Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawianie kowala na DT.

dawka8828

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje aktualnej mapki na dt. Chodzi mi o ustawienie kowala "Płatnerz" "brońmistrz" "jubiler". Jeżeli ktoś jest tak miły i wysłałby mi na PW albo tutaj pod tym tematem dał aktualna mapke najlepiej z kolorami czy coś np. (fioletowy-płatrzerz itp.) Z góry dzięki.

Opublikowano

Możesz wierzyć lub nie, ale kowal w dt jest i był losowy. Te wszystkie mapki są śmieszne. 

Wystarczy, że jakieś 5-6 razy ubijesz króla w tym samym miejscu. Zobaczysz, że kowal nie będzie za każdym razem taki sam. Możliwe jest, że np 3-4 razy z rzędu będziesz miał takiego samego kowala, bo na konkretnego kowala masz 33% szans, tak samo jak możliwe jest to, że 3-4 razy z rzędu ulepszysz przedmiot na +7 (też z tego co wiem 30% szans).

Z tego co się orientuje - w plikach serwerowych nigdy nie było nic na temat tego, że kowala w dt da się ustawić.

Opublikowano

na niektórych privach chyba ustawianie jeszcze działa, więc... ;p

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Według mnie kowal pojawia się losowo.

Co prawda istniała kiedyś teoria związana z tym obrazkiem

lokacjakowalawdt.jpg

- Miejsce 1 - Zbrojmistrz

- Miejsce 2 - Jubiler

- Miejsce 3 - Zbrojmistrz

- Miejsce 4 - Jubiler

- Miejsce 5 - Jubiler

- Miejsce 6 - Zbrojmistrz

- Miejsce 7 - Zbrojmistrz

- Miejsce 8 - Płatnerz

- Miejsce 9 - Zbrojmistrz

- Miejsce 10 - Płatnerz

- Miejsce 11 - Zbrojmistrz

- Miejsce 12 - Jubiler

- Miejsce 13 - Płatnerz

- Miejsce 14 - Zbrojmistrz

- Miejsce 15 - Płatnerz -Miejsce 16 - Płatnerz

W zależności gdzie ubijemy bossa, tam pojawia się kowal.

Sam sprawdź, jednak moim zdanie to nie prawda ;)

giphy.gif ­

Opublikowano

Chyba juz ustawianie nie działa, na większości serwerów jest losowy, nie wiem jak na PLu.

Opublikowano

Istnieje coś takiego jak ustawienie kowal ale tylko na niektórych serwach. Jak zabijesz go na początku zielonego(jak przechodzi w czerwone ) to będziesz miał Jubilera /Zbrojmistrz a na czerwonym to Płatnerz wiem że takie coś było bo sam tak robiłem niestety już ten serw nie istnieje. Teraz w większości albo nie działa DT albo jest losowo.  

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie ma zadnego sposobu.. kowal w dt jest i byl losowy. pozdro

W d***e byłeś i gówno widziałeś.

Co restart serwera na PL jest inna siatka i kowal przez cały tydzień zawsze jest zależny od miejsca ubicia króla.

0VPaRnd.png

Opublikowano

W d***e byłeś i g****o widziałeś.

Co restart serwera na PL jest inna siatka i kowal przez cały tydzień zawsze jest zależny od miejsca ubicia króla.

Skąd taką teorię wysnułeś? Gdyż może to być ciekawe skoro przeciętny zjadacz chleba nie ma dostępu do plików serwerowych gameforge, a wykradzione z sg, również globala zaprzeczają Twojej teorii i zrzucają losowego kowala. Jestem na prawdę ciekaw, bez żadnych spin.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Dlaczego w takim razie NIGDY nic nie było o tym w plikach? Pytałem wiele osób mających prywatne serwery i są przekonani, że nic nie ma na ten temat w plikach. Pytałem również administrację serwera globalnego (SG) i również potwierdzili mi, że od samego początku nie było wzmianki o tym w plikach.

Mit kowala dt wziął się z tego, że jakiś wesoły człowiek kilka razy "ustawił" kowala, co wynikało  nie z miejsca, a ze szczęścia. Pod wpływem emocji narysował mapkę, a cała rzesza graczy metina łyknęła to jak młode pelikany.

Aby obalić teorię ustawiania kowala w DT wystarczy, że chociaż RAZ kowal wyjdzie inny niż miał wyjść.

Aby potwierdzić musiałby co najmniej 15-20 razy wyjść ten sam (co i tak nie da 100% pewności, która byłaby dopiero gdyby wyszło 100 razy).

Dlaczego takie liczby?

Jeżeli miejsce jest takie same, to za każdym razem taki sam kowal powinien wyjść wedle tej teorii. Na konkretnego kowala jest 33,3% szansy, więc istnieje szansa, że 10 razy z rzędu zostanie wylosowany taki sam kowal. Jest to bardzo mała szansa, ale właśnie przez to ludzie zaczynają wierzyć w takie rzeczy :)

Opublikowano

W d***e byłeś i gówno widziałeś.

Ja w d***e bylem i gowno widzialem? Robilem dt zanim Ty o metinie sie dowiedziales... Nie ma zadnego sposobu na kowala w dt, tak samo nie ma sposobu na kowala w miescie (ulepszanie). Jesli lykasz takie bzdury to gratuluje. Pewnie metka ze skilli tez nie bijesz zeby lepszy drop byl? pajac ;)

Są sposoby, nie pisz bzdur. 

Są specjalne ustawienia, wystarczy poszukać w google. 

Nie ma zadnego sposobu.. W dt sa 3 rodzaje kowala i na kazego jest po 33.33%... Zalezy od szescia i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...