Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 8.1 cs go słabe fps

filipek1412

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj zainstalowałem po raz pierwszy na swoim komputerze Windows 8.1. 

I strasznie spadły mi fps w cs:go. Na win 7 miałem około 190-300fps a na win 8.1 teraz mam 25-60.

W ustawieniach zmieniłem wszystko na najniższe oraz wyłączyłem wszystko co się da ale dalej to samo.

Tak samo z komendami np.max fps.

Mój sprzęt:

Procesor: AMD FX-6300 6x4.10GHz Płyta główna: GIGABYTE GA-78LM Pamięć fizyczna: DDR3 16GB 1600Mhz Karta graficzna: SAPPHIRE AMD Radeon R7 260X Dysk: 2TB System: Win 8.1 Pro 64bity

Więc nie wiem w czym problem jeśli ktoś miał podobny i sobie poradzi proszę o pomoc.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Windows 8 ... Wszystko jasne. To nie jest system pod gry. Ogólnie to gówno. Zainstaluj Win7 i będzie git.

Niby tak ale widziałem osoby które mają słabsze komputery ode mnie mają win 8 i nie mają tego problemu 

Opublikowano

*Przypinam się do tematu*
Otóż ja również zainstalowałem 8.1 PRO 32-Bit i mam kosmiczne problemy z fpsami nie tylko na cs:go lecz chociażby na WOT , MC , CS 1.6 Itd. Sam system płynnie chodzi , po mimo ,że mam doskonały sprzęt cs go laguje .... mam na kompie zrobionego DUAL BOOT'a więc mam możliwośc przełączenia się albo na win 8.1 lub win 7 , sterowniki najnowsze , ale co najlepsze kumpel ma lapa 10 cali bodajże della czy cuś proc 2x2Ghz 2Gb Ram i grafy 1Gb i mu chodzi win 8.1 z cs na 50 stałe fps , a ja mam lepszy sprzęt i dropy są niesamowite >.< Proszę o pomoc jak i autor tego tematu :)

Opublikowano

Windows 8 ... Wszystko jasne. To nie jest system pod gry. Ogólnie to gówno. Zainstaluj Win7 i będzie git.

ja mam 8.1 i jakoś nie mam problemu z FPS więc to nie wina systemu 

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

Teoretycznie Win 8 jest gorszym system jeżeli chodzi o gry. Do gier zdecydowanie lepszy byłby win 7.

Jeżeli nie chcecie zmieniać windowsa to ustawcie go na tryb najlepszej wydajności, a kompa przeskanujcie dobrym antywirusem i ccleanerem. Usuńcie zbędne programy + wyłączcie zbędne procesy, które zżerają tylko ram.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Właśnie zrobiłem test Win 7 Vs Win 8.1 i nawet się nie zdziwiłem ... fps szaleją tak (Oczywiście na tych samych ustawieniach):
MineCraft:

~Win 7~ Stałe 130-140 FPS

~Win 8.1~ Z lekkimi dropami 50-60 FPS
Counter-Strike:GO (TOTAL)

~Win 7~ Stałe 110-120 FPS

~Win 8.1~ 15-22 FPS Mega dropy nawet do 10 FPS
Robocraft:

~Win 7~ 40-55 FPS

~Win 8.1~ Stałe 30-32 FPS
Unturned:

~Win 7~ 23-30 FPS

~Win 8.1~ 25-34 FPS

GTA4:

~Win 7~ 30-40 FPS

~Win 8.1~ 24-30 FPS

CS 1.6:

~Win 7~ 150-200 FPS

~Win 8.1~ 30-60 FPS

O co tu chodzi xD wszystkie gry prócz Unturned były testowane na średnich detalach , a i warto dodać ,że zmiana grafiki w cs go i rozdziałki nie wpływa na fps :x

@Edit: FPS sprawdzałem FRAPSEM .

Opublikowano

ja mam 8.1 i jakoś nie mam problemu z FPS więc to nie wina systemu 

Owszem to wina systemu.

Napisał, że na Win7 miał wszystko git.

Popytaj, dobre 80% co posiadali / posiadają 8.1 powiedzą, że ten system to porażka. Ma on inne biblioteki, rozszerzenia, może nie współgrać ze sprzętem i przez to ogranicza komputer.

Tak samo gry. Nie są w pełni kompatybilne z systemem.

To tak jak z GTA IV na Win7. Nielicznym działało normalnie, a cała reszta musiała się bawić w rejestry, harmonogramy, ustawienia dźwięku i inne duperele.

Opublikowano

Owszem to wina systemu.

Napisał, że na Win7 miał wszystko git.

Popytaj, dobre 80% co posiadali / posiadają 8.1 powiedzą, że ten system to porażka. Ma on inne biblioteki, rozszerzenia, może nie współgrać ze sprzętem i przez to ogranicza komputer.

Tak samo gry. Nie są w pełni kompatybilne z systemem.

To tak jak z GTA IV na Win7. Nielicznym działało normalnie, a cała reszta musiała się bawić w rejestry, harmonogramy, ustawienia dźwięku i inne duperele.

Dobra ,ale nikt tu nie przyszedł mówić że win 8.1 to gówno buuu i wgl. Tutaj autor jak i ja oczekujemy pomocy jak to naprawić na WIN 8.1 .

@Edit: dowiedziałem się od znajomego właśnie ,że ponoć downgrade do 8.0 pomaga. tylko czy tu chodzi o zainstalowanie 8.0 czy jakoś inaczej można wrócić do 8.0 ? , bo problem z fps istnieje od update 8.1 mi powiedział. (jestem zielonkawy w win 8 więc nie wiem do końca).

Opublikowano

Oto jak rozwiązałem ten problem u mnie na win 8.1 32-Bit:

1.Wyłączamy zbędne funkcje/procesy/działania systemowe w tym okienku: http://i.imgur.com/Z6sELRr.jpg

2.Musimy mieć wszystkie aktualizacje 8.1 zainstalowane na systemie, ponieważ jak ich nie mamy to dysk nonstop pracuje nie ustannie w trosce o jak najszybsze zainstalowanie aktualizacji. (Przeważnie jak jest aktualizacja dysk chodzi na 88%-98% Co niesamowicie obciąża komputer czy też system pod względem grania).

3.-cim krokiem jest wywalenie nie potrzebnych aplikacji z Menedżeru zadań , mam na myśli : Internet Explorer, Store , Przeglądarka zdjęć itd.

4.Krokiem jest odznaczenie 2 usług systemowych . UWAGA! Jeśli je wyłączymy nie będzie internetu w aplikacjach systemowych/kafelkowych , ale uda się utrzymać stałe FPS , ponieważ tym sposobem odłączenia 8.1 od internetu odłączamy również go od każdej aktualizacji.

Więc, Wchodzimy tak : Panel Sterowania -> System i Zabezpieczenia -> Narzędzia Administracyjne -> Zarządzanie Komputerem -> Usługi i Aplikacje -> Usługi : i szukamy "Dziennik zdarzeń Windows" i "Kolektor zdarzeń systemu Windows" , musimy te dwa procesy wyłączyć , jak to robimy ? PPM -> Właściwości -> Typ Uruchomienia -> Wyłącz(ony) . 

5.-tym Krokiem będzie dodanie linijki opcji uruchamiania CS:GO : -threads 2 -high -novid +fps_max 999 -processheap , Biblioteka -> CS:GO (klikamy PPM) -> Właściwości -> Ustaw opcje uruchamiania.

6.-tym krokiem jest ustawienie grafiki na największą wydajność.

SS: http://i.imgur.com/vTJ6n1N.png

7.-mym krokiem będzie znane przez bardzo dużą ilość osób słynne Contig http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897428.aspx <-download

a ) Pobieramy owy program.

b ) Contig.exe wypakowujemy do głównego katalogu z grą.

c ) Klikamy na niego PPM i dajemy wyślij do -> Pulpit (utwórz skrót)

d ) Na pulpicie klikamy PPM->Właściwości i dopisujemy po odstępie do linijki Element docelowy "-s -v" np:  (...)Contig.exe" -s -v
e ) Zastosuj i ok

f ) Klikamy ponownie PPM -> Uruchom jako Administrator i w tej chwili czekamy aż program zoptymalizuje wszystkie texturki i wymagania.

g ) Po skończeniu okno samo się powinno zamknąć.

8.-mym krokiem jest ustawienie zgodności z systemem Win XP S2

(Jeśli będziesz miał problem z texturkami po tym procesie to sprawdź spójność plików i odznacz Uruchom ze zgodnością z win xp...)

Mam nadzieje ,że pomogłem, liczę na like ;d mi pomogło mam fps jak na starym dobrym win 7 Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...