Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiele osob pewnie wbilo kiedys na serwer MTA:SA Drift zeby sobie pojezdzic boczkiem ale nie kazdy wie jak to zrobic, otoz do jazdy bardziej bokiem potrzebne sa nam dobre handlingi do driftu i umiejetne sterowanie pojazdem tak aby nie wpadl w on za duzy poslizg.
Ale teraz nasuwa sie pytanie, jak ustawic te handlingsy aby byly one dobre, tu wyjasnie krok po kroku jak to zrobic.

• Krok pierwszy

Musimy wybrac sobie jakis serwer driftu oczywiscie gdzie bedzie mozna modyfikowac handling danego auta!

• Krok drugi

Jak juz siedzimy na owym serwerze klikamy przycisk "F1" na klawiaturze.

Wyswietli nam sie takie okienko:

4477014084518891136718.png

Klikamy przycisk "pojazdy" (jezeli client bedzie po angielsku bedzie zamiast tego "create") i wybieramy sobie pojazd, ja polecam ELEGY oraz ALPHA.

• Krok trzeci

Kiedy juz siedzimy w pojezdzie mozemy zaczac modyfikowac nasz pojazd, zeby to zrobic klikamy "B" na klawiaturze i wyswietli nam sie takie okienko:

2575114084518891136718.png

Jest tam kilka zakladek, ale nam potrzebne beda tylko "Engine" oraz "Wheels".

• Zaczniemy od Engine:

6649014084518891136718.png

• Number of Gears - Liczba biegow, polecam ustawic na 5

• Maximum Velocity - Predkosc maxymalna, nie moze byc za duza ale tez auto nie moze byc slimakiem, polecam 120

• Acceleration - Przyspieszenie samochodu, chyba najwazniejsza czesc, mi osobiscie najwygodniej jezdzi sie na 40

• Interia - Nie jest do bardzo wazne, tutaj warto poeksperymentowac dla wlasnej wygody, osobiscie mam to ustawione na 5

• Drivetype - Podaje teraz ustawienia handlingu na naped na 4 kola (GYMKHANA STYLE!)
    "All wheels"

• Enginetype - Nie wiele to zmienia aczkolwiek mam domyslnie ustawione na "Petrol"

• Steering Lock - Skret kol, jak komu wygodnie, ja mam na 75

• Collision Damage Multiplier - Wytrzymalosc samochodu, ustawiamy na 0 aby samochod nie eksplodowal

• Tak wiec skonczylismy z Engine!
  • Idziemy do Wheels!

1214414084518891136718.png

• W "Wheels"  przewaznie jest 5 opcji, czasami moze byc wiecej ale to dlatego ze niektore opcje z "Body" sa wstawione wlasnie do "Wheels"​

• Nie dowiedzialem sie sporo jezeli chodzi o opcje z tej zakladki wiec po prostu podam ustawienia jakie mam ja!

• Traction Multiplier - 0.65

• Traction Loss - 0.6

• Traction Bias - 0.7

• Brake Deceleration - 2

• Brake Bias - 1

Teraz troche pod wyglad aby nasze autko nabralo troche akcentu, opuscimy je troche

Do tego przyda nam sie opcja "Suspension Upper Limit" oraz "Suspension Lower Limit"

• Suspension Upper Limit - dajemy 0.5
  • Suspension Lower Limit - dajemy -0.15

WoooW 13k views'ow <3

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki! Mam taki fajny serwer Driftu na którym mam dużo handlingów :D 

graphic.png                                                    

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przydatne leci + mam pytanie czy wiesz może czemu nie działa mi panel pod ,, B " ? pozdrawiam! 

Cyrk.png

Opublikowano

@Experi Najprawdopodobniej nie ma na tym serwerze modyfikatora handlingow :P 

znajdz inny serwer xD

Są,  bo kumplowi działa panel pod b a mi nie :O

Cyrk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...