Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki był pierwszy Polski serwer Metin2?

Masley

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Insomnia od Zoniego, Białego i Suiego (o ile to można nazwać dedykiem skoro stał w domu u Białego). Kolejno powstało kilka serwerów tym samym czasie począwszy od Avalon, Longju99, xLast.

To mi trochę odświeżyło pamięć, pamiętam, że stały takie serwery, razem z nimi wyszły Avalon/xLast.

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To mi trochę odświeżyło pamięć, pamiętam, że stały takie serwery, razem z nimi wyszły Avalon/xLast.

Jak byłem wtedy administratorem jednego z nich to wiem z kim konkurowałem. :D

50596142255057180250.png

Opublikowano

l99 było przeciez  w połowie stycznia 2010,   xlast był jakoś w maju stawiany, avalon był stawiany po longju, i te czasy gdy na l99 bylem top1 grajac na dmg hacku dagerem <3

Opublikowano

Triadica

Oj z tym się nie zgodzę,bo Tradica przyszła jakoś miesiąc później po Avalonie, ponieważ grałem na Avalon i potem wyszedł ten 2 serwer i chciałem na niego przejść, ale i tak pozostałem . :)

Opublikowano

Jak byłem wtedy administratorem jednego z nich to wiem z kim konkurowałem. :D

C**j z tym, że już kilka razy padła odpowiedź, oni się dalej będą kłócić  xD

Opublikowano

Pierwszym ogólnym prywatnym serwerem był longju, następnie reaktywacja pod nazwą newlongju. Z tego co kojarzę pierwszy Polski serwer to Avalon ale nie jestem pewny w 100%.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pierwszym serwerem prywatnym był xLast, następnie dołączył się do niego x-world i chodziły na 1 cliencie. Pamiętam te czasy, jak przyszedłem na xlasta z PLa i podnietka pojowcem na start :D

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

remiamt2

Na remi to byłem technikiem i wystartowaliśmy w 2011 dopiero coś na początku jak dobrze pamiętam.

@topic

Avalon lub xlast

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...