Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

8. urodziny MPCforum.pl i zmiany na forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serio? To praca sprzed trzech lat i nawet nie biorę jej pod uwagę, gdy ludzie proszą mnie o jakieś stare prace.

Ale co ja tam mogę wiedzieć o logo. Jestem tylko pasjonatem.

5649714079706161209958.jpg

PS. Było już lepiej zorganizować konkurs na logo dla MPCforum w zamian za np. forever gold-membera + reklamę w wątku. Wierzcie mi, że rzuciłyby się tłumy naprawdę zajebistych logomakerów.

Był taki konkurs, tutaj masz link z wynikiem: http://www.mpcforum.pl/topic/1207798-zmieniamy-wizerunek-mpcforumpl-wyniki-konkursu/

Obecne logo tragicznie nie jest, ale też nie genialne. Dziwi mnie, że wybrali akurat to, skoro ponoć była masa innych. Jeżeli X użytkownikom nie podoba się, to powinni zmienić, skoro forum jest DLA UŻYTKOWNIKÓW. Chociaż to, co Wredna napisała: "Przecież nie mogli na siłę wziąć czegoś, co im się nie podobało i co nie celowało w ich gusta,". To zaczynam zastanawiać się, po co w obecnych czasach są tworzone fora, jeżeli nie POD i DLA użytkowników :f

Haha - to wyżej lepsze. Nawet przypomina trochę ryjek mrówki :D

822081407971278578515.jpg

• Odpowiedzi 412
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Był taki konkurs, tutaj masz link z wynikiem: http://www.mpcforum.pl/topic/1207798-zmieniamy-wizerunek-mpcforumpl-wyniki-konkursu/

Obecne logo tragicznie nie jest, ale też nie genialne. Dziwi mnie, że wybrali akurat ten, skoro ponoć była masa innych. Jeżeli X użytkownikom nie podoba się, to powinni zmienić, skoro forum jest DLA UŻYTKOWNIKÓW. Chociaż to, co Wredna napisała: "Przecież nie mogli na siłę wziąć czegoś, co im się nie podobało i co nie celowało w ich gusta,". To zaczynam zastanawiać się, po co w obecnych czasach są tworzone fora, jeżeli nie POD i DLA użytkowników :f

822081407971278578515.jpg

Niezadowolonych ludzi z aktualnego loga jest raptem garstka, którą można policzyć na jednej dłoni. Przynajmniej tak to odebrałam patrząc na ten temat, czytając komentarze. Może warto jednak zastanowić się i wziąć pod uwagę, że "moje zdanie" nie jest zawsze zdaniem właściwym? :) Nikomu się nie dogodzi niestety w 100%. Nawet podejrzewam, że gdyby @696 wykonał swój projekt (w kocu po tym co wypisuje śmie stwierdzić, iż jest tak z*******y) na pewno znalazło by się masę hejtowrów, czy ogólnie ludzi o innych wyobrażeniach, którym projekt nie przypadłby do gustu. :)

3467814079699921209958.jpg

Ty tak poważnie, czy jest to troll? Myślę, że w przypadku tego powykręcanego, kanciastego, źle dopasowanego i niesymetrycznego loga... jednak to drugie :)

Ta myszka chyba została mocno skrzywdzona przez los :)

Opublikowano (edytowane)

Obecne logo tragicznie nie jest, ale też nie genialne. Dziwi mnie, że wybrali akurat ten, skoro ponoć była masa innych. Jeżeli X użytkownikom nie podoba się, to powinni zmienić, skoro forum jest DLA UŻYTKOWNIKÓW. Chociaż to, co Wredna napisała: "Przecież nie mogli na siłę wziąć czegoś, co im się nie podobało i co nie celowało w ich gusta,". To zaczynam zastanawiać się, po co w obecnych czasach są tworzone fora, jeżeli nie POD i DLA użytkowników :f

To nie ma pasować w gusta klienta, tylko przemawiać do odbiorców klienta. Jeśli grafik nie potrafi przekonać swojego klienta, że powinien mu zaufać i tak dalej i tak dalej, to c***a - a nie grafik z niego.

313691407970931247153.png

Pozdrawiam ! :)

I widać, jak Ci już pseudo-sława z MPCforum odbiła we łbie. To nie Ty masz widzieć, to nie Tobie ma się podobać, to nie dla Ciebie. To dla odbiorców jest. Jeśli sporo osób widzi tam zęba, to nie dlatego bo Ci ludzie są pojebani. To dlatego, bo zjebałaś sprawę. Jeśli postrzegasz swoje prace przez ten pryzmat, który pokazujesz - to naprawdę zastanawiam się jakim pierdolonym cudem zyskałaś taką aprobatę na tym forum (wprost mówiąc, pewnie chodzi o cycki, ale to takie moje gdybanie). Popatrz na grafikę zęba. Jak odwalisz korzenie, to strasznie podobny do pada, czyż nie? Przyjmij krytykę i nie atakuj ludzi dlatego, bo stwierdzili, że Twoja praca im się nie podoba. Nie raz chce mi się śmiać, jak słyszę jak mój brat opowiada o Tobie. Może jesteś kimś tutaj, na MPCforum. Ale w życiu nie zaoferowałbym takiego logo żadnemu z moich klientów. Nie znasz podstaw projektowania logo, a mimo to walczysz zawzięcie o swoje. To teraz proponuję Ci zrobić taki myczek. Weź swoje logo i spróbuj je umieścić na kilku istotnych elementach:

• W bannerze reklamowym 180x80, bez zmiany kroju, wielkości sygnetu względem napisu
  • W reklamie wielkoformatorej,
  • Na pieprzonym ... długopisie.
  • Na smyczy.

I zobacz ile z tych prac faktycznie nada się do użytku codziennego.

@ UP.

Nie zrobię projektu, bo się przyłączam do akcji "Nie jebię rynku, nie robię za darmo".

Edytowane przez 696

xxx

Opublikowano

To nie jest maskotka to logo. Nigdy nie dogodzi się "wszystkim". Jest to coś nowego i potrzeba troszkę czasu by się i do tego przyzwyczaić i z tym oswoić.

Odnośnie sporu grafików, który tu powstał idźcie proszę na pm'a szkoda wypisywać te dyrdymały i to czytać. Wszystkich się uszczęśliwić nie da. Jak wiadomo właścicielami forum jest firma DualMedia, jeżeli log spełnia ich oczekiwania i założenia - to takie własnie widzimy na MPC. Nie ma w tym większej logiki. To wszystko jest proste jak budowa cepa. A to czy widzicie w tym pada, ząb, słonia czy inne cuda. To już kwestia wyobraźni.

Pozdrawiam, Seldek

uuc, techse, SiwyTM i 5 innych lubią to
Opublikowano

To nie ma pasować w gusta klienta, tylko przemawiać do odbiorców klienta. Jeśli grafik nie potrafi przekonać swojego klienta, że powinien mu zaufać i tak dalej i tak dalej, to c***a - a nie grafik z niego.

I widać, jak Ci już pseudo-sława z MPCforum odbiła we łbie. To nie Ty masz widzieć, to nie Tobie ma się podobać, to nie dla Ciebie. To dla odbiorców jest. Jeśli sporo osób widzi tam zęba, to nie dlatego bo Ci ludzie są pojebani. To dlatego, bo zjebałaś sprawę. Jeśli postrzegasz swoje prace przez ten pryzmat, który pokazujesz - to naprawdę zastanawiam się jakim pierdolonym cudem zyskałaś taką aprobatę na tym forum (wprost mówiąc, pewnie chodzi o cycki, ale to takie moje gdybanie). Popatrz na grafikę zęba. Jak odwalisz korzenie, to strasznie podobny do pada, czyż nie? Przyjmij krytykę i nie atakuj ludzi dlatego, bo stwierdzili, że Twoja praca im się nie podoba. Nie raz chce mi się śmiać, jak słyszę jak mój brat opowiada o Tobie. Może jesteś kimś tutaj, na MPCforum. Ale w życiu nie zaoferowałbym takiego logo żadnemu z moich klientów. Nie znasz podstaw projektowania logo, a mimo to walczysz zawzięcie o swoje. To teraz proponuję Ci zrobić taki myczek. Weź swoje logo i spróbuj je umieścić na kilku istotnych elementach:

• W bannerze reklamowym 180x80, bez zmiany kroju, wielkości sygnetu względem napisu
  • W reklamie wielkoformatorej,
  • Na pieprzonym ... długopisie.
  • Na smyczy.
I zobacz ile z tych prac faktycznie nada się do użytku codziennego.

@ UP.

Nie zrobię projektu, bo się przyłączam do akcji "Nie jebię rynku, nie robię za darmo".

243941407972534247153.png

575951407972534247153.png

Starasz się mnie zagiąć, ale ci się w żaden sposób nie uda :) Logo zostało zaprojektowane w vectorze oraz w wielu formatach, jak i wersjach (również ludzik jest w kilkunastu, około 15 wersjach/pozach/sytuacjach), by pasowało na wszystkie nośniki i dobrze sie prezentowało bez jakiejkolwiek wymaganej edycji  :)

Pozdrawiam i na tym kończę dyskusję, która tak naprawdę nie ma sensu.

Małpa, SiwyTM, techse i 2 innych lubią to
Opublikowano

To nie jest maskotka to logo. Nigdy nie dogodzi się "wszystkim". Jest to coś nowego i potrzeba troszkę czasu by się i do tego przyzwyczaić i z tym oswoić.

Odnośnie sporu grafików, który tu powstał idźcie proszę na pm'a szkoda wypisywać te dyrdymały i to czytać. Wszystkich się uszczęśliwić nie da. Jak wiadomo właścicielami forum jest firma DualMedia, jeżeli log spełnia ich oczekiwania i założenia - to takie własnie widzimy na MPC. Nie ma w tym większej logiki. To wszystko jest proste jak budowa cepa. A to czy widzicie w tym pada, ząb, słonia czy inne cuda. To już kwestia wyobraźni.

Pozdrawiam, Seldek

jako uzytkownicy tego forum wyrazamy swoje opinie

to forum jest dla ludzi czy dla wlascicieli? 

a logo nie jest takie zle, juz niech zostanie i nie drążmy tego  ;)

techse, Makin i Eryk lubią to
Opublikowano

jako uzytkownicy tego forum wyrazamy swoje opinie

to forum jest dla ludzi czy dla wlascicieli? 

a logo nie jest takie zle, juz niech zostanie i nie drążmy tego  ;)

Nigdzie nie napisałem, że jako użytkownicy nie macie wyrażać swojej opinii. Po to jest forum, to Wy je tworzycie. Raczej mój poprzedni komentarz dotyczył fali komentarzy. Podsumowując wszystkich uszczęśliwić się po prostu nie da.

Blezur, Endymion, Rayso. i 2 innych lubią to
Opublikowano

Szczoteczke bym kupil bo aktualna troche zurzyta. I tak jestem pod ogromnym wrazeniem, ze to forum stoi 8 lat.

zużyta ;)

I postoi co najmniej kolejne tyle ;) a w przyszłości może być tylko lepiej i ciekawiej ;)

techse lubi to

EXPmIpC.gif

Opublikowano (edytowane)
Jednak uchylając troszkę rąbka tajemnicy, Ci którzy z uwagą śledzą życie forum zauważyli, że co raz bliżej do osiągnięcia niesamowitego kamienia milowego jakim będzie przekroczenie liczby miliona użytkowników na MPCforum.pl Moment ten zbliża się wielkimi krokami i postanowiliśmy uczcić to odpowiednio. Szczególnie, że już za trochę ponad miesiąc 17 września forum będzie obchodzić kolejne, siódme już urodziny nieprzerwanej działalności w Internecie, która zbiegnie się z milionem użytkowników na MPC. Myśl o przekroczeniu takiej magicznej liczby powoduje dreszcz podniecenia na myśl kierowania projektem tak dużym i ambitnym jak Nasze forum i ciągłe jego rozwijanie dla Was, a także dla osób, które szukają swego miejsca w Internecie.

Z okazji odliczania do miliona użytkowników przygotowaliśmy licznik, który pojawi się w sidebarze i który odlicza użytkowników pozostałych do miliona ;)

heh ;). To w końcu siódme, czy ósme o.O

Lepsze logo autorstwa @Wredna , ale to z konkursu

230191400089911117.png

Graty dla zwycięzcy Lucky Membera

Edytowane przez LatresoGames
techse i QuarK lubią to
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...