Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno gry, Minecraf.net, a konto Mojang...

jasio77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! :) Mam pewien problem. Otóż: dawno dawno temu, założyłem sobie konto na minecraft.net z nickiem jasio77. Niestety, nadeszła era kont Mojang, która komplikuje całkowicie tę sprawę. Ponieważ, chciałem sobie zająć nick na przyszłość i doczekałem się tej chwili, :D lecz gdy chcę kupić grę z poziomu konta minecraft.net to i tak każe mi zalogować się na konto mojang, gdy już się zaloguję i przenosi mnie do wyboru płatności itd. zamiast nicku pojawia mi się mój e-mail. Potem gdy chcę wpisać swój nick jasio77 wyskakuje, że jest zajęty, prawdopodobnie przez to, że moje konto z minecraft.net ma nick jasio77, a teraz dopiero przy kupnie gry wpisuje się nick. A nawet gdybym chciał zrobić ot z poziomu kupionego mojego gift-code i tak by się nie dało tego zrobić ponieważ nadal trzeba zalogować się na konto Mojang. Czy mogę napisać do nich z mojego Gmail'a, aby wyrejestrowali stare konto? Jak tak, to na jaki e-mail? Z góry dziękuję wszystkim którzy mi pomogą! :)

Opublikowano

Z tego co wiem, można kupić premium na konto, na którym sie jest, bez wpisywania wybranego nicku, poszukaj takiej opcji.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

To akurat że ktoś zajął od ciebie wcześniej nick nie jest dziwne ja ci proponuję zmianę nicku.

To jest moje stare konto z zajętym nickiem. Teraz gdy kupuje się Minecraft Premium, każe zalogować się na konto Mojang, a nie na stare konto z zajętym nickiem.

Opublikowano

Znam taką sytuacje, pisałem do supportu, ale nic nie zdziałali.
Okazało się, że nick jest zajęty przez kogo innego lub właśnie jest na innym - starym - koncie.

Kazali wymyślić inny nick lub napisać prośbę o usunięcie tamtego konta - czasami można samemu, czasami nie; musisz sprawdzić. ;)

Jeśli usuniesz konto to musisz jak najszybciej kupić premium, bo ktoś inny może zająć Twój nick.

Opublikowano

Znam taką sytuacje, pisałem do supportu, ale nic nie zdziałali.

Okazało się, że nick jest zajęty przez kogo innego lub właśnie jest na innym - starym - koncie.

Kazali wymyślić inny nick lub napisać prośbę o usunięcie tamtego konta - czasami można samemu, czasami nie; musisz sprawdzić. ;)

Jeśli usuniesz konto to musisz jak najszybciej kupić premium, bo ktoś inny może zająć Twój nick.

Wszedłem właśnie na minecraft.net w zakładkę Profile i nigdzie nie ma opcji usunięcia konta. Tak jak mówisz, napisałem teraz do nich z opisem problemu i z prośbą o odrejestrowanie konta. Może tym razem coś z działają, a jak nie to gdzie mam prosić o usunięcie starego konta wraz z nickiem? Bo do opisania tego problemu użyłem formularza ze strony www.help.mojang.com.

Opublikowano

Wszedłem właśnie na minecraft.net w zakładkę Profile i nigdzie nie ma opcji usunięcia konta. Tak jak mówisz, napisałem teraz do nich z opisem problemu i z prośbą o odrejestrowanie konta. Może tym razem coś z działają, a jak nie to gdzie mam prosić o usunięcie starego konta wraz z nickiem? Bo do opisania tego problemu użyłem formularza ze strony www.help.mojang.com.

Tak, właśnie w tym formularzu poproś o usunięcie konta, opisz bardzo dokładnie o co chodzi, bo w przeciwnym wypadku nic nie zrobią- może akurat się uda, trzymam kciuki! ;).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra, wczoraj sprawdziłem dopiero e-mail, ponieważ przez cały czas nie miałem internetu. (coś się stało, bo w całym bloku go nie było)

Odpisali mi z instrukcją jak to zrobić.

Przetłumaczę na polski tę instrukcję.

Oto ona:

1. Wchodzisz na minecraft.net i logujesz się na swoje konto Mojang.

2. Kupujesz giftcode.

3. Następnie wchodzisz na stronę account.mojang.com i logujesz się na swoje konto Mojang.

4. Później masz tam zakładkę "reedem your giftcode", czy coś podobnego. Wchodzisz na nią.]

5. Teraz wpisując giftcode otrzymany na e-maila podany w koncie Mojang wybierasz opcję do użycia starego nicku.

6. Na e-mail konta z minecraft.net przyjdzie ci e-mail z migracją.

7. Wchodzisz na e-mail.

8. Wyszukujesz tego e-maila. (może on być w folderze SPAM, więc tam też sprawdź)

9. Akceptujesz migrację.

10. Cieszysz się kontem Premium, na starym nicku z minecraft.net! :)

A temat pozostaje do zamknięcia!

Wszystkim dziękuję za posty i pomoc udzieloną w tym temacie! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...