Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak powrócić do rankeda?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W tym poradniku opiszę jak wrócić do gry turniejowej (rankeda), po tym jak utracimy łączność z grą.

Sporo osób ma taki problem, że w trakcie grania rankeda rozłącza ich z grą, nawet, gdy internet działa (rozmowa na skype nie rozłącza się, muzyka na youtube nie wyłącza się).

Po 25 sekundach zostajemy rozłączeni z grą. Naturalnie gracze nie chcą zostać zablokowani od grania trybu turniejowego, więc chcą powrócić do gry.
I tutaj pojawia się problem

W momencie, gdy klikamy dołącz ponownie powinno nas przerzucić do wyszukiwania gry i po 1, 2 sekund powinniśmy usłyszeć dzwięk wybuchającej bomby. Czasami natomiast dzieje się tak, że gra "jakby się nie znajduje" i po 40 sekundach "szukania gry" wyrzuca nas do menu i wyskakuje błąd

"failed to connectiom" lub coś w tym stylu.

W każdym razie nie możemy wrócić do gry, nie ważne co byśmy robili. Od razu dodam, że reset gry i steama zazwyczaj nic nie daje, ciągle jest ten błąd.

Po 3 minutach, jeśli się nie dołaczymy dostaniemy bana na mecze turniejowe.

Co zrobić, aby połączyć się ponownie z grą?

1. Wyłączamy grę.
  2. Wchodzimy w biblioteke swoich gier steam i klikamy prawym przyciskiem na counter strike global offensive i wybieramy właściwości.post-191152-0-12559900-1408661015_thumb.png
  3. Następnie klikamy set launch option.
    post-191152-0-94515400-1408661123_thumb.png
  4. W tą tabelkę wpisujemy:
    +clientport xxx -console
    W miejsce xxx wpisujemy swoje ip.
    Swoje ip możesz sprawdzić tutaj: http://whatsmyip.net/ lub tutaj: http://www.speedtest.pl/ (na speedtest.pl musimy zjechać i nad tymi "zegarami" będzie nasz adres ip)

Przykładowo dla osoby z ip: 81.5.238.168 komenda będzie wyglądać: +clientport 81.5.238.168 -console, można wpisać też +clientport 81.5.238.168, czyli bez końcówki 0console, powinno działać bez tego też.
  5. Jeśli zrobiliśmy wszystko jak w poradniku pozostaje nam włączyć grę i dołączyć do naszej drużyny, aby dokończyć rozgrywkę i uniknąć blokady.

Całość zajmuje maksymalnie minutę,nawet gdy robimy to pierwszy raz. 

Mam nadzieję, że tym poradnikiem komuś pomogłem, bo wiem, że sporo osób ma z tym problem, zresztą ja też miałem.
Dziękuję za uwagę.

PILNIE PROSZĘ ADMINISTRATORA O PRZENIESIENIE DO CS GO.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...