Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Ile komputerów jest potrzebnych do wykonania ataku DDoS?

pgorecki77

Pytanie

Opublikowano

Witajcie, wczoraj atakowałem stronę internetowa atakami DDoS, mój system do Windows XP.

Na yt znalazłem że trzeba pobrać program low orbit ion cannon, pobralem no i wpisałem tam w url adres strony, tam gdzie jest wybór ataku to dałem TCP, tam gdzie jest ten paseczek to dałem max. No i pakiety zaczęły sie wysyłać, olbrzymia masa pakietów, a strona nic. Gdzieś jeszcze przeczytałem że okienka cmd trzeba otworzyć i wpisać ping [ip strony] -t -l 2000 i otworzyć dużo takich okienek. Otworzyłem 50 i w połowie z nich było "upłynął limit czasu żądania" Myślałem że to dlatego że stronka padła a stronka nic, działała jak zwykle i nawet nie zwolniła. Zrobiłem więc 6 okienek cmd wpisałem to polecenie i odpaliłem low orbit no i zostawiłem to na noc. [jakies 7-8h] pozniej: Rano wstałem to cmd i low orbit jeszcze atakowały, wchodzę na stronke i kur*a nic. Działa jak zawsze!

Wie ktoś jak zamrozić stronke za pomocą jednego komputera?? Nie chodzi mi aby strone rozwalić całkowicie DDoSami tylko aby nie mogła się wczytać u nikogo tak długo jak będzie trwać atak.

Dodam, że atak robię na własną strone żeby nie było.

A i jeszcze jedno. Do dyspozycji mam 1 komputer, nie mogę instalować żadnych Linuxów ubuntu itp.

Czy da sie DDoSować stronke jednym kompem? Ile okienek cmd musze otworzyć i po ilu minitach strona nie wczyta się u innych??

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie , nie da się ddosować nawet jakbyś rozbudował swojego rzęcha  o np 2x lepsze podzespoły i łącze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Mam łącze 30mb/s 

Nie chodzilo mi o komputer tylko ilość komputerów !

Nie przeczytałeś ze zrozumieniem :D

Do ataku DDoS potrzebnych jest kilka komputerów, a ja mam do dyspozycji jeden, łącze napisałem wyżej, i pytam czy da sie DDoSować tak?

Opublikowano

Od kiedy to komputer odpowiada za ddosy xD. Rozjebales mnie miszczu.

Naucz sie na czym polega atak ddos i potem wroc. Nie chodzi o ilosc komputerow a mocy uploadu twojego internetu. I jak mnie pamiec nie myli jesli strona jest postawiona na domowym laczu ataki nic jej nie zrobia bo z automatu blokuje dojscie.

graphic.png
Opublikowano

dla niego jak widać to tylko pingowanie w cmd, tak z milion komputerków może w końcu uwali mu ta stronę

serwerów hostingowych nie prowadzą raczej tłumoki czy gombusy po informatyce czyli w praktyce  może sobie pomarzyć o "ATAKU" . hehe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...