Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

8. urodziny MPCforum.pl i zmiany na forum

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 412
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

super, nowy na forum? witamy, polecam zacząć od wikipedii forumkowej

Byłbym wdzięczny i jestem pewny ze nie tylko ja gdybys zaprzestał tego pajacowania, randomie.

techse lubi to

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

Makin, nie myśleliście o zmianie stylu forum ?

Chyba trzeba czekac na IP.B 4.0

A wiadomo coś na temat 4.0?

Oprócz MyBB 1.8 innych premier nie widzę w internetach :P

IPB 4.0 jest juz w fazie testów beta ;) także pewnie niedługo :)

techse lubi to

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Za nowe logo odpowiada @Wredna , która wykonała niesamowitą pracę, nie sądzicie? ;)

Nope. Najbardziej amatorskie, żenujące, źle dobrane i ogólnie... ble. Martwi mnie najbardziej przekonanie pod tytułem "Wredna zrobiła, to fajne". Większość z Was nie patrzy nawet na to, że ten pseudo-ludzik wygląda jakby miał przedstawiać firmę dentystyczną. 

Dajcie możliwość używania starego loga.

Po takich wypowiedziach możecie wnioskować, że zatrudnienie (o ile zatrudniliście i jej zapłaciliście) Wrednej prawdopodobnie zaszarpnęło wizerunkiem MPC. Sądzę, że nie wzięliście pod uwagę wielu, wielu, wielu minusów, z którymi wiąże się rebranding. Chyba ktoś po prostu nie wziął pod uwagę przywiązania użytkowników do starego logo. Mi nie podoba się nie dlatego, bo "grafik grafikowi chce dopiec" [pierwszy raz słyszę, żeby tak było. Z tego co od zawsze widzę, graficy raczej sobie pomagają, bo wiedzą jak przejebane jest życie dla kogoś, kto wprowadza miliard poprawek]. Po prostu Wredna dała ciała litując się nad klientelą i wprowadzając milion nieprofesjonalnych poprawek, które pasują klientowi - ale szkodzą faktycznemu wizerunkowi projektu. Rebranding? Nie udany.

A tak to gratuluję 8 lat, nawet nie wiedziałem, że MPCForum jest tak stare. :lol:

techse, Juri., Creative i 1 inny lubią to

xxx

Opublikowano

Nope. Najbardziej amatorskie, żenujące, źle dobrane i ogólnie... ble. Martwi mnie najbardziej przekonanie pod tytułem "Wredna zrobiła, to fajne". Większość z Was nie patrzy nawet na to, że ten pseudo-ludzik wygląda jakby miał przedstawiać firmę dentystyczną. 

Po takich wypowiedziach możecie wnioskować, że zatrudnienie (o ile zatrudniliście i jej zapłaciliście) Wrednej prawdopodobnie zaszarpnęło wizerunkiem MPC. Sądzę, że nie wzięliście pod uwagę wielu, wielu, wielu minusów, z którymi wiąże się rebranding. Chyba ktoś po prostu nie wziął pod uwagę przywiązania użytkowników do starego logo. Mi nie podoba się nie dlatego, bo "grafik grafikowi chce dopiec" [pierwszy raz słyszę, żeby tak było. Z tego co od zawsze widzę, graficy raczej sobie pomagają, bo wiedzą jak przejebane jest życie dla kogoś, kto wprowadza miliard poprawek]. Po prostu Wredna dała ciała litując się nad klientelą i wprowadzając milion nieprofesjonalnych poprawek, które pasują klientowi - ale szkodzą faktycznemu wizerunkowi projektu. Rebranding? Nie udany.

A tak to gratuluję 8 lat, nawet nie wiedziałem, że MPCForum jest tak stare. :lol:

To nie pierwsza zmiana logo w historii forum, to nie pierwsza zmiana gdzie jednostkom coś nie odpowiada, żeby przy kolejnej okazji powiedzieć to samo.

Co wyście się uparli z tym zębem, bo chyba nie widzieliście nigdy jak ząb wygląda, a ja wygląda kontur pada do gier. Zmiana w żadnym wypadku i komentarzach nie przynosi ujmy, ani innych negatywnych skutków MPC, spokojnie ;)

techse lubi to

EXPmIpC.gif

Opublikowano

To nie pierwsza zmiana logo w historii forum, to nie pierwsza zmiana gdzie jednostkom coś nie odpowiada, żeby przy kolejnej okazji powiedzieć to samo.

Co wyście się uparli z tym zębem, bo chyba nie widzieliście nigdy jak ząb wygląda, a ja wygląda kontur pada do gier. Zmiana w żadnym wypadku i komentarzach nie przynosi ujmy, ani innych negatywnych skutków MPC, spokojnie ;)

Bo to wygląda jak ząb. 

Poza tym, żebyś się nie zdziwił jak logo jest ważne dla wizerunku, nawet takiego forum. Może nie dla stałych wyjadaczy, którzy są tu już zarejestrowani. Ale dla nowych użytkowników może stanowić  to wielką różnicę.

techse lubi to

xxx

Opublikowano (edytowane)

Jednostkom..

Mi też to przypomina zęba, ale takiego ładnego zęba, zdrowego. +
PS. Dlaczego akurat pad na głowie?

Pozdrawiam.

Edytowane przez DadekDesign
techse lubi to
Opublikowano (edytowane)

Jednostkom. Już wiemy, kim jesteśmy na tym forum. Jednostkami.

Mi to wygląda na piątkę lub czwórkę, górną. Taką zdrową. Bez plomb. Ładny ząbek.

No, powiem szczerze, że miło traktujecie jakieś 30% społeczeństwa. Jako jednostki. Zwykłe numery, statystyki. No i do tego dochodzi jeszcze spora część, która się nie przyzna oficjalnie do tego, że nie wchodziło na stronę dla dentystów.

Tam nie ma być przekazu. To po prostu ładnie wyglądało [albo pomysł z neta, a wykonanie własne] i tak zostało. Ciul, że to forum głównie dla PC'towców, a nie ludzi z konsolami. Walnijmy pada!

Edytowane przez 696
techse i Creative lubią to

xxx

Opublikowano

Jednostkom..

MPCforum - Naszą pasją są gry- nowy slogan mpc. Pad, jako takie odwzorowanie tego hasła przewodniego najbardziej kojarzy się w grami, dlatego tez został przedstawiony w takiej okrojonej wersji, w logu.

Po takich wypowiedziach możecie wnioskować, że zatrudnienie (o ile zatrudniliście i jej zapłaciliście) Wrednej prawdopodobnie zaszarpnęło wizerunkiem MPC.

Nie otrzymałam zapłaty, poza samym dziękuje. Już nie raz wspominałam, że dla mpc zawsze jestem pod ręką i nigdy bym takiego wynagrodzenia nie wymagała. Dodatkowo pamiętaj- twoja opinia nie musi pokrywać się z opinią wszystkich. Tyle różnych opinii, ile ludzi na świecie.

Dodatkowo wierz mi, ludzie na tym forum posiadają własny rozum i na pewno nie komentowaliby projektu tylko ze względu na mnie. Bo to, kto jest jego autorem aktualnie jest najmniej ważne i w przyszłości zostanie zapomniane. Liczy się tylko i wyłącznie to, że MPC wchodzi na "nową drogę" po przeszło 8 latach i należy wyczekiwać z tego względu samych superlatywów.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Makin, ale akurat w tym wypadku kontur pada i zęba są bardzo podobne, co dalej nie zmienia faktu, że ten ludzik wygląda, jak kontur ludzika z konturem zęba zamiast głowy. I już bardziej to nadaje się na logo salonu dentystycznego. xD Gdyby tam był jakiś kabelek, albo chociaż przyciski (ale wtedy to mogłoby wyglądać jak ząb z próchnicą...), to może ludzie zauważyliby w tych kreskach pada. Zastanawia mnie, który człowiek zechciał tak oszpecić MPC. (:

MPCforum - Naszą pasją są gry- nowy slogan mpc. Pad, jako takie odwzorowanie tego hasła przewodniego najbardziej kojarzy się w grami, dlatego tez został przedstawiony w takiej okrojonej wersji, w logu.

Nie otrzymałam zapłaty, poza samym dziękuje. Już nie raz wspominałam, że dla mpc zawsze jestem pod ręką i nigdy bym takiego wynagrodzenia nie wymagała. Dodatkowo pamiętaj- twoja opinia nie musi pokrywać się z opinią wszystkich. Tyle różnych opinii, ile ludzi na świecie.

Dodatkowo wierz mi, ludzie na tym forum posiadają własny rozum i na pewno nie komentowaliby projektu tylko ze względu na mnie. Bo to, kto jest jego autorem aktualnie jest najmniej ważne i w przyszłości zostanie zapomniane. Liczy się tylko i wyłącznie to, że MPC wchodzi na "nową drogę" po przeszło 8 latach i należy wyczekiwać z tego względu samych superlatywów.

Pozdrawiam.

"Zębolog". xD

Opublikowano (edytowane)

przecież o to chodzi w losowaniu, że KAŻDY może wygrać. To nie jest konkurs, tu sie nie licza umiejetnosci, staż itd. Oczywiscie glupio, jak nagrode otrzymuje ktos kto zarejestrowal sie w dniu konkursu, wiec staż minimum tydzień albo miesiąc byłby OK.

Co do loga, to chyba lepsze bylo to ktore wygralo konkurs. To jest takie nijakie i ten pad wcale nie wyglada jak pad.

Edytowane przez Lexus.
techse lubi to
Opublikowano

Ehh ludzie, szukacie naprawdę dziury w całym ;) a raczej w zębie ;)

Warianty z wypełnieniem (o znowu dentystyczne słowo :D) były brane pod uwagę, ale wyglądało to komicznie lub strasznie, w stylu zombie pada ;)

@696 a jednak logo ma przesłanie, szczególnie nasza nowa maskotka ;)

techse, Creative i Miyoshi lubią to

EXPmIpC.gif

Opublikowano (edytowane)

MPCforum - Naszą pasją są gry- nowy slogan mpc. Pad, jako takie odwzorowanie tego hasła przewodniego najbardziej kojarzy się w grami, dlatego tez został przedstawiony w takiej okrojonej wersji, w logu.

Dodatkowo wierz mi, ludzie na tym forum posiadają własny rozum i na pewno nie komentowaliby projektu tylko ze względu na mnie. Bo to, kto jest jego autorem aktualnie jest najmniej ważne i w przyszłości zostanie zapomniane. Liczy się tylko i wyłącznie to, że MPC wchodzi na "nową drogę" po przeszło 8 latach i należy wyczekiwać z tego względu samych superlatywów.

Pozdrawiam.

Mam pytanie. Wyślesz mi mapę myśli albo chociaż szkice tego projektu? Ciekaw jestem jakie inne pomysły odrzuciłaś. Poza tym pad kojarzy się raczej z grami konsolowymi, niżeli PC'towymi. Biorąc pod uwagę, że ludzie odchodzą z MGT przez Twój autorytet i lizanie dupy Twojej osobie, to tylko niektórzy posiadają taki rozum. Wiadomo, że moja opinia nie pokryje się z opinią wszystkich. Ale pokrywa się z opinią naprawdę sporej części forum. Przeglądnij sobie wszystkie czternaście stron tego wątku. Myślisz, że znajdziesz tam tylo i wyłącznie aprobatę? Błąd. Najbardziej nieudany rebranding jaki kiedykolwiek widziałem. Mam nadzieję, że to Cię czegoś nauczy, zawsze to jakaś praktyka.

Sam fakt, że grono ludzi, którym ten pad kojarzy się z zębem (przyjrzy się naprawdę to wygląda jak ząb!) stale się powiększa, jest bardzo interesujący. No nie ma co ukrywać, że taki błąd się tam wkradł. Może właśnie dlatego to logo jest takie mierne? Bo w obliczu wszystkich 'płatnych' znalazło się jedno 'darmowe' i brakło Ci do niego chęci? Jakoś wątpię, że w napiętym grafiku-grafika znalazłaś wolne 3 dni, żeby zrobić porządnie logo (chyba, że jesteś z tych palantów, którzy "inspirują się" pracami z behance i robią logo w 5 godzin). Otóż to moja teoria na temat stworzenia logo forum dentystów.

@ UP.

Jeśli dla Ciebie tak wygląda porządnie wykonana maskotka, polecam obejrzeć prace Bombwork Studio, Neostrady czy innych marek, które faktycznie posiadają maskotki. To co tam jest to jest naprawdę nieudany eksperyment, który w żadnym zakresie maskotki nie przedstawia. 

26_logo_white%2Bblue.png

Pozwól, że przytoczę to logo. Nie wspominając o tym, że ząb jest większy niż głowa zdrowego człowieka, chcę Ci zwrócić uwagę na pewne aspekty:

Sygnet jest o wiele wyższy od napisu... Biorąc pod uwagę jak wygląda logo, jest to logo składniowe, przy czym nie powinno być tak, że sygnet jest większy od typografii. Ale załóżmy, że to logo Wam się podoba. Sporo. A teraz wyobraź je sobie na... długopisie. Powiedzmy, że za kilka lat wysyłacie paczki upominkowe i takie logo jest na długopisie. Wyobraź sobie jak śmiesznie i malutko, tracąc detale, będzie wyglądać to coś.

Rozumiem, że w ramach Waszych "poprawek" Wam to logo przypada bardziej do gustu. Ale sam fakt, że jest tutaj rzesza osób, którym to logo nie podpada, powinien Wam coś zasugerować.

Edytowane przez 696
techse, Miyoshi i Astera2 lubią to

xxx

Opublikowano

Ehh ludzie, szukacie naprawdę dziury w całym ;) a raczej w zębie ;)

Warianty z wypełnieniem (o znowu dentystyczne słowo :D) były brane pod uwagę, ale wyglądało to komicznie lub strasznie, w stylu zombie pada ;)

@696 a jednak logo ma przesłanie, szczególnie nasza nowa maskotka ;)

Widzisz, właśnie o ząb tutaj chodzi. xD Nie wiem kim jest ten złoczyńca, co zarządził pozostawienie takiego loga, ale niech go piekło pochłonie. 

techse, MeTroSS, Creative i 1 inny lubią to
Opublikowano (edytowane)

nawet najlepszemu grafikowi może coś czasem nie wyjść :) w tym przypadku ten pad, ząb czy czym to właściwie jest po prostu nie pasuje. 

wydaje mi sie, ze gdyby zrobic delikatna przerwe pomiedzy ramionami tego ludzika, a glowa (padem) to nie wygladaloby to juz jak zab ;)

//co sądzicie o moim logu?

5yewtv.jpg

Edytowane przez Lexus.
techse lubi to
Opublikowano (edytowane)

nawet najlepszemu grafikowi może coś czasem nie wyjść :) w tym przypadku ten pad, ząb czy czym to właściwie jest po prostu nie pasuje. 

wydaje mi sie, ze gdyby zrobic delikatna przerwe pomiedzy ramionami tego ludzika, a glowa (padem) to nie wygladaloby to juz jak zab ;)

ale ja grafikiem nie jestem  :rolleyes:

Twoja modyfikacja mogłaby nie pomóc. Tutaj cały koncept jest zryty.

To skoro praca nie wyszła, po co ujrzała światło dzienne? Osobiście pozwolę sobie przytoczyć jedną z moich pierwszych prac (wykonałem ją gdzieś tak koło 2011, więc proszę nie hejtować). 

3467814079699921209958.jpg

Prostota, sygnet, który można użyć wszędzie.

Poza tym Wredna popełniła jeden, wielki błąd. Skoro to jest Wasza maskotka, na cholerę znalazła się w logo?

400601407969917497535.jpg

Nie widzę różnicy między Twoim, a oficjalnym.
Edytowane przez 696
techse lubi to

xxx

Opublikowano

400601407969917497535.jpg

Doskonałe! Idealnie wpasowało się w klimat forumka. W sumie ten ząb prezentuje się nawet okazalej, lel.

To skoro praca nie wyszła, po co ujrzała światło dzienne? Osobiście pozwolę sobie przytoczyć jedną z moich pierwszych prac (wykonałem ją gdzieś tak koło 2011, więc proszę nie hejtować). 

Poza tym Wredna popełniła jeden, wielki błąd. Skoro to jest Wasza maskotka, na cholerę znalazła się w logo?

Logo w tym stylu na pewno spotkałoby się z większą aprobatą niż jakiś tam ząb na kolesiu z czymś pomiędzy nogami. ;)

techse, Creative i Pan Neoś lubią to
Opublikowano

Nie widzę różnicy między Twoim, a oficjalnym.

To co pokazałeś jest fajne lecz nie wiem czemu tak hejtujecie te logo nie jest ono takie złe a wasza wyobraźnia jest strasznie mocna skoro pada bierzecie jako zęba ... Pozdrawiam logo za ładne może nie jest ale to kwestia gustu :/ 

PS: To co Wredna zrobiła na konkurs bardziej mi się podobało ale to co jest aktualnie nie jest złe 

PS2: Czy jak w następnym losowaniu zostanie wylosowana ta sama osoba to dostanie ona np. tego lucky membera czy raczej nie? 

techse lubi to
Opublikowano (edytowane)

Doskonałe! Idealnie wpasowało się w klimat forumka. W sumie ten ząb prezentuje się nawet okazalej, lel.

Logo w tym stylu na pewno spotkałoby się z większą aprobatą niż jakiś tam ząb na kolesiu z czymś pomiędzy nogami. ;)

Serio? To praca sprzed trzech lat i nawet nie biorę jej pod uwagę, gdy ludzie proszą mnie o jakieś stare prace.

Ale co ja tam mogę wiedzieć o logo. Jestem tylko pasjonatem.

5649714079706161209958.jpg

PS. Było już lepiej zorganizować konkurs na logo dla MPCforum w zamian za np. forever gold-membera + reklamę w wątku. Wierzcie mi, że rzuciłyby się tłumy naprawdę zajebistych logomakerów.

Edytowane przez 696
techse lubi to

xxx

Opublikowano

Serio? To praca sprzed trzech lat i nawet nie biorę jej pod uwagę, gdy ludzie proszą mnie o jakieś stare prace.

Ale co ja tam mogę wiedzieć o logo. Jestem tylko pasjonatem.

5649714079706161209958.jpg

Serio. Może to być praca sprzed dziesięciu lat, ale i tak dalej jest X poziomów wyżej nad tym, co MPC ma za logo obecnie.

Creative i Pan Neoś lubią to
Opublikowano

To co pokazałeś jest fajne lecz nie wiem czemu tak hejtujecie te logo nie jest ono takie złe a wasza wyobraźnia jest strasznie mocna skoro pada bierzecie jako zęba ... Pozdrawiam logo za ładne może nie jest ale to kwestia gustu :/ 

PS: To co Wredna zrobiła na konkurs bardziej mi się podobało ale to co jest aktualnie nie jest złe 

PS2: Czy jak w następnym losowaniu zostanie wylosowana ta sama osoba to dostanie ona np. tego lucky membera czy raczej nie? 

Sądzisz, że możliwe jest wylosowanie tej samej osoby? ;)

techse lubi to

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Makin, ale akurat w tym wypadku kontur pada i zęba są bardzo podobne, co dalej nie zmienia faktu, że ten ludzik wygląda, jak kontur ludzika z konturem zęba zamiast głowy. I już bardziej to nadaje się na logo salonu dentystycznego. xD Gdyby tam był jakiś kabelek, albo chociaż przyciski (ale wtedy to mogłoby wyglądać jak ząb z próchnicą...), to może ludzie zauważyliby w tych kreskach pada. Zastanawia mnie, który człowiek zechciał tak oszpecić MPC. (:

"Zębolog". xD

PhkgJNc.png

Pozdrawiam ! :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...