Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana skinów bez informacji?

Rocki star12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie dziś niestety zostałem okradziony ze skinów i casów wartych może +/-40zł. Nie dużo ale fakt faktem są to itemy ukradzione.

Zainteresował mnie 1 fakt że osoba która ukradła moje itemy ukradła także itemy innych, nie robił bym wielkiego halo gdyby nie fakt że itemy które miały zmienioną nazwę przeważnie miały nazwy po 'Polsku'.

Tutaj SS jak to u mnie wygląda :

http://prntscr.com/544z1h

Nie licze na to że odzyskam te gówienka ale fakt faktem skądś musiał wziąć moje passy a także wielu innych ludzi. Podejrzewam już 1 osobę z tego forum ale mogę być w błędzie więc swoje śledztwo pozostawię w większej tajemnicy. Jeśli komu kol wiek zostały ukradzione skiny przez tego samego gościa proszę o PW.

Co śmieszne, specjalnie sprawdziłem moją skrzynkę mailową żeby zobaczyć czy faktycznie nikt nie wchodził na moje konto :

http://prntscr.com/5451m3

Jak widać nie, w takim razie sprawa jest dość podejrzana bo wychodzi na to że zrobiłem to umyślnie nie wiedząc o tym.

graphic.png
  • Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja wiedzialem, ze ten koles kradl skiny, ale nie wiedzialem jak. Ja na szczescie nie pobieram cheatow czy jakichs wspomagaczy wiec mnie nie okradl.

Opublikowano

Ja wiedzialem, ze ten koles kradl skiny, ale nie wiedzialem jak. Ja na szczescie nie pobieram cheatow czy jakichs wspomagaczy wiec mnie nie okradl.

Też nie pobierałem bo wiedziałem że to zwykły keylogger/inny syf. Co do samej osoby i udostępnianiu szkodliwych plików to warto zwrócić się do administracji o IP danej osoby, a samego oszusta zgłoszenie na policję, ponieważ na pewno nie oszukał tylko jednej osoby. Sprawę spokojnie wygracie, a wartość skradzionych itemków na pewno przekracza 250 zł. co już podlega grzywnie/odsiadce/kuratorze jeżeli nie ma 18 lat.

Jedyne co mogę Ci poradzić to zraportować jego profil dla dobra innych. Ja osobiście już to zrobiłem.

Tu profil: http://steamcommunity.com/profiles/76561198151630334 (nie to nie jest żadna inna strona, tylko prawilnie steamcommunity, nie jakieś stean)

Pójdzie z 5/10 raportów to spokojnie dostanie bana na wymiany, a po wysłaniu ticketa nawet może się skończyć zbanowaniem steama na /id :]

Opublikowano

Niechce nic mówić ale mi też zajebał :/ tylko jedno pytanie mnie nurtuje czy on to zrobił z mojego pc - zdalnie czy poprostu sie zalogował u siebie :/

Annony_sygn_bySFG_01a.jpg

Syga by SofarGone

Opublikowano

Niechce nic mówić ale mi też zajebał :/ tylko jedno pytanie mnie nurtuje czy on to zrobił z mojego pc - zdalnie czy poprostu sie zalogował u siebie :/

Na pewno się nie logował na Twoje konto, ale sprawdź emaila czy masz powiadomienie że ktoś z innego IP logował się na twojego steama(powinna przyjść wiadomość), ale nawet jeżeli to by musiał czekać 7 dni, więc jedyna opcja to zdalnie - ale teraz drugie pytanie. Jak?

Opublikowano

Własnie ja pamiętam że w 100% wylogowałem się ze steama o 1:20 w wyadny dokonano o 6:22 i takie wut?

// 

Nie pobierałem cheata od niego tylko od niego

http://www.mpcforum.pl/topic/1312606-counter-strike-global-offensive-perfect-triggerbot/

To jest jedna i ta sama osoba, albo znajomi. Na pierwszy rzut oka jak patrzyłem skany rzuciły mi się w oczy te same wirusy i stronka z downloadem.

Opublikowano

I bardzo dobrze ze kolega zostal ukarany , nauczka jest prosta , graj bez cheatow , albo zostan wyjebany proste ;) pztym ku przestrogi jak ktos do was pisze ze chce sie z wami tradowac ale wyszkoczyl mu jakis tam error i podaje link steamcommunity to na 99% tj keyloger ale jak juz musicie to sprawdzcie dokladnie link czy nie ma np steamcoRNmunity , rn jak sie nie przygladnie to wyglada jak m , 2 . nie podawac na takich stronach loginu i hasla , wziasc w google wpisac steamcommunity zalogowac sie tam , odswiezyc strone podana od goscia , i wtedy powinniscie byc zalogowani , jesli nie , keylogger :)

jk7u34.jpg

Szukam jakis typow do MM'ow w cs;go 

Moja ranga : Gold nova 4 (spadlem z kalacha II)

Oczekuje: Gold nova 4 +

Kontakt : http://steamcommunity.com/profiles/76561198041058543/

Opublikowano

Tak sie domyslalem, podejrzewam 2 mozliwosci. Key logger ktory pozwalal mu na dostep do emaila po czym info. O numerkach usowal. Dzieki czemu ty nie miales o tym pojecia a 2 mozliwosc to trick z Team Viever'em. Jakims cudem dostal direct adress do naszego pc i sobie manipulowal pulpitem. Ew. Jest/byl geekiem i napidal virka co zdalnie przenosil itemy. Np. Itemow wystawionych na rynku juz nie podjebal.

Mozna zamknac temat a osoby ktore pobieraly tamtego 'hacka' osobiscie prosze dla swojego dobra 'zrobcie formata'.

Zeby nie bylo, dalem sie nabrac jak dziecko :D.

graphic.png
Opublikowano

Też mnie okradł nie wiem jak... NIc nie ściągałem itp.

Ja jak zobaczyłem, że nie mam skinów to od razu Format + Steamsupport

PS. Chce ktoś wytoczyć na niego sprawe na policji?

870271415447024798169.jpg

===

Ja już mam ustalony plan działania... Piszę do samego oszusta czy chce oddać. Jeżeli nie to czekam na Steamsupport. Jeżeli także on nie zdziała zgłaszam sprawę na Policję. Jak kogoś też tak oszukał pisać na PW to wszyscy razem możemy sprawe zgłosić. 

Od administratorów mam załatwione IP tego typka :)

fnix1PI.jpg

Opublikowano

@MatrixXHardcore
Zgłosiłem już wczoraj. Czekam na ich odpowiedź. Jeżeli itemków nie da się odzyskać koleśgit zostanie zgłoszony na policję. A turniej 3 v 3 w którym on bierze udział?

Opublikowano

@MatrixXHardcore

Zgłosiłem już wczoraj. Czekam na ich odpowiedź. Jeżeli itemków nie da się odzyskać koleśgit zostanie zgłoszony na policję. A turniej 3 v 3 w którym on bierze udział?

On wykorzysta to żeby ukraść itemki kolejnym ofiarom więc ja zalecałbym usunięcie go z turnieju.

Valve odpowie ci w ciągu tygodnia.Mi po 3/4 dniach przyszły 3 klucze z tf'a które straciłem przez wygasły prezent.

Opublikowano

@MatrixXHardcore

Lepiej iść od razu na Policję bo support mało zrobi. Turniej to on nawet po części organizował ^^

A co do formata kompa - to nie każdy zrobi. Wystarczy dobry antywirus, a usunie te gówna. Rano miał 309 itemków i teraz też, może dostał już bana na trade, albo przerzuca na inne acc.

Opublikowano

Lepiej iść od razu na Policję bo support mało zrobi. Turniej to on nawet po części organizował ^^

A co do formata kompa - to nie każdy zrobi. Wystarczy dobry antywirus, a usunie te gówna. Rano miał 309 itemków i teraz też, może dostał już bana na trade, albo przerzuca na inne acc.

Jedynie co to wiem że robi multikonta na MPC (czyli tutaj).Co do antywirusa/coś co usuwa wirusy to chyba  ComboFix się przyda.

No może iść na policje i do supportu steam bo i tak ten (za przeproszeniem) c*el powinien gnić w więzieniu do końca życia.

Opublikowano

@ٷ Èternal™
Poczekamy, zobaczymy... Ale ja chce odzyskać te ity PS. wczoraj mial 8 stron dzis 13... Nawet może mi oddać te ity, ale wszystkie czyli z DOTY, TF i CS:GO oraz STEAM.... powtarzam WSZYSTKIE. Zobaczymy co z tego wyniknie

Opublikowano

@KoEj

Raczej starczą, dodatkowo dostaniesz IP kolesia + mocne dowody w postacie tego tematu, ssów wyżej i inne osoby, które pewnie też pójdą na policję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...