Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

8. urodziny MPCforum.pl i zmiany na forum

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 412
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam pytanie dot IPB  4.0 czy będzie "on" wykluczał błąd np. taki jak 505 i jaka to różnica między tym forum i co jest nowego lepszego czego tu nie ma

Makin lubi to
Opublikowano

Mam pytanie dot IPB  4.0 czy będzie "on" wykluczał błąd np. taki jak 505 i jaka to różnica między tym forum i co jest nowego lepszego czego tu nie ma

502 i 503 to błędy komunikujace przeciążenia i zazwyczaj pojawiają się dla bezpieczeństwa ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

To proszę mi powiedzieć jakie rzeczy innowacyjne będzie posiadał ten upload IPB  4.0 wygląd czy ułatwienie pracy administracji i teamu w ACP i MCP ?

Makin lubi to
Opublikowano

To proszę mi powiedzieć jakie rzeczy innowacyjne będzie posiadał ten upload IPB  4.0 wygląd czy ułatwienie pracy administracji i teamu w ACP i MCP ?

Będzie nowy skin na forum, czego chcieć więcej ? :D 

Makin lubi to
Opublikowano

A mi się ten ludzik nie podoba. :P Nie widzę w nim zęba, ale wydaje mi się taki zrobiony "na odwal się" w 5 minut. Tutaj z naciskiem na "wydaje mi się", bo nie wiem jak to z tym było, nie znam się na rysowaniu. 

Napis mi się podoba i według mnie on by wystarczył. :)

Każdy projekt jest [powinien] być dopracowywany przez kilka godzin, to jest minimum. Ja osobiście niektóre projekty przygotowuje po cztery, pięć dni. Dzisiaj kosząc trawę sobie przypomniałem o ważnej zasadzie tworzenia logo, która została złamana. Prostota. Została nagminnie złamana, a jako studentka grafiki, wykonawczyni tego logo powinna doskonale o tym wiedzieć, że nie wolno komplikować (przykładem są Facebook, Google, Yahoo, DHL, Federal Express Corporation, bethier). Ponadto w mono logo powinno wyglądać równie dobrze. Gdy zarzucimy biel na całe logo, zauważymy jak głowa się zlewa z całością i przez to pieprzy się efekt.

Przepraszam, że uraziłem Waszą boginię i księżniczkę, za co dostałem banicję na trzy dni. Widocznie tylko jej wolno naruszać czyjąś godność. Logo to dalej kawałek gówna, ale skoro Wam się podoba...

DadekDesign i Makin lubią to

xxx

Opublikowano

Każdy projekt jest [powinien] być dopracowywany przez kilka godzin, to jest minimum. Ja osobiście niektóre projekty przygotowuje po cztery, pięć dni. Dzisiaj kosząc trawę sobie przypomniałem o ważnej zasadzie tworzenia logo, która została złamana. Prostota. Została nagminnie złamana, a jako studentka grafiki, wykonawczyni tego logo powinna doskonale o tym wiedzieć, że nie wolno komplikować (przykładem są Facebook, Google, Yahoo, DHL, Federal Express Corporation, bethier). Ponadto w mono logo powinno wyglądać równie dobrze. Gdy zarzucimy biel na całe logo, zauważymy jak głowa się zlewa z całością i przez to pieprzy się efekt.

Przepraszam, że uraziłem Waszą boginię i księżniczkę, za co dostałem banicję na trzy dni. Widocznie tylko jej wolno naruszać czyjąś godność. Logo to dalej kawałek gówna, ale skoro Wam się podoba...

No i na ch*j drążysz temat?

Makin lubi to
Opublikowano
Losowanie pierwszego Szczęśliwego nastąpi już dziś, czyli 13 sierpnia o godzinie 20:00 spośród aktywnych użytkowników (lista dostępna na dole forum)

A może następne losowanie odbędzie się spośród wszystkich dostępnych w danym dniu, a nie o danej godzinie lub chociaż online 3 godz. przed 20, a nie tylko 1 :/

I powracam do pytania, dlaczego nie ma konkursowego logo MPC ?

QuarK i Makin lubią to
Opublikowano

A może następne losowanie odbędzie się spośród wszystkich dostępnych w danym dniu, a nie o danej godzinie lub chociaż online 3 godz. przed 20, a nie tylko 1 :/

I powracam do pytania, dlaczego nie ma konkursowego logo MPC ?

Losowanie jest niestety ustalone z użytkowników aktywnych w przeciągu ostatniej godziny przed i po 20, bo niestety technicznie forum dostarcza takich informacji :)

Co do wyboru logo, kierowaliśmy się postawionymi założeniami, a także sugestią Wrednej. Nie chodziło nam o sworzenie logo, które byłoby bardzo zwyczajne, dlatego pomysł ze zwykłymi układem graficznym w sygnecie właśnie został zastąpiony pomysłem stworzeniem czegoś, co będzie nas w przyszłości wyróżniać.

Co do czcionki użytej, to czcionka domyślna dla IPB4.0 i wzorując się już na nadchodzących zmianach uprzedzilismy konieczność przyszłej zmiany.

Forum będzie dużo bardziej otwarte na społeczność, a wprowadzanie udogodnień i autorskich rozwiązań będzie łatwiejsze. Zmieni się troszkę rzeczy, ale wynika to po prostu z wizji autorów silnika, które zaadaptujemy na własne potrzeby. Co do ACP i MCP to także zmieni się sporo, w kierunku przejrzystości, wydajności i wygody pracy ;)

Latreso lubi to

EXPmIpC.gif

Opublikowano (edytowane)

Aha, czyli wyrażenie opinii na jakiś temat to robienie z siebie gwiazdy? Ok. Czy ja gdziekolwiek się wywyższam? Napisałam, że zrobiłabym lepsze logo? Z resztą widać, że Ty masz po prostu uprzedzenie do mnie, bo jakoś do innych osób, czepiających się o zęba, nie raczyłeś się rzucić. Poza tym proponuję Ci zajrzenie do słownika i przeanalizowanie znaczenia większości słów, które użyłeś w swojej wypowiedzi, bo chyba nie znasz ich znaczenia. Inni jakoś potrafili podjąć NORMALNĄ dyskusję, a Ty wyleciałeś z mordą, więc wnioskuję, że jedyną osobą, która szuka tutaj uwagi i chce wydłużyć swojego e-penisa, jesteś Ty. Zresztą... kijem rzeki się nie zawróci, więc nie mam zamiaru Ci tłumaczyć czegoś, czego Twój mały rozumek i tak nie będzie w stanie pojąć, 'elo'.

I nie pierdol mi o kółku wzajemnej adoracji, skoro najwyraźniej osobą, która w jakikolwiek sposób jest chroniona, jesteś Ty. Hipokryta. 

A teraz życzę dużo wytrwałości forumkowi, lepszego gustu DualMedia do grafik i mniej pseudo-hejterów (pokroju pana z cytowanego postu). 

Miłego dnia.

Ale to nie on dostał bana. Zamknij się już, wyraziłaś swoją opinię, wystarczy, a nie próbujesz wszystkim wpoić jakie to logo jest złe.

A co do urodzin, mam propozycję, zielony Mou ;_;

Edytowane przez Alceas
Opublikowano

Ja się do logo przyzwyczaiłem i powiem wam, że jednak mi się podoba :)

Skórka będzie ciemna, czy jasna?

Lepsza ciemna ;)

Mozna by też zmienić nieco styl, na taki, który jest teaz na 'topie'. Dotyczy to usunięcia zaokrąglenia na przyciskach 'cytuj', 'odpowiedz', itd. Mało roboty, a forum wygląda 'kanciaściej' ;) . A dla tych, którym się to może nie spodobać, zawsze mają "zmień skin" na dole strony.

;_; - dodajcie tego emotikonka do listy ;) 

Opublikowano

To chyba do mnie napisałeś, Istny. Ja tylko zapytałem, czy będzie jasny czy ciemny. Dziękuję za miłą odpowiedź.

You betrayed us.

DadekDesign lubi to

xxx

Opublikowano

Ja się do logo przyzwyczaiłem i powiem wam, że jednak mi się podoba :)

Skórka będzie ciemna, czy jasna?

Na MPC zawsze był i będzie ciemny skin ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Na MPC zawsze był i będzie ciemny skin ;)

Nie lepiej stworzyć dwie wersje? Jedna ciemna, druga jasna?

Opublikowano

Nie lepiej stworzyć dwie wersje? Jedna ciemna, druga jasna?

Nie, ponieważ do tego typu for pasuje ciemny styl. Nie wyobrażam sobie jasnego MPCforum. Po za tym nawet z przyczyn technicznych nie może być wybór, ponieważ kolory rang (jak np. ProUser) nie byłyby widoczne na jasny itd.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Nie, ponieważ do tego typu for pasuje ciemny styl. Nie wyobrażam sobie jasnego MPCforum. Po za tym nawet z przyczyn technicznych nie może być wybór, ponieważ kolory rang (jak np. ProUser) nie byłyby widoczne na jasny itd.

Black Member też jakoś dziko widoczny nie jest :D.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Black Member też jakoś dziko widoczny nie jest :D.

To dobrze, taka ninja ten Black Member :ninja:

Osobiście obecny kolor stylu mi odpowiada. Nie razi po oczach, ładnie wyglądają kolory - wydają się być żywe. Poza tym, przyzwyczajenie. Ciężko by było przestawić się na jasny kolor, zwłaszcza nocą <biedne patrzałki>.

Bil3T i Dektored lubią to
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...