Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Poziom skilli ponad P na Sethaith.

eMaxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla tych co nie potrafią czytać lub nie chcą czytać na filmie, ui jest niemieckie, bo używam klienta de i nie chciało mi się wszystkiego zmieniać.

Feature dla mojego serwera, dzięki któremu możemy ulepszyć skille ponad poziom Perfect Master -> Arcymistrz.

Ulepszanie P1-A odbywa się za pomocą ulepszonych instrukcji, które na filmie zastępuje jakiś pierscionek (oczywiście instrukcje będą znikać po przeczytaniu). 

Na każdy poziom (P1, P2, P3.. itd.) trzeba pomyślnie przeczytać 5 instrukcji. Jeśli nam się nie powiedzie, odejmuje nam przeczytaną instrukcję.

Czyli jak przeczytaliśmy 4 instrukcje pomyślnie i teraz nie wejdzie, to zmienia na 3 przeczytane.

Poziom skilla nie może spaść np. z P10 do P9.

Na poziom A (arcymistrz) każdy skill ma nowy efekt. Na filmie tylko aura pokazana, bo film wyszedłby za długi.

Na chacie w pewnym momencie brak polskich znaków, mój błąd. Użyłem polskich znaków w source, bez odpowiedniego kodowania - ale to nie problem, naprawie przy następnym kompilowaniu.

To chyba wszystko.

Opublikowano

mam pytanie :)

G = Grand Master

P = Perfect

A = ? (Anal ) :D

taa..

[..]

Na poziom A (arcymistrz) [...]

jak dla mnie to bez sensu, wole grać po staremu

No tak, ale pomyśl o serwerach easy/medium, gdzie można wbić 250 lv, a skille wciąż te same. Zawsze coś nowego, tym bardziej, że można ustawić blokade levelową na nauke tych skilli, więc zawsze jakaś mobilizacja do wbicia któregoś tam poziomu.

Opublikowano

Jaki jest sens rozwijania umiejętności więcej niż perfekcyjna.

Tym bardziej bez sensu jest samo czytanie, żeby znowu szkolić tę umiejętność... jeżeli miałaby się ona zwiększać to chociaż niech to pokaże praktyka a nie teoria. Najlepszym sposobem rozwijania umiejętności jest jej używanie... W metinie można by to zrobić tak, że podczas bicia potworów... (ogólnie podczas używania tej umiejętności) zwiększała by się. Od iluś tam zabitych mobów / graczy poziom by wzrastał. No można też coś innego, byle nie kolejne czytanie.

Opublikowano

@Indented®

A jaki jest sens zmieniania czegokolwiek w metinie? Żeby przyciągnąć graczy dodając coś nowego.

Nie rozumiem czemu ludzie są tak na nie ;p trochę to smutne, bo w takie coś wkłada się wiecęj pracy niż np. w głupią mapkę, ale co tam :D

BTW: jeszcze nie wiesz w jaki sposób będzie zdobywało się tą instrukcję do czytania na A, więc może wydawać się monotonne, ja nie mogę wszystkiego pokazać na filmie :)

piona.

Opublikowano

Pomysł dobry, właśnie w tym kierunku metin powinien się rozwijać.Niestety wygląd tej aury "na A" nie powala.Mental będzie trochę pokrzywdzony, bo im więcej defa tym większa przeszywka, więc silne na A powinno dawać abs na um.

Opublikowano

Animacja nie powala, ale fajny bajer, zawsze jakaś nowość.

Mimo to wolę grać po staremu

Pomysł dobry, właśnie w tym kierunku metin powinien się rozwijać.Niestety wygląd tej aury "na A" nie powala.Mental będzie trochę pokrzywdzony, bo im więcej defa tym większa przeszywka, więc silne na A powinno dawać abs na um.

Z Berserkiem tak samo

giphy.gif ­

Opublikowano

Fajnie, że coś takiego zrobiłeś.

Ale wg. mnie to jest bez sensu. Co ci da skill więcej niż P10? Większe DMG postaci ? przy tym mogą wyniknąć skutki uboczne ze nie wyrównanym dmg postaci.

Nie wiem czy to dobry pomysł .. jak dla mnie to nic korzystnego :) Tylko szpan ze jest coś nowszego na serwerze.

Ale jak uważasz tworzymy serwery wg własnych myśli.

Pozdrawiam :)

CtV.png

Chcesz zapytać o serwer? Wejdź na naszego Ts3 oraz Facebooka!

http://www.mpcforum.pl/topic/1314410-vmss-nestium-23-arena-gladiatorow/

Opublikowano

Głupio rozwiązane.. chciałeś zrobić coś nowego a zrobiłeś "coś starego" bo skill nadal wbija się KU więc ni z dupy ta nowość. Rozwiąż to lepiej np jakimś system lub misjami fabularnymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...