Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Launcher wyłącza się po próbie instalacji Minecraft Forge.

geramz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś jak naprawić minecraft forge gdy go zainstaluje wybieram w launcherze to launcher się zamyka a gra się nie otwiera próbowałem już na NK launcher i na 1000 innych.

Opublikowano

Jak odpalasz Minecrafta to masz podłączony internet? Forge za pierwszym razem ściąga różne tam pliki. 

Opublikowano

Mam zawsze ...

Dodaj ten launcher do wyjątków jak się zamyka lub ustaw zgodność z systemem.

Właściwości - zgodność i wybierasz kilka wybierz i odpalaj.

Opublikowano

Ale co to da skoro normalny minecraft 1.7.2 itp. otwiera się a forge nie?a w konsoli w launcherze mam takie coś

[16:29:12 INFO]: Deleting C:\Users\Asia\AppData\Roaming\.minecraft\versions\1.7.2-Forge10.12.2.1121\1.7.2-Forge10.12.2.1121-natives-6062278304246
Opublikowano

Podlaczam sie do tematu

UWAGA musisz usunac optifine z .minecraft tam w cache folderze musisz w nim znalezc optifine i usunac wtedy wlacza sie na chwile okienko i zamyka sie (okienko minecrafta)

Ale co to da skoro normalny minecraft 1.7.2 itp. otwiera się a forge nie?a w konsoli w launcherze mam takie coś

[16:29:12 INFO]: Deleting C:\Users\Asia\AppData\Roaming\.minecraft\versions\1.7.2-Forge10.12.2.1121\1.7.2-Forge10.12.2.1121-natives-6062278304246

Sekunda... niech pomysle natives wiem natives to chyba chodzi o biblioteke openal64 lub ina kturej twoj pc nie obsluguje po prostu usuwaj po jednym pliku ale wczesniej zrob ich kopie usuwaj po jednym pliku i wlaczaj mc ale po pierwsze Usun openal64 tak to dobry pomysl hmm
Opublikowano

Usuwałem już z 5razy wszstkie pliki z minecrafta włącznie z folderem .minecraft,folderu cache nie ma w .minecraft a gdzie mam znaleźć to openal64?a optifine nawet nie instalowałem,gdy zobaczyłem,że mi forge nie działa mam też launcher MCPL tam mam wersje z forge 1.7.2 i 1.6.4 ale tylko 1.6.4 forge działa i nie da się dodać żadnych modów.

Opublikowano

Zapomnij o openal bomwczesniej by byl error ja tez za bardzo javy nie rozumiem ale co do tego ze nie ma optifine to jesli instalowales

By zyczu launcher to automatycznie masz optifine i wylacz antywirusa calkowicie plus zapore systemowa wylacz moze to pomoze bo zaporanblokuje wiekszosc polaczen;)

Dodam ze na zadnym mc mi nie dziala forge nawet na 1.0

Mam do cb pare pytan podaj jave system i ram

Opublikowano

Java najnowsza, win 7 a razu ci nie podam (nie mam dostępu do komputera teraz jestem na laptopie.ı tak pewnie nie dasz rady pomoc mi tego zrobić :(

Opublikowano

Jeszcze sprubuj pobrac jave 7 i w panelu sterowania wylacz jave chyba 8i daj na enable 7

A no i pobieraj forga w wersji INSTALLER WIN i install client

Znaczy jak sciagniesz to zaznaczasz install client i dajesz install chyba w oknie instalki forga

Opublikowano

Ale co da ta Java skoro mi Mc działa tylko nie działa z forge

Zapewne źle instalujesz, z czystego minecraft.jar usuwasz Meta-INF, a potem wrzucasz wszystkie pliki Forge.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...