Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś minął kolejny dzień lekcji na serwerze! Zapraszamy serdecznie. Im szybciej zagracie tym większe szanse że zdacie do następnej klasy!

Kakamil / Silexan / Lapka

• Odpowiedzi 161
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ostatni artykuł proroka codziennego!

Turniej Trójmagiczny

Już w tym roku w Szkole Magii i Czarodziejstwa Hogwart odbędzie się Turniej Trójmagiczny. Część osób pewnie wie co to za wydarzenie, ale nie wszyscy. A więc turniej ten ma na celu integrować z sobą uczniów trzech największych szkół czarodziejskich w europie. Uczniów naszego Hogwartu, a także Akademii Magii Beauxbatons i Instytutu Magii Durmstrang.

Jego historia sięga 700 lat wstecz, wtedy też podjęto pierwszą próbę rozegrania Turnieju, jednak już wtedy zdarzyły się tragiczne wypadki. Co kilka lat próbowano przywrócić tradycję Turnieju Trójmagicznego, ale zaniechano pod koniec XIX wieku.

Jak sama nazwa mówi jest to turniej, czyli podczas niego dochodzi do rywalizacji. Z każdej z szkół wybrany zostaje jeden reprezentant który w trzech konkurencjach musi pokonać swoich przeciwników. Ten który tego dokona podnosi prestiż szkoły, zdobywa sporą sumę galeonów, zdobywa sławę a także dostaje najwyższe oceny z egzaminów podsumowujących jego naukę w szkole.

Miejmy nadzieję że naszą szkołę będzie reprezentować osoba godna tego niewątpliwego zaszczytu. A także trzymamy kciuki żeby obecny dyrektor wiedział co robi, i odpowiednio zabezpieczył uczestników przed wypadkami. Wyślemy także naszą osobę do Hogwartu – o ile wyrazi na to zgodę dyrektor – i będziemy państwa informować na bieżąco o przebiegu turnieju.

Tego roczni reprezentanci:

Szkoła Magii i Czarodziejstwa Hogwart - Millan Bogard
Instytut Magii Durmstrang - Nina Iwanów
Akademii Magii Beauxbatons - Genevieve Moliere

Opublikowano

Ja zajmuję się podaniami więc dzięki :) Nie no, jak nie zrobiłaś całego wzoru to nie musisz czekać 48h. Po prostu niepełny wzór i odrzucone. Napisz szybciej to podanie.

Opublikowano

@KamilKa14 Pisałem i czytałem to podanie okolo godziny. a to ze OOC tez trzeba bylo to nie wiedzialem. A Wy odrazu do Odrzuconych a widziałem na Wstrzymanych że tam też były że ktoś zapomniał o OOC a miał tyllko IC tak jak ja i oni mieli do 3 dni poprawić a ja muszę czekać 48godz... bez sensu...

Zostaw Like Jak Pomogłem ;)

Opublikowano

Serwer działa?

Tak działa.

@KamilKa14 Pisałem i czytałem to podanie okolo godziny. a to ze OOC tez trzeba bylo to nie wiedzialem. A Wy odrazu do Odrzuconych a widziałem na Wstrzymanych że tam też były że ktoś zapomniał o OOC a miał tyllko IC tak jak ja i oni mieli do 3 dni poprawić a ja muszę czekać 48godz... bez sensu...

Dwa dni to nie tak dużo.

Opublikowano

Czara ognia ponownie zgasła do kolejnego turnieju. Wczoraj wieczorem wybrała trójkę reprezentanów. Szkołę Beauxbatons będzie reprezentować Genevieve Moliere. Durmstrang reprezentuje Nina Iwanów zaś honoru Hogwartu będzie bronić Milan Bogard. Niedługo odbędzie się pierwsze zadanie w którym zawodnicy będą musieli stawić czoła nieznanemu i wyjść z tego cało! 

Każdy nowy uczeń Hogwartu będzie mógł w tym roku kibicować podczas Turnieju Trójmagicznego! Emocje gwarantowane! Zapraszamy! 

NR.

Opublikowano

Na serwerze zaczęło się "HPsPL Player Awards". Czyli prosto mówiąc wybieranie graczy roku w poszczególnych kategoriach.

Oto one:

- Nauczyciel roku*
- Gracz roku względem IC
- Gracz roku względem OOC
- Członek Administracji
- Objawienie roku**
- Aktywność ogólna

*Wszyscy w przeciągu roku 2014
**Najlepsi gracze zarejestrowani w 2014 roku( mk się nie liczą )

Opublikowano

Noc Duchów w Hogwarcie!

1nku1p.jpg

[iC] Mam zaszczyt zaprosić wszystkich uczniów Hogwartu jak i Durmstrangu oraz Beuxbatons na uroczystą ucztę z okazji Nocy Duchów która odbędzie się *data* (30.10.2014 – czwartek). o godzinie 19.45. Serdecznie zapraszamy!

[OOC]
Z okazji Nocy duchów dodany na serwer kilka ciekawych atrakcji:
Duch Anthony’ego znajdujący się przed Wielką Salą potrzebuje waszej pomocy.
Posiadając 5 części można stworzyć klamkę do specjalnej komnaty Halloweenowej ze specjalnymi atrakcjami. Polecamy iść tam w kilka osób icon_smile.gif
Po całym zamku chodzą stworzenia które rzucają specjalne Halloweenowe przedmioty.
Posiadając Magiczną Dynie możesz otrzymać specjalny przedmiot
oraz wiele wiele innych…

NR.

Opublikowano

"Jakość nie ilość" - i tak przesada, będę chciał książkę napisać to ją napiszę ale dla siebie, a nie po to bym ktoś to tylko przewertował i odrzucił. Kolejny serwer dla ludzi pokroju "szlachty" szkoda gadać i szkoda fatygi..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...