Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prezydent Lech Kaczyński Nie Żyje

Gość kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No, ale zobaczymy czy Ruscy nie zrobią jakiegoś przekrętu...

Rusków na wszystko stać.

Ja myślę, że to nie jest żaden zbieg okoliczności. Wszyscy mówią, że to wina pogody, samolotu lub załogi, ale ja dalej w to nie wierze...

70 lat od Zbrodni Katyńskiej, 2KM od cmentarza, to samo miejsce gdzie Polacy ginęli...

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

odnaleziono 2 czarne skrzynki

oraz nie mają oficjalnych informacji ale odnaleziono ciało prezydenta

nikt nie zestrzelił samolotu

nie było warunków do latania

nie było by tej katastrofy gdyby piloci wylądowali w Moskwie gdzie proponowano im gdyż nie ma warunków atmosferycznych

Z drugiej strony gdyby tam wylądowali nie było by obchodów, więc na pilotach ciążyła duża presja. Niemniej jednak wcale ich to nie usprawiedliwia.

T_Bag_Prison_Break_Signature_by_inspawn.png
Opublikowano

Według mnie to był błąd pilota, oraz to że mamy fatalne samoloty, nawet te rządowe, a poza tym nie było warunków w Smoleńsku aby bezpiecznie wylądować.

Opublikowano

Rusków na wszystko stać.

Ja myślę, że to nie jest żaden zbieg okoliczności. Wszyscy mówią, że to wina pogody, samolotu lub załogi, ale ja dalej w to nie wierze...

70 lat od Zbrodni Katyńskiej, 2KM od cmentarza, to samo miejsce gdzie Polacy ginęli...

W sumie to dziwny zbieg okoliczności .... Ale co my tu będziemy gdybać niech zajmą się tym naukowcy :P

Opublikowano

idzcie sie modlić do kościola a nie na internecie.

Ja niewiem co z tymi atakami na nas, przepowiedziana byla wojna.

Irak afganistan nam grozil.

microballkopia2.png

Opublikowano

@UP za taką sygne są warny

@@

Rusków na wszystko stać.

Tylko że polacy gineli w lesie Katyńskim, a to jest jednak inne miejsce.

A oto lista wszystkich katastrof Tu-154

• 10 kwietnia 2010: Polski samolot wraz z delegacją, parą prezydencką i najważniejszymi osobami w państwie rozbił się pod Severnami pod Smoleńskiem w Rosji. Wszystkie 96 osób zginęło.

• 15 lipca 2009: Samolot linii Caspin w drodze z Iranu do Armenii. Zginęło 168 osób.

• 1 września 2006: Tupolev 154 wpada w poślizg na drodze startowej i rozbija się na lotnisku w Mashadzie, w Iranie. 80 osób z 147 zginęło.
  • 22 sierpnia 2006: Samolot z Rosyjskich linii Pulkovo z 170 osobami na pokładzie rozbija się podczas burzy nad Ukrainą. Wszyscy zginęli.
  • 24 sierpnia 2004: Samolot w posiadaniu linii lotniczych Sibir rozbija się w drodze do Sochi nad Morzem Czarnym. Na pokładzie znajdowało się 46 osób i tyle samo zginęło.

• 1 lipca 2002: Tupolev 154 linii Bashkirian z Barcelony zderzył się z samolotem dostawczym. 71 osób z zginęło, 52 z nich to dzieci.

• 12 lutego 2002: Samolot linii Iran Airtour z 119 osobami na pokładzie rozbił się w pobliżu Khorrmabadu w Iranie. Wszyscy zginęli.

• 4 października 2001: Tupolev 154 w drodze z Tel Avivu do Novosibirska w Rosji eksploduje nad Morzem Czarnym. 78 osób zgnęło. Późniejsze informacje wskazują że samolot został trafiony rakietą podczas ćwiczeń Ukraińskiego wojska na morzu.

• 3 lipca 2001: 145 osób zginęło kiedy samolot Vladivostockich linii lotniczych rozbija się w Irkucku, w Syberii.

To jedna świadczy o tym że ten samolot to ...

Opublikowano

Według mnie to był błąd pilota, oraz to że mamy fatalne samoloty, nawet te rządowe, a poza tym nie było warunków w Smoleńsku aby bezpiecznie wylądować.

te samoloty były NIBY naprawiane przez Rosyjskich mechaników..

Wróg twojego wroga to twój przyjaciel.

Im więcej wrogów tym większy zaszczyt.

Opublikowano
nawet niewiedziałem...

a czemu za taka sygne sa warny ?

Bo ma za duże wymiary.

te samoloty były NIBY naprawiane przez Rosyjskich mechaników..

...

Opublikowano

18.27 Ruszyło polskie śledztwo w sprawie katastrofy. Ujawnienie i upublicznienie informacji potwierdzającej tezę o błędzie pilota nie będzie niczemu służyć, poza ustygmatyzowaniem rodziny lotnika jako "tego, który zabił prezydenta". Decyzja będzie należeć do Tuska.

microballkopia2.png

Opublikowano

Zgineła 3/4 PIS-u . PO gada teraz wielkie kondolencje itp a mają głównego wroga pokonanego czyli wolna droga do żądzenia Polską a tylko o to im chodzi. Teraz polska jest bezbronna każdy kraj może nas spokojnie zaatakować :(. PIS wystawi na wybory pewnie Jarosława Kaczyńskiego a PO to nie wiadomo.

Opublikowano

Szczere wyrazy współczucia dla zmarłych.... ;(((

Ale sprawdźcie w TV , na kanały Francuskie , Arabskie , itp.

Wszędzie nadają...

Wiem że to nie jest ważne lecz trudno mi było pojąć to że prezydent Polski nie żyje ;(

Straszna Katastrofa w Smoleńsku , 100 m od pasa startowego straszna tragedia się stała....

Nikt nie przeżył katastrofy...

Czemu ludzie umierają ? Nie mogą żyć bez przerwy ? Widocznie nie mogą taka natura...

Ale źle to usłyszeć że ktoś bardzo ważny dla całego Narodu nie żyje...

[*]

... :D

Opublikowano
Szczere wyrazy współczucia dla zmarłych.... ;(((

Ale sprawdźcie w TV , na kanały Francuskie , Arabskie , itp.

Wszędzie nadają...

Wiem że to nie jest ważne lecz trudno mi było pojąć to że prezydent Polski nie żyje ;(

Straszna Katastrofa w Smoleńsku , 100 m od pasa startowego straszna tragedia się stała....

Nikt nie przeżył katastrofy...

Czemu ludzie umierają ? Nie mogą żyć bez przerwy ? Widocznie nie mogą taka natura...

Ale źle to usłyszeć że ktoś bardzo ważny dla całego Narodu nie żyje...

[*]

Tylko że wypadek był 2km od lotniska ...

A co do tematu to jeszcze raz kondolencje wszystkim rodziną ofiar oraz zamordowanym w Katyniu 70 lat temu [*].

Opublikowano

Zgineła 3/4 PIS-u . PO gada teraz wielkie kondolencje itp a mają głównego wroga pokonanego czyli wolna droga do żądzenia Polską a tylko o to im chodzi. Teraz polska jest bezbronna każdy kraj może nas spokojnie zaatakować :(. PIS wystawi na wybory pewnie Jarosława Kaczyńskiego a PO to nie wiadomo.

Nie wydaje mi się, Jarosław jest już spalony... Bardziej prawdopodobnym kandydatem jest Ziobro. Mniejsza z tym, dziś trzeba uczcić ofiary tej tragedii [*]

T_Bag_Prison_Break_Signature_by_inspawn.png
Opublikowano

[*] Dziękuje, że o nim pamiętacie, był wspaniałym wujkiem, bardzo go kocham. Odszedł na Ziemi jako człowiek ale zawsze zostanie w naszych sercach na bardzo, bardzo długo.

P.S Jeżeli możecie nie piszcie już o tym, to strasznie mnie dołuje.

9961_30_01_09_10_24_11.png
Opublikowano

Ten samolot miał podobno ze 40lat i podobno był "lepszy" od innych samolotów Tupolev. Tyle było mówione o nowych samolotach....... Czemu musiało do tego dojść żeby dopiero taki tragiczny wypadek olśnił Polskę i wprowadziła nowe samoloty?

Wieczny odpoczynek racz im dać Panie......... A światłość wiekuista niechaj im świeci na wieki........................Niech odpoczywają w pokoju wiecznym...................Amen........................

Mam andzieje , że nikt nie zaatakuje Polski bo teraz każdy kraj ma nad nami wielką przewagę......Mam nadzieję , że nie będziej III Wojny światowej inaczej ciężko z nami :(

Nie chce mi się szukać pliku z moją sygną jak znajdę to wkleję ;) Pozdro&Poćwicz D&G

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...