Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konfiguracja modemu - TP-LINK TD-W8961ND

karol4007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was kolejne pytanie.

Ostatnio zakupilem modem - router TP-LINK TD-W8961ND poniewaz moj stary tez modem - router ZTEZXV10 W300 byl kijowy ( ciagle tracil polaczenie maly zasieg wi fi...) no i niestety dalej jestem zmuszony do korzystania z niego ..poniewaz przy instalowaniu nowego z TP-LINKU wyskakuje mi

blad 020 ... 

1. Proszę sprawdzić typ i parametry połączenia WAN. 
2. Proszę sprawdzić połączenie sieciowe i spróbować ponownie.

nie wiem co nie wiem  dlaczego wpisuje poprawne dane modem podlaczony prawidlowo i za kazdym razem ten sam blad ...macie jakiekolwiek pomysly na rozwiazanie tego problemu??????Probowalem juz prawie wszystkiego konfiguracje przez plytke stronke ustawienia w kompie i dalej nic...

dlatego mam nadzieje ze ktos moze kojarzy problem.

Za jakakolwiek pomoc z gory dzieki :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1. Proszę sprawdzić typ i parametry połączenia WAN.

Przeczytaj i się zastosuj.  Nie ustawiłeś pewnie parametrów tego połączenia. Na stronie TP-Linka masz dokładną instrukcje jak podłączyć ruter, czemu z niej nie skorzystasz?

Opublikowano

Hmnnn tak bawilem sie juz z tym tylko nie jestem pewien czy dobrze wszystko ogarnalem bo poczatkowa jest tam instrukcja do XP a ja mam 7 ;p bawilem sie na stronie 192 .... lecz rowniez to nic nie pomoglo przywracalem ustawienia fabryczne rowniez lecz dalej nic ... nie jestem sklonny stwierdzic ze wszystko zrobilem dobrze na 100% no ale postepowalem wdl zalecen ...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

zacznij od ręcznego ustawienia routera pod aktualne łącze czyli IP , brama , dns itp

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Mam podobny router. Miałem ten sam problem. Jak dałem podczas tego instalatora wstecz to zauważyłem że przy którymś (chyba wan) pisze ssygnał, brak transmisji danych. Wymieniłem kabel i działało.

Może u ciebie się da inaczej ;d

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

Kiedyś się wyjechałem na tym samym... Podstawowe pytanie to- masz sieć aDSL czy jakoś tak? To bardzo ważne, większość ruterów ogarnia zupełnie inną, a ten to jeden z niewielu modeli ktory obsluguje ten dziwny standard. Wiem bo mam w domu :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

RobeM - mam zamiar zajac sie tym w weekend bo w tygodniu nie mam za bardzo czasu tak wiec ustawieniami pobawie sie dopiero jutro wieczorem tylko narazie chce jak najwiecej info z was wyciagnac bo narazie tez srednio wiem jak sie za to zabrac ...

lexox - Kabel ... ?nie ma szans w starym modemo/routerze mam te same kable wiec nawet ich nie zmienialem tylko na starym podpialem ( oczywiscie probowalem tez nowe ale nic to nie zmienilo)
adrian - dzieki za pocieszenie 

umotex12 - na 192.168.1.1 w statusie podane mam w osobnej linijce informacje ADSL wersja, stan linii i takie tam :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...