Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież skinów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do tematu:

Sam ostatnio od 2 znajomych dostałem identyczną wiadomość. I nie rozumiem jak można w takie coś wejść to logiczne że jak wchodzisz w to i pobierasz pliki exe i jeszcze go odpalasz. Trzeba być idiotą, tyle ode mnie ^^

Ale wiesz, to nic nie pobiera i nic nie odpala :( O ile się nie mylę to działa jakoś na zasadzie linku do wymiany gdzie ty proponujesz przedmioty o ile jesteś zalogowany na steam. Osoba wysyłająca ma za zadanie tylko i wyłącznie odebrać przedmioty :P

Opublikowano

Ja p******e, wy naprawdę macie problemy.

1. NIGDY nie wchodźcie w żadne linki na steamie, nawet od znajomych (Chyba, że 100% pewności, że legit),

2. NIGDY nie przyjmujcie do znajomych ludzi z prywatnym profilem/0 items in inventory,

3. NIGDY nie pobierajcie żadnych programów, chociaż to jest to samo co punkt 1 (np. prosi cię, żebyś pobrał komunikator),

4. PRZENIGDY nie przyjmujcie zaproszenia do wymiany od jakiegoś randoma w meczu, multum exploitów, które same dają twoje itemy,

5. ZAWSZE miejscie włączone ostrzeżenie po wejściu w link na Steamie, najlepszy sposób na fake strony Steama,

6. ZAWSZE używajcie mózgu podczas wymiany.

To powinno wystarczyć, ruszcie trochę głową i nic nie stracicie. PS. reportowanie tych ludzi nic nie da, to strata czasu. Wszystkie konta to boty (przynajmniej większość) kupywane hurtowo na pewnych stronach, potem tylko skrypt na zapraszanie i rozsyłanie tego gówna i mają profit. Jeszcze coś ode mnie. Ostatnio pojawił się na Steamie exploit, który pozwala stworzyć wizualną kopię itemu w wymianie/ofercie wymiany oraz inny, który pozwala na zmianę itemu w wymianie już po wciśnięciu przez Ciebie "Ready" (zabiera swój item i szybko wciska trade). Najlepszy sposób na tego typu rzeczy to robienie screenów każdej wymiany, przed, w trakcie i po. Z takimi dowodami (i rozmową z chatu jeśli z nim pisałeś) Steam odda Ci skradziony item na 100%.

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Kolego wyżej, nie ciskaj się, ktoś zrobił błąd, kliknął, skąd mógł wiedzieć że jakiś dzieciak kupi se skrypt i zabierze skiny, stało się, teraz chodzi żeby komuś pomóc..

----

Mi wczoraj, dropnął skin za 0,91 euro, banan na ryju, a tu jakiś śmieć mi go zabrał.

4.png

Opublikowano

Kolego wyżej, nie ciskaj się, ktoś zrobił błąd, kliknął, skąd mógł wiedzieć że jakiś dzieciak kupi se skrypt i zabierze skiny, stało się, teraz chodzi żeby komuś pomóc..

----

Mi wczoraj, dropnął skin za 0,91 euro, banan na ryju, a tu jakiś śmieć mi go zabrał.

To niech nie wchodzi w żadne linki, logiczne. Brak mi słów na poziom inteligencji i brak umiejętności logicznego myślenia u osób, które dają się złapać na najstarszą i najbardziej znaną metodę scamu. Skoro Ci ktoś zabrał, to rozumiem, że wcześniej miałeś na myśli siebie? xD

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Ja ostatnio miałem do czynienia z innym rodzajem SCAMU. Niewielka grupka znajomych bawi się w tzw. klanowiczów. Grają z Tobą 1mm oceniają jak grasz wpisują Ciebie do grupy skillowców. Podają się za dawno istniejące teamy np. Alsen - reaktywacja sekcji CSGO. Gadają oni coś o CSGL, ich systemie obstawiania itp. Mają jakiegoś sponsora (firmy znane wszystkim np. inter, nvidia, steelseries etc.) i mówią, że nawet jak przegrają skiny to on im wszystko oddaje ;) Następnie proszą Ciebie o skiny i wywalają ze znaj.

Kiedy ja do takiego właśnie SCAMERA napisałem, że na razie chce zająć się samym CSGO a nie obstawianiem ten wyrzucił mnie ze znajomych i zablokował ;) Uważajcie na takich typków :D Ja nie dałem sie oszukać.

@Edit

Proszą oni także o twój adres... Spróbuj tylko podać to już masz ich pod chatą :D

Opublikowano

To niech nie wchodzi w żadne linki, logiczne. Brak mi słów na poziom inteligencji i brak umiejętności logicznego myślenia u osób, które dają się złapać na najstarszą i najbardziej znaną metodę scamu. Skoro Ci ktoś zabrał, to rozumiem, że wcześniej miałeś na myśli siebie? xD

Wiesz co? Ja dałem się tak ojebać z miesiąc temu i nie widzę w tym braku logicznego myślenia. W sumie mam cs'a od 1,5 może 2miechów i nie wiedziałem że da się kogoś okraść przez link bez downloadu czy czegokolwiek w tym stylu. Stało się, teraz przynajmniej takie osoby są ostrożniejsze :P

Opublikowano

@xAmigo
Ja też dałem się oszukać, ale oddano mi wszystko po napisaniu do Steamsupport. Spróbuj tam napisać ;) Ja dostałem całe eq warte 25$ teraz mam jakoś 50$ :D

Opublikowano

@KoEj

Pisałem ale polski support kompletnie to olał, może napisze jeszcze do angielskiego ale sprawa jest już trochę stara a itemki drogie nie były wiec nwm czy mi się w ogóle opłaca :p

Opublikowano

@xAmigo
Czekałem 2 tyg na polski i nic. Na anglieski napisałem 3 dni i wiadomość zwrotna i itemki wróciły ;) Opłaca się ;)

Opublikowano

To ja mam takie pytanie: Dlaczego na mnie to nie działa? Już kilka razy wysyłali mi takie linki, wchodzę, zaczyna się pobierać i nagle przestaje: Błąd sieci i zawiesza stronę. Jak pytałem się znajomych o te linki to pisali, że jak w to wejdę stracę konto STEAM oraz wyśle to do wszystkich znajomych. Jakoś mi to się nie przytrafiło i nie wiem dlaczego a jestem ciekawy :D

Opublikowano

----

Ściska się bo ma gold membera na forum i wydaje mu się, że jest najmądrzejszy. Nie wchodzi w żadne linki bo są podejrzane itp.

Ja p******e, wy naprawdę macie problemy.

1. NIGDY nie wchodźcie w żadne linki na steamie, nawet od znajomych (Chyba, że 100% pewności, że legit),

2. NIGDY nie przyjmujcie do znajomych ludzi z prywatnym profilem/0 items in inventory,

3. NIGDY nie pobierajcie żadnych programów, chociaż to jest to samo co punkt 1 (np. prosi cię, żebyś pobrał komunikator),

4. PRZENIGDY nie przyjmujcie zaproszenia do wymiany od jakiegoś randoma w meczu, multum exploitów, które same dają twoje itemy,

5. ZAWSZE miejscie włączone ostrzeżenie po wejściu w link na Steamie, najlepszy sposób na fake strony Steama,

6. ZAWSZE używajcie mózgu podczas wymiany.

To powinno wystarczyć, ruszcie trochę głową i nic nie stracicie. PS. reportowanie tych ludzi nic nie da, to strata czasu. Wszystkie konta to boty (przynajmniej większość) kupywane hurtowo na pewnych stronach, potem tylko skrypt na zapraszanie i rozsyłanie tego gówna i mają profit. Jeszcze coś ode mnie. Ostatnio pojawił się na Steamie exploit, który pozwala stworzyć wizualną kopię itemu w wymianie/ofercie wymiany oraz inny, który pozwala na zmianę itemu w wymianie już po wciśnięciu przez Ciebie "Ready" (zabiera swój item i szybko wciska trade). Najlepszy sposób na tego typu rzeczy to robienie screenów każdej wymiany, przed, w trakcie i po. Z takimi dowodami (i rozmową z chatu jeśli z nim pisałeś) Steam odda Ci skradziony item na 100%.

Gratuluje, napisałeś to co wiedziałeś. Ty oczywiście nigdy takiej rzeczy nie zrobiłeś, nie otworzyłeś ani 1 linku od nieznajomego ? (nie tylko steam).

@offtop

wydaje mi się, że im więcej użytkownik ma postów na tym forum (rangi itp) to pisze od razu jakby był najmądrzejszy na forum, nie otwieraj tego ani tamtego.

league_of_legends_signature___miss_fortu

Pomogłem? Daj Lubię To !

Opublikowano

Jak do mnie jakieś g****o napisało, odrazu wiedziałem że to fake, jak ktoś pisze do cb po angliku to już fake, lel ;-;

ps. jest tak, że jak klikasz w ten link to jest tak jakby była zaakceptowana wymiana.

graphic.png

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

@up

Ostatnio (czyli od jakiś 3 miesięcy) scamowanie innym ludziom bardzo wyszło z mody i jest tych prób coraz mniej (przynajmniej na moje oko). Także Valve i Steam idą do przodu.

Opublikowano

Takie pytanie, jakim cudem wymiany nie trzeba potwierdzać przez telefon ?

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...