Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież skinów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Jakiś mądry Polak wpadł na pomysł aby okradać innych ze skinów.
Kupił skrypt lub go sam napisał (w to wątpię bo taki człowiek to ledwo co FTP obsługuje).
Na czym polega jego oszustwo.
Gdy ktoś wejdzie na jego stronę (gdzie rzekomo jest mem z gry CS:GO), to po wylogowaniu się ze steam i ponownym zalogowaniu naszych skinów już nie ma. Dodatkowo do wszystkich naszych znajomych zostaje wysłany automatycznie ten link (i tak w kółko jak ktoś wchodzi).
Zostało już okradzionych duża część ludzi w tym moi znajomi.
Ja po dastaniu linka w niego nie wszedłem i chwała Bogu.

Teraz chciałbym ostrzec wszystkich ludzi aby na steam nie otwierali żadnych linków, chyba że znajomy miał wam wysłać linka.

Skiny zostały skradzione z konta mojego kuzyna na około 80zł (nie dużo ale zawsze coś). Postanowiłem coś z tym zrobić. Hosting już usunął stronę z serwerów ale ta osoba będzie to na pewno robić dalej.

Co grozi takim ludziom? Oczywiście jest to kradzież i kary są takie same jak by kradli prawdziwe rzeczy.

@Edit

wiadomość wygląda tak:

1.jpg

league_of_legends_signature___miss_fortu

Pomogłem? Daj Lubię To !

Opublikowano

Również się pod tym podpisuje ostatnio jest tego cholerstwa od groma jakieś LOL.png i inne strony.

Nie klikajcie w podejrzane linki!

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Można napisać do supportu, ale szansa na odzyskanie to kilka %. Nie tylko w Polsce wysyłają ten syf. Co do steama to warto włączyć opcje ostrzegania przed otwarciem linku.

Opublikowano

na cslounge sie spotykam z ludzmi ktorzy mnie chca dodac do znajomych to poprostu ich ignoruje badz blokuje. Maja 1 poziom wszystko prywatne, jednego dodalem na probe i co odrazu chcial mi dac jakiegos screena.

No to go zablokowalem, zreportowalem i wyslalem zdjecie do valve.

Trzeba uwazac w co sie wchodzi, ja nigdy nie wchodze w cos czego nie jestem pewien badz w linki od nie znajomych bo potem moze byc nie przyjemnie

Opublikowano

No dzisiaj właśnie się tak pozbyłem wszystkich skinów jakie miałem. Wszedłem w ss'a co gość podał na HLTV i w zaledwie 2-3 minuty już było po skinach. Koleś pochodził z Francji więc wszyscy z tego korzystają. Właśnie jestem po formacie dysku przez to gówno.

Opublikowano

Grajcie na normalnych i przede wszystkim polskich serwerach. Ja jakoś nie spotkałem na żadnym ogarniętej serwerowni czegoś takiego. (Co prawda gram krótko, ale wiele serwerów odwiedziłem)

Co do konsekwencji to kradzież możesz zgłosić od iluś zł. - Sprawdź, nie chcę wprowadzić w błąd. Możesz też złożyć zawiadomienie o jego działalności.

Opublikowano

Grajcie na normalnych i przede wszystkim polskich serwerach. Ja jakoś nie spotkałem na żadnym ogarniętej serwerowni czegoś takiego. (Co prawda gram krótko, ale wiele serwerów odwiedziłem)

Co do konsekwencji to kradzież możesz zgłosić od iluś zł. - Sprawdź, nie chcę wprowadzić w błąd. Możesz też złożyć zawiadomienie o jego działalności.

Dlaczego uważasz, że to wina serwera? Zresztą ja gram same MM.

Dostałem już od znajomych dwa razy taki link, ale nie wchodziłem. Jeden nie miał cs go, więc go nie okradli, a drugi stracił skiny.

Czy da się odzyskać skiny? Tak, i to bardzo łatwo. Wystarczy napisać do Valve, a oni za ok. dwa tygodnie oddadzą wszystkie skiny.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dlaczego uważasz, że to wina serwera?

Rly? Jak krowie na rowie? I dlaczego zamieniasz podmiot mojego postu? Zawsze jest wina społeczności na danych serwerowniach, ponieważ dana społeczność nic nie robi, aby zablokować takiego osobnika. A przez MM raczej nie zostaniesz okradziony, ponieważ nie zawrzesz jakiejś tam "znajomości" i jakiegoś kredytu zaufania z potencjalnym oszustem.

Opublikowano

Rly? Jak krowie na rowie? I dlaczego zamieniasz podmiot mojego postu? Zawsze jest wina społeczności na danych serwerowniach, ponieważ dana społeczność nic nie robi, aby zablokować takiego osobnika. A przez MM raczej nie zostaniesz okradziony, ponieważ nie zawrzesz jakiejś tam "znajomości" i jakiegoś kredytu zaufania z potencjalnym oszustem.

Zostałem zaatakowany 2 razy. Jeden to znajomy z MM, a drugi stary kolega, który nawet CSa nie ma.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zostałem zaatakowany 2 razy. Jeden to znajomy z MM, a drugi stary kolega, który nawet CSa nie ma.

Wybacz, ale kto dodaje do znajomków osoby po jednym meczu tudzież kilku? Mówimy raczej o rozsądnych osobach. Jeżeli chcesz podyskutowąc, to ałóż odpowiedni temat, ponieważ delikatnie odbiegamy od tematu.

/edycja

Lel, nie rozumiesz, że jeśli dostałeś taką wiadomość od osoby z Twojej listy znajomych to jest to na 90% nie przez jego winę?

@RADTOR, mówimy o 2 innych problemach... Chcesz dyskusji, załóż odpowiedni temat. 

Opublikowano

Wybacz, ale kto dodaje do znajomków osoby po jednym meczu tudzież kilku? Mówimy raczej o rozsądnych osobach. Jeżeli chcesz podyskutowąc, to ałóż odpowiedni temat, ponieważ delikatnie odbiegamy od tematu.

Lel, nie rozumiesz, że jeśli dostałeś taką wiadomość od osoby z Twojej listy znajomych to jest to na 90% nie przez jego winę?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Sorry że odświeżam po takim czasie ale właśnie zdarzyła mi się podobna sytuacja. Parę dni temu wstawiałem coś na cs:go lounge no i po jakimś czasie dostałem zaproszenie od jakiegoś ruska. No c**j zaakceptowałem i coś tam popisał o wymianie i podrzucił link... Ja że głupi to kliknąłem ale zaraz zamknąłem (strona chyba się nie załadowała ale nie pamiętam :/ ) Parę dni później podczas mix'a zauważyłem że skinów nie ma. Jak się okazało nie był to żaden bug a przedmioty zostały skradzione (w historii jest że wysyłałem oferty jakiemuś śmieciowi). J**** itemki bo były gówno warte w sumie, ale pytanie jest następujące... Jak ten koleś to zrobił, chodzi mi o to czy moje hasło itp jest bezpieczne a ten link jakby wysłał oferty kolesiowi czy to podpierdoliło mi dane?

@Edit

A i tak przy okazji sugeruję żeby przenieść to do działu z poradnikami, tematy się nie przedawniają a takie coś zawsze może się przydać.

Opublikowano

Sorry że odświeżam po takim czasie ale właśnie zdarzyła mi się podobna sytuacja. Parę dni temu wstawiałem coś na cs:go lounge no i po jakimś czasie dostałem zaproszenie od jakiegoś ruska. No c**j zaakceptowałem i coś tam popisał o wymianie i podrzucił link... Ja że głupi to kliknąłem ale zaraz zamknąłem (strona chyba się nie załadowała ale nie pamiętam :/ ) Parę dni później podczas mix'a zauważyłem że skinów nie ma. Jak się okazało nie był to żaden bug a przedmioty zostały skradzione (w historii jest że wysyłałem oferty jakiemuś śmieciowi). J**** itemki bo były gówno warte w sumie, ale pytanie jest następujące... Jak ten koleś to zrobił, chodzi mi o to czy moje hasło itp jest bezpieczne a ten link jakby wysłał oferty kolesiowi czy to podpierdoliło mi dane?

@"Edit"

A i tak przy okazji sugeruję żeby przenieść to do działu z poradnikami, tematy się nie przedawniają a takie coś zawsze może się przydać.

Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa ale wysyła się automatycznie oferta wymiany. Teraz wprowadzili jeszcze takie coś,że po otwraciu linka włącza się normalnie filmik jak na youtube, ale po otwarciu już jesteśmy ofiarami złodziei.

league_of_legends_signature___miss_fortu

Pomogłem? Daj Lubię To !

Opublikowano

Jest to steam stealer, mozna samemu kupic takie cos za ok 30 zl, czyli praktycznie kazdy frajer moze krasc skiny...

na youtube są tylko 3 steam stealery za darmo, są to ruskie stealery.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

na youtube są tylko 3 steam stealery za darmo, są to ruskie stealery.

Fakowe, testowałem 3/4 stealerów z YouTube przez około 8-9 dni.

Żaden nie działa, każdy ma coś "zbindowane" czyli odpalasz normalnie, niby działa ;) ale w tle się odpala inny proces który ci właśnie "skrada skiny" proste...

Co do tematu:

Sam ostatnio od 2 znajomych dostałem identyczną wiadomość. I nie rozumiem jak można w takie coś wejść to logiczne że jak wchodzisz w to i pobierasz pliki exe i jeszcze go odpalasz. Trzeba być idiotą, tyle ode mnie ^^

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanie bo wbiłem w ten link i teraz mam problem cały ekwipunek przesłałem na 2 konto steam ale teraz czy moge bezpiecznie przesłać ekwipunek z powrotem na główne konto a jak nie to co mam zrobić zmienić hasło e-mail napisać do supportu?

graphic.png
Opublikowano

Uwaga, ostatnio spotkałem się z oszustami trochę innego typu, mianowicie chodzi o mumble.. Bo jak wiadomo nie wielu ludzi z niego korzysta, bo ts3 jest najzwyczajniej lepszy. Ludzie wysyłają stronkę do swojego klanu i mówią, żeby pobrać wersję mumble z ich strony, bo na niej aktualnie siedzą. Mumble waży ok. 14 mb, a ten od oszustów w granicach od 200 kb do 1 mb. Jest to programik, który podpierdala wam itemki. Skapnąłem się po tym, że jak napisałem do gościa, że ściągnę mumble z oficjalnej stronki to wyjebał mnie ze znajomych i zerwał wszelki kontakt, a w eq miał przeszło 3.000 itemów.

To tak na przyszłość :)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...