Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Żywe kolory"

xemont

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jak można zrobić żywe kolory takie jak mają profesjonalni gracze na monitorach. Zakupilem foris fg2421 który jest stworzony dla graczy e-sportowych. 

Opublikowano

Pobaw się nasyceniem w monitorze. Ale i tak monitor powinien wyświetlać jak najbardziej neutralny obraz.

Opublikowano

Okej a jeszcze jedno, wie ktoś może czy granie w cs'a na tym monitorze będzie lepsze w 120 HZ czy trybie turbo 240 HZ przy czym podobno przy włączonym trybie input lag zostaje zwiększony. A więc na którym z tych ustawień szybciej uda się wykonać akcje w grze? 

Opublikowano

Jeżeli jesteś w stanie mieć stale 240fps bez spadków to 240 ;)

Opublikowano

Okej a jeszcze jedno mam do was pytanie.

O co chodzi z tym input lagiem? przeczytałem pewien artykuł w serwisie poświęconym komputerem ze ten monitor ma prawie dwa razy większy input lag w 240 HZ zatem przy grze w cs'a gdzie liczy się jak najszybsze zobaczenie przeciwnika ważniejsze jest te 240 HZ czy może ten input lag? 

Opublikowano

Okej a jeszcze jedno mam do was pytanie.

O co chodzi z tym input lagiem? przeczytałem pewien artykuł w serwisie poświęconym komputerem ze ten monitor ma prawie dwa razy większy input lag w 240 HZ zatem przy grze w cs'a gdzie liczy się jak najszybsze zobaczenie przeciwnika ważniejsze jest te 240 HZ czy może ten input lag?

Jak masz 240FPS to 240Hz, jak ci nie pociągnie to 120

Opublikowano

Jak masz 240FPS to 240Hz, jak ci nie pociągnie to 120

Chodzi mi o to co jest ważniejsze czy te 240 HZ, czy może ten lag input który jest większy na wersji 240 HZ ?

Oraz jakie złącze będzie do tego najlepsze dvd czy displayport?

Opublikowano

No myślę.. ze to nie będzie żadnym problemem a DVI jest lepsze od DisplayPort?

i czy ilość fps jest powiązana z monitorem? bo aktualnie mam ok 59/60 komputer jaki mam to : Intel i5 2500k / GTX 660TI 3GB oraz 16 gb ramu. 

Opublikowano

59/60 zależne to jest od monitora? w czym może tkwić problem?

Chyba ze sprawdzam te fps'y zła komendą jaka była komenda na te fpsy na dole gdzie było wiecej info?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...