Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] GamesOrganizer - plugin eventowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

431491410721871705893.jpg

544931413108972705893.png

365531410692382705893.jpg

689961410692382705893.jpg

Sam plugin ma za zadanie wyręczać administratora w organizacji eventów na serwerze.

Przykładowym eventem jest OX, gdzie trzeba bawić się w takie rzeczy

jak //set 0, /undo, pos1, pos2, liczenie w pamięci "ile do

kasacji podłogi" itd. ... 

Co do programowania wszystkie uwagi, oraz hejty(byle wyjaśnić

co robię / pisze nie tak) cieple przyjmuje.

Autor (nick w mincraft): Merbio

729901410692382705893.jpg

Wystarczy pobrać plugin i wkleić go na serwer.

387841410692383705893.jpg

Plugin po włączeniu jest odrazu gotowy do pracy z podstawową konfiguracją, którą sb wgra.

Jeżeli nie odpowiadają ci standardowe wiadomości, musisz wejść do pliku "language.yml"

i możesz je zmienić, to samo można zrobić z czasem oczekiwania na pytanie itd. w pliku

"settings.yml", a potem zrobić reload serwera, bądź go włączyć

PLIK SETTINGS (69 linijek, przypadek ? :s):

To jest ukryta treść, proszę

969511410692383705893.jpg

849801410692383705893.jpg
- cancel - anulowanie bieżącego eventu
- admin - aktywacja/dezaktywacja udziału adminów w grach
- setprize - panel do nagrody za wygranie eventu
132141410692384705893.jpg
Wrzuca gracza do aktualnej gry
152501410692384705893.jpg
Pozwala graczowi odebrać nagrodę jeśli wygrał event

843591410692385705893.jpg

• go.game - komenda game
  • go.chat - pisanie w czasie eventu na czacie 
  • go.admin - jeśli chcemy aby wyłączanie udziału w grze działo na graczu/grupie trzeba im dodać tą permisje, oraz pozwala na ustawienie tabliczki gier

442951410692385705893.jpg

Version 0.2

• poprawiono błąd z chatem, właczono go
  • dodano wiele "zmiennych" do pliku "language", oraz podzielono go na sekcje: Command, Game, Ox, Km, Prizechest
  • możliwość włączenia czatu podczas rozgrywek
  • dodano opcje wyświetlania zwycięzców na końcu rozgrywki
  • poprawiono błąd z losowaniem pytań
  • poprawiono błąd z wyświetlaniem ilości graczy
  •  dodano tabliczki, aby je stworzyć w pierwszej linijce trzeba wpisać "[game]", wraz z tym dodano plik "signs", gdzie można konfigurować wiadomości tabliczki, oraz czas co jaki mają się one odświeżać, aby postawić tabliczkę potrzebna jest permisja: "go.admin" inaczej nic się nie stanie
  • DODANO gre KM - KillMaster
  • dodano ustawienia do gry KM
  • poprawiono błąd z wyświetlaniem satystyk
  • dodano zapis Skrzynek Nagród do plików, oraz stworzono skrzynki dla każdego z graczy na każdy typ rozgrywki
  • zmieniono komendę /game setprize
  • zmieniono komendę /chest

Version 0.2.5

• poprawiono błąd z km
  • dodano w settings opcje do wyświetlania Pełnych Nazw gierek
  • DODANO gre BC - BlockClicker

Version 0.3

• dodano w settings opcje do każdej gry z możliwością ustawiania wielkości skrzynki nagród
  • usunięto powtarzające się metody
  • DODANO gre MK - MobKiller
  • DODANO gre SH - S.H.I.T Game
  • dodano gre WR - WooledRace (Pomysł @Ztrollowany)
  • zablokowano wyrzucanie wełny, oraz przerzucanie itemów w inventory podczas WR
  • naprawiono błąd z staniem na mecie np. przez admina w czasie startu
  • Dodano gre MT - MathTest(Pomysł @Sortiqovsky.)
  • Usunięto plugin 'pomocniczy', wprowadzono do głównego pluginu tylko potrzebne mu funkcje.
  • Usunięto ładowanie wszystkich listenerów przy starcie. Od teraz wybrane listenery będą ładowane tylko do wybranej gry i w wybranym momencie. Tj. np. playermoveevent, który wcześniej zamulał serwer jest wczytywany na np. 4 sek i odwoływany

395521410692386705893.jpg

1.OX

Permisja: go.ox
Komenda: /ox
- start - startowanie eventu
- set - ustawianie areny
- q <add / remove / list> - dodawanie/ usuwanie/ lista pytan

Ustawienie areny OX:

Gra ox niewłączy się jeśli nie ustawimy areny, zresztą plugin nas o tym poinformuje D:

A więc powinno to wyglądać tak:

1 - punkt teleportacyjny /gamejoin
2-3 - podłoga "TAK" po przekątnej
4-5 - podłoga "NIE" po przekątnej
6- 7 - strefa w której gracze muszą się znajdować aby event trwał dalej jeżeli zostanie tylko jeden gracz w niej event się kończy
   co do 6 trzeba nie na podlodze tylko najlepiej rowno z podloga badz jeszcze 1 kratke nizej

Przykład rozstawienia punktów:
1398150999-U705893.png

X - na rysunku oznacza te klocki na których NIE stoimy lecz musimy np. go usunac stanac w jego miejscu i odstawic klocek

#+#+#+#

Poradnik do OX'a by Kondziu98:

2.KillMaster

Permisja: go.km
Komenda: /km

Gra polega na zabiciu jak największej ilości graczy w przeciągu czasu, który możemy ustawić pierwsze osoby(ilość też można ustawić) po upłynięciu czasu otrzymują nagrody

#+#+#+#

Poradnik do KillMastera'a by Kondziu98:

3.BlockClicker

Permisja: go.bc
Komenda: /bc
- material <add / remove / list> - dodawanie/ usuwanie/ lista materiałów 
   przykład: /bc material add stone
- teleport -  ustawienie miejsca z np. blokami (nie jest konieczne, równie dobrze można wyznaczyć bloki z mapy np. grass, log, stone itd.)

Gra polega na wyrobieniu jak największej ilości kliknięć w bloki w przeciągu czasu, który możemy ustawić pierwsze osoby(ilość też można ustawić) po upłynięciu czasu otrzymują nagrody.

Bloki które mamy klikać się losują w trakcie gry. Ilość losowań w ciągu gry można oczywiście w pliku zmienić :>

#+#+#+#

Poradnik do BlockClickera'a by Kondziu98:

4.MobKiller

Permisja: go.mk
Komenda: /mk
- entities <add / remove / list> - dodawanie/ usuwanie/ lista moba
   przykład: /mk entities add pig

Gra polega na zabijaniu jak największej ilości mobów w przeciągu czasu, który możemy ustawić pierwsze osoby(ilość też można ustawić) po upłynięciu czasu otrzymują nagrody.

Moby które mamy zabijać się losują w trakcie gry. Ilość losowań w ciągu gry można oczywiście w pliku zmienić :>

5.S.H.I.T Game

Permisja: go.sh
Komenda: /sh
- center - ustawianie centrum losowania kup

Gra polega na zbieraniu jak największej ilości kup w danym promieniu od centrum losowań w przeciągu czasu, który możemy ustawić. Pierwsze osoby po upłynięciu czasu otrzymują nagrody.

472841410959304705893.jpg

6.WooledRace

Permisja: go.wr
Komenda: /wr
- set - ustawianie lokacji gry

Gra polega na dobiegnięciu do wyznaczonej mety. Co chwlię w eq pojawia nam się kolorowa, która ostrzega nas, czy możemy iść, o tym że za chwile trzeba się zatrzymać i o tym że musimy stać w miejscu i nie możemy ani drgnąć.

Trzeba dobiec jako 1 do mety, uważając na czerwoną wełnę, ponieważ gdy wtedy ruszymy postacią wraca ona na start.

7.MathTest

Permisja: go.mt
Komenda: /mt

Gra polega na odgadnięciu działania matematycznego, gracz który jakiekolwiek odgadnie na końcu rozgrywki otrzymuje wyznaczoną nagrodę.

8.SUMO

Permisja: go.sm
Komenda: /sm

- set - ustawianie areny

Ustawienie areny SUMO:

A więc powinno to wyglądać tak:

1 - punkt teleportacyjny /gamejoin
2-3 - podłoga "FALL" po przekątnej (punkt 2 najlepiej 1 kratkę niżej podłogi)
4 - punkt, gdzie gracz znajdzie się po spadnięciu

227001413220035705893.png

Gra polega na zepchnięciu wszystkich inny graczy z gry poza wyznaczoną arenę.

407161410692386705893.jpg

• --------

DO CIEBIE:

Ponieważ kończą mi się pomysły, więc jeżeli masz jakiś pomysł na gierki, to możesz napisać w temacie, jeżeli gra nie będzie wykraczała poza moje możliwości/ogarnięta/ będe miał czas itd. to może ją dodam, gdy skończą mi się pomysły. Nie chciałbym otrzymywać samych tytułów np.: "ShitGame", ale przykład: "ShitGame" - ustawiam sb punkt np. na spawnie od którego losują się miejsca w ustalony promieniu, gdzie pojawia się brązowy barwnik, kto zbierze najwięcej takich w ustalonym czasie wygrywa.

643321410692386705893.jpg

624131410692387705893.jpg

518511410692387705893.jpg

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Plugin fajny! Przynajmniej plugin, a nie jakiś tam gówniany plugin! Masz lajka, a co tam kto bogatemu zabroni ;3

|| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 ||

Opublikowano

Suchy bo znalazłem buga, a mianowicie: Jak dam /ox start, a potem /gamejoin i wyjde z serwera stojąc w miejscu areny to i tak zalicza mi jakbym nadal był na arenie pomimo że już nie jestem na serverze.

FreeCraft | Free Your Game !

Opublikowano

Wgrana Poprawka:

Suchy bo znalazłem buga, a mianowicie: Jak dam /ox start, a potem /gamejoin i wyjde z serwera stojąc w miejscu areny to i tak zalicza mi jakbym nadal był na arenie pomimo że już nie jestem na serverze.

Poprawione :>

Dodałem do settings:

- możliwość przełączania blokady czatu w grach przez co jak się wam zaktualizuje plik "language" to musicie sb zmienić 2 wiadomości na start i koniec gier, bo są teraz różne wrazie gdy chat ma być blokowany i gdy nie, albo usunąć "language" i wgra wam się nowy jak nic nie zmienialście.

- możliwść w OX wyświetlania nicków zwycięzców

Do language:

podzieliłem te wiadomości od blokowania czatu i startu gier, oraz dodałem wiadomość o zwycięzcach

Opublikowano

Nowa poprawka:

- poprawiono błąd z losowaniem pytań

- poprawiono wyświetlanie pozostałych graczy w grze (od teraz wiadomość bd pojawiać się pomiędzy zadawaniem pytań tj. żeby ją zobaczyć muszą być wprowadzone conajmniej 2 pytania), ponieważ wcześniej było to sprawdzane kiedy gracze jeszcze stali na platformie

- dodano tabliczki, aby je stworzyć w pierwszej linijce trzeba wpisać "[game]", wraz z tym dodano plik "signs", gdzie można konfigurować wiadomości tabliczki, oraz czas co jaki mają się one odświeżać

@edit: zapomniałem napisać, aby postawić tabliczkę potrzebna jest permisja: "go.admin" inaczej nic się nie stanie

Opublikowano

Plugin naprawdę godny polecenia . Przetestowany i jeden z lepszych jakie widziałem , pomysł zaciągnięty z innego serwera ale i tak wykonanie najważniejsze :P

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Plugin naprawdę godny polecenia . Przetestowany i jeden z lepszych jakie widziałem , pomysł zaciągnięty z innego serwera ale i tak wykonanie najważniejsze :P

Co prawda to prawda, kiedy się bawiłem w to z innymi i z worldeditem ;P, więc postanowiłem sb to ułatwić i powstał pomysł na plugin, ale i tak takie eventy z setowaniem oxa na prawie każdym większym sewerze już kiedyś były, nie na jednym :]

Opublikowano

Dodałem nową BETA gierke KM - KillMaster - nie jestem pewny czy na 100 % działa ( ale patrząc na kod myśle, że będzie), tj. staty itd. więc brak nagród za nią i jest zrobiona na sztywno więc nie dodałem do niej konfiguracji, jakbyście wykryli jakieś bugi itd. to prosiłbym o zgłoszenie w tym temacie, to postaram się naprawić

Komenda: /km

Permisja: go.km

Co do gry narazie są te "sztywne" 2 min w ciągu, których gracze mają się zabijać na gdziekolwiek serwerze. Osoba/osoby (planuje aby dało się to ustalić w plikach), która będzie pierwsza bd dostawać określone nagrody, expa (narazie nagród itd. nie ma - BETA D:).

Opublikowano

Poprawka KM:

- dodano wiadomości do pliku konfiguracyjnego

- dodano ustawienia:

* czas trwania gry

* czas co jaki mają być wyświetlane statystyki

* ilość graczy wyświetlanych na statystykach

* ilość zwycięzców

- usunięto niepotrzebne rzeczy

Opublikowano

Hah, jeden z lepszych kodów jakie sie widuje na tym forum :P

Może i bym znalazła kilka uwag, ale to już by było czepianie się :D

Np kod czasem jest troszkę "dziwny" ale ogólnie jest git!

Mam nadzieje że to twoje, i że się będziesz rozwijał, bo raczej masz jakieś szanse, nie jak np taki const <3:D

Ale jedną uwagę mam...

w MerbioUtils masz "LocalPlayer" i mapkę

private static HashMap<Player, LocalPlayer> cache = new HashMap();

niestety nie widze nigdzie miejsca gdzie tą usuwasz elementy z tej mapki, czyli każdy zalogowany grac zosstaje załadowany przez plugin przez caly czas działania servera, a to bardzo duzo danych ;/

Musisz usuwać elementy z mapki jak gracz się wyloguje.

PS: i drobna rada, nie chce wypisywać nie wiadomo ile, ale to jedno mogę napisać, masz sobie w klasie ServerAdmins liste, i metodę

Możesz tutaj zamiast listy użyć HashSet i wtedy masz problem z głowy, bo set nie może zawierać 2 takich samych obiektów ;)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Hah, jeden z lepszych kodów jakie sie widuje na tym forum :P

Może i bym znalazła kilka uwag, ale to już by było czepianie się :D

Np kod czasem jest troszkę "dziwny" ale ogólnie jest git!

Mam nadzieje że to twoje, i że się będziesz rozwijał, bo raczej masz jakieś szanse, nie jak np taki const <3:D

Ale jedną uwagę mam...

w MerbioUtils masz "LocalPlayer" i mapkę

private static HashMap<Player, LocalPlayer> cache = new HashMap();

niestety nie widze nigdzie miejsca gdzie tą usuwasz elementy z tej mapki, czyli każdy zalogowany grac zosstaje załadowany przez plugin przez caly czas działania servera, a to bardzo duzo danych ;/

Musisz usuwać elementy z mapki jak gracz się wyloguje.

PS: i drobna rada, nie chce wypisywać nie wiadomo ile, ale to jedno mogę napisać, masz sobie w klasie ServerAdmins liste, i metodę

Możesz tutaj zamiast listy użyć HashSet i wtedy masz problem z głowy, bo set nie może zawierać 2 takich samych obiektów ;)

Dzięki za konstruktywną opinie :] Poprawiłem kod/dostosowałem się do twoich rad ;]

Czy to ma tak być, że na koniec są 2 wiadomości, mianowicie jedna statystyk i druga wygranych ?

Poprawione.

,oraz zmieniłem plik language całkiem. Jest on teraz bardziej przejrzysty tj. podzielony na sekcje: Command, Game, Ox, Km,  Prizechest. Jeśli macie stare wersje tego pliku przed wgraniem tej usuńcie je, ponieważ dopiszą wam się inaczej podzielone wiadomości i może to wyglądać jak "kupa" xD, sory za to, ale przeywidywałem tak to napisać żeby przy update'ach trzeba było jak najmniej zmieniać, a plik się doaktualniał nie usuwając starych wiadomości, jednak teraz jest cały plik nowy ;/

Opublikowano

@suchy9145 Nagrałem film w którym jest opisany twój plugin. Na poczatek OX.

Pozdrawiam

Dzięki serdeczne za nakręcenie poradnika :D

Update:

- najważniejsza zmiany to:

* od tego update'u można ustawiać nagrody do każdej rozgrywki w pluginie, oraz wszystkie te nagrody są spisywane do plików, więc po wyłączeniu/ przeładowaniu serwera 

nie musicie ustawiać ich od nowa

* gracz może otwierać swoją skrzynkę kilka razy, a nawet przykładowo odłożyć tam itemki jak nie bd miał miejsca w eq na nagrodę, więc itemki dla gracza są też      

zapisywanie, jednakże tylko w pluginie więc po reloadzi'e one znikają, lub gdy wygra daną rozgrywkę jeszcze raz jego skrzynka się odnawia, a stare itemki z niej

znikają. Do każdej rozgrywki gracz ma osobną skrzynkę

- dodano nową wiadomość oraz zmieniono starą dotyczącą wygranej - tą z "/chest"

- zmieniono komendę "/game setprize" na "/game setprize <gra>"

- zmieniono komendę "/chest" na "/chest <gra>"

- poprawiono kod w niektórych miejscach D:

Opublikowano

Update:

• zmieniono do każdej gry można ustawić aktywacje czatu
  • dodano możliwość nagradzania w rozgrywkach LVL'ami expa standardowo ustawiona opcja na 0. Gdy jest ona ustawiona na zero nie pokazuje i nie dodaje wiadomości zwycięzcom
  • poprawki w kodzie

DO CIEBIE:

Ponieważ kończą mi się pomysły, więc jeżeli masz jakiś pomysł na gierki, to możesz napisać w temacie, jeżeli gra będzie nie wykraczała poza moje możliwości/ogarnięta/ będe miał czas itd. to może ją dodam, gdy skończą mi się pomysły. Nie chciałbym otrzymywać samych tytułów np.: "ShitGame", ale przykład: "ShitGame" - ustawiam sb punkt np. na spawnie od którego losują się miejsca w ustalony promieniu, gdzie pojawia się brązowy barwnik, kto najwięcej takich w ustalonym czasie wygrywa.

Narazie co zamierzam zrealizować dodam na początku 1 posta oddzielone miejsce :>.

Opublikowano

Nie rozumiem po ki ch*j tworzysz te utilitiesy?

Plugin taki średni, 6/10. Dużo niepotrzebnych metod

Mam je dla siebie, gdyż tworze dla siebie inne pluginy i nieraz muszę robić to samo, a nie chce mi się więc z czystego lenistwa robię to w innym pluginie takie moje małe api...

A co do tej odpowiedzi to jest praktycznie nie uzasadniona "dużo niepotrzebnych rzeczy" może napisałbyś co konkretnie bo dużo mi to nie mówi, nie wiem o co z takim rage'em do mnie jak nie uargumentujesz nawet tego. 

@edit: eh zresztą nie ma się co przejmować bo nie tylko po tym ale po każdym innym ciśniesz co widać w twojej zawartości ... chyba masz jakiś uraz do mpc

Opublikowano

Update:

• zmieniono do każdej gry można ustawić aktywacje czatu
  • dodano możliwość nagradzania w rozgrywkach LVL'ami expa standardowo ustawiona opcja na 0. Gdy jest ona ustawiona na zero nie pokazuje i nie dodaje wiadomości zwycięzcom
  • poprawki w kodzie

DO CIEBIE:

Ponieważ kończą mi się pomysły, więc jeżeli masz jakiś pomysł na gierki, to możesz napisać w temacie, jeżeli gra będzie nie wykraczała poza moje możliwości/ogarnięta/ będe miał czas itd. to może ją dodam, gdy skończą mi się pomysły. Nie chciałbym otrzymywać samych tytułów np.: "ShitGame", ale przykład: "ShitGame" - ustawiam sb punkt np. na spawnie od którego losują się miejsca w ustalony promieniu, gdzie pojawia się brązowy barwnik, kto najwięcej takich w ustalonym czasie wygrywa.

Narazie co zamierzam zrealizować dodam na początku 1 posta oddzielone miejsce :>.

Wiem, że to jest przykład, ale fajna była by ta gra "ShitGame".

Pozdrawiam.

531001454960877632167.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...