wycieknie.

@topic

Dobry poradnik 9/10 bo c*****y build, build nie jest zawsze taki sam.. powinieneś pokazać więcej itemów których warto budować na Xerathie.

Xerath na free śmiga jak marzenie, a nie sry, to enforce.

Ja zawsze gram z takim, nie narzekam.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@"Reph3at"

Wycieknie, wycieknie.

sperma z mojego chuja

@"topic"

Dobry poradnik 9/10 bo c*****y build, build nie jest zawsze taki sam.. powinieneś pokazać więcej itemów których warto budować na Xerathie.

Xerath na free śmiga jak marzenie, a nie sry, to enforce.

@Adolf Hipster

Tylko że na obrazku pokazany jest void staff jako ostatni item, idioci stąd pewnie nie skumają o co chodzi i nie zobaczą tego zdania

Rozjebałeś z tym spoilerem xDD

wyciekać to może śluz pochwowy, to co wspomniałeś to raczej tryska Kappa

Co do buildu, to wszystko ok, ale morellonomicon chyba sytuacyjny.

Opublikowano

Bardzo fajny poradniczek nie skorzystam ale daje lubię to i do ulu!

Opublikowano

Morello > Graal

Wyciekać to może ślina z ryja @Pegas na widok Grockiej.

Daj jeszcze jakieś sytuacyjne itemy dla xeratha, do tematu. Pozdro 600 z całej epy.

QUhIR7.png

Opublikowano

morellonomicon chyba sytuacyjny.

To jest core. CDR to jedna z podstawowych statystyk na Xerathie. Athene dostał sporo nerfów, podczas gdy Morello dostało jakieś buffy na AP. Do tego ma po prostu lepszą synergię, jedyna wyższość Athene nad Morello to odzyskiwanie many (na Xerathie w zupełności wystarczy zwykły m.reg z morello + jego pasyw) i m.res, który na Xerathie tak bardzo nie jest potrzebny, bo 99% czempionów to on outranguje. Dlatego Morello lepsze, więcej AP i tańsze o 400g. Nawet pasyw całkiem fajny w mecie healów na ADC, bo większa szansa na dobicie z ulta.

Opublikowano

To jest core. CDR to jedna z podstawowych statystyk na Xerathie. Athene dostał sporo nerfów, podczas gdy Morello dostało jakieś buffy na AP. Do tego ma po prostu lepszą synergię, jedyna wyższość Athene nad Morello to odzyskiwanie many (na Xerathie w zupełności wystarczy zwykły m.reg z morello + jego pasyw) i m.res, który na Xerathie tak bardzo nie jest potrzebny, bo 99% czempionów to on outranguje. Dlatego Morello lepsze, więcej AP i tańsze o 400g. Nawet pasyw całkiem fajny w mecie healów na ADC, bo większa szansa na dobicie z ulta.

Ten avatar Rust'a z TD <3

Co do poradniczka, jak najbardziej elegancki. Wiedziałem o Xerathie od lipca i orałem. Polecam.

@edit: Zapomniałeś o summonerspellach ale podejrzewam flash+heal/bariera

Opublikowano

@Secton

Ale i tak jak w enemy teamie jest np 3 ap postacie (zdarza sie czasami) to duzo lepszym wyborem bedzie Athene

Zależy czy te championy mają podejście do Ciebie, jeśli grasz przeciwko LB mid + eve w lesie to rzeczywiście Athene będzie ok, ale w większości przypadków Xerathem po prostu stoisz z tyłu i wykorzystujesz swój range, m.res jest wtedy zbędny i lepiej wydać mniej hajsu, na dodatek zyskując więcej AP. W skrócie, Morello core, Grail sytuacyjny.
Opublikowano

Zależy czy te championy mają podejście do Ciebie, jeśli grasz przeciwko LB mid + eve w lesie to rzeczywiście Athene będzie ok, ale w większości przypadków Xerathem po prostu stoisz z tyłu i wykorzystujesz swój range, m.res jest wtedy zbędny i lepiej wydać mniej hajsu, na dodatek zyskując więcej AP. W skrócie, Morello core, Grail sytuacyjny.

Tylko, ze eve gra sie ad
Opublikowano

Tylko, ze eve gra sie ad

To że zbudujesz na niej itemy pod ad nie oznacza ze zacznie zadawać ad dmg ze skili -_-.

Myślisz że dlaczego na corkiego niektórzy kupują sorcere?

Opublikowano

Tylko, ze eve gra sie ad

Ale i tak zadaje Magic Damage, huh.

@top

Supah poradnik polecam grac bez BoL'a bo to proste !

Hehe

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

To że zbudujesz na niej itemy pod ad nie oznacza ze zacznie zadawać ad dmg ze skili -_-.

Myślisz że dlaczego na corkiego niektórzy kupują sorce?

Jak ona ma przeliczniki pod ad. Wiem, ze ma tez pod ap, ale bez itemow pod ap zadaje b.maly dmg ap
Opublikowano

Jak ona ma przeliczniki pod ad. Wiem, ze ma tez pod ap, ale bez itemow pod ap zadaje b.maly dmg ap

Huh, zagraj sobie eve uderz kogos z Q czy E i powiedz na jaki kolor zostal wyswietlony Dmg. Zrob full ad i zobacz jaki kolorek wyskoczy.

Albicoolvod->Katatuki

Opublikowano

Chodziło mi właśnie o early game, gdzie taka Eve może być dość uciążliwa, w tym etapie gry robi dużo więcej magicznego dmg niż fizycznego.

Opublikowano

Chodziło mi właśnie o early game, gdzie taka Eve może być dość uciążliwa, w tym etapie gry robi dużo więcej magicznego dmg niż fizycznego.

W kazdym etapie zada wiecej Magicznego, gdyz jedyny jej AD to Auto ataki -.-

Albicoolvod->Katatuki

Opublikowano

W kazdym etapie zada wiecej Magicznego, gdyz jedyny jej AD to Auto ataki -.-

W Late robi w sumie sporo fizycznego, bo E to też phycical tak samo pasyw jak i aktyw botrk. W early jest to stosunek z 80-20% z przewagą magicznego, w late to praktycznie 60-40%~

Opublikowano

Też polecam skrypt ;) Dzisiaj picknalem sobie Xeratha , ale jakis smieć strolował i picknał 2 mida , poszedłem na suppa i jebłem 8/1

Opublikowano

Polecsm skrypt z ustawieniem pakietow na ulta + vprediction

Robi sieke dobrze ze only vip <333

Mam pytanie, o co chodzi z tymi pakietami na ulti ?

Co to te pakiety

Opublikowano

Mam pytanie, o co chodzi z tymi pakietami na ulti ?

Co to te pakiety

Castowanie skilli przez pakiety czyli robi to tak szybko jak koreanski challenger, wykorzystywane jest castowanie przez pakiety do bledu Ryze i Cassio ( NFD ) Czyli skille zza plecow.

Albicoolvod->Katatuki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...