Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak uchronić się przed KeyLoggerami

Lewy ;*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|

|

|
|
R
e
k
l
a
m
a

|
|
|
|

|

Na początek co to jest KeyLogger?

KeyLogger - "key" "logger" - jest to program ktory loguje wszystkie wstukane przez daną osobe klawisze na kompie. Np. jak uda ci sie podrzucic komus keyloggera i ci nawet by przechodzily maile to z takiego loga mozesz dowiedziec sie dosc sporo, np. jakies haselko. Albo jak ktos jest ciebie i tak na chwile chce tylko sprawdzic poczte, wchodzi na strone, wpisuje login i haslo a ci to sie zapisuje w logu, ktorym najczesciej jest plik tekstowy :wink:

Czy istnieje program przeciw keyloggerowy?

Zrob test, sciagnij keyloggera i sprawdz czy twoj programik to wykryje, otoz odpowiedz brzmi NIE.

Testowalem go i nie wykryl zadnego wirusa w plikach ktore byly zbindowane z keyloggerem.

Jak się przed nimi uchronić?

Jedynym praktycznym, ale nie zawsze skutecznym programem jest hijackthis, nie mysl sobie ze to program ktory sam wywali ci wyszystko, jest to narzedzie pokazujace jakie procesy sa uruchomione, wiec po nich mozna sprawdzic czy jest jakis key czy nie.

Ale jesli chcesz go uzywac to praktycznie za kazdym razem przed logiem bys musial go uzywac, zeby wiedziec czy cos dziala w tle czy nie.

Link :

http://www.dobreprog...dows,12030.html

Nie kazdy plik da sie usunac, sa programy ktore na nowo uruchamiaja sie ze startem.

Odnosnie znaku zapytania, opisu procesu musisz szukac w googlach, czesto jest tak ze na stronce pisze ze nie znane, ale jak poszukasz necie to masz opis pliku i za co odpowiada.

To tyle odemnie, jest to jeden, z jedynych sposobow na ochrone przed keyloggerami.

Tworzenie poradnika zajeło mi 3h, doceńcie to!

Poradnik jest w 100% mojego wykonania.

graphic.png

Obecnie komputer "staram się" naprawic oraz ulepszyc.

Opublikowano

Dzięki. wrzuce ten link do mojego moda pod ravie żeby użytkownicy mogli się uchronić przed moimi pseudo KeyLoggerami :D

jTcRYR7.jpg

Opublikowano
Zrob test, sciagnij keyloggera i sprawdz czy twoj programik to wykryje, otoz odpowiedz brzmi NIE.

Cholera jasna, mój antywirus wykrywa, co teraz? Wygrałem życie?

Nie kazdy plik da sie usunac, sa programy ktore na nowo uruchamiaja sie ze startem.

To problem wywalić go z autostartu i usunąć?'

Jednym słowem poradnik do dupy i z forum pandory, więc pewnie nie twój.

Opublikowano

Cholera jasna, mój antywirus wykrywa, co teraz? Wygrałem życie?

To problem wywalić go z autostartu i usunąć?'

Jednym słowem poradnik do dupy i z forum pandory, więc pewnie nie twój.

1. Antywieus wykrywa ale nie wszystkie.

2. To nie takie proste jak ci sie wydaje.

3. Chcesz moge napisac do cb na forum z mojego konta"No.Name" na ktorym napisalem ten poradnik.

graphic.png

Opublikowano

1. Antywieus wykrywa ale nie wszystkie.

2. To nie takie proste jak ci sie wydaje.

3. Chcesz moge napisac do cb na forum z mojego konta"No.Name" na ktorym napisalem ten poradnik.

Antywirus jezeli jest dobry wykryje wszystkie aktualne wirusy.

Nie jest proste? Hahahaha.

Nie bierz się za pisanie poradników na temat o którym nie masz pojęcia.

Opublikowano

Antywirus jezeli jest dobry wykryje wszystkie aktualne wirusy.

Nie jest proste? Hahahaha.

Nie bierz się za pisanie poradników na temat o którym nie masz pojęcia.

Drogi ty moj harnasiu. Dla twojej informacji KeyLogger to nie jest wirus tylko jego rodzaj. Technicznie nie okresla sie go jako wirus [KeyLogger to KeyLogger]. I prosil bym cie abys nie bral sie za komentowanie poradnikow ktorych nieznasz i o ktorych "dzialaniu" nie masz pojecia.

graphic.png

Opublikowano

Drogi ty moj harnasiu. Dla twojej informacji KeyLogger to nie jest wirus tylko jego rodzaj. Technicznie nie okresla sie go jako wirus [KeyLogger to KeyLogger]. I prosil bym cie abys nie bral sie za komentowanie poradnikow ktorych nieznasz i o ktorych "dzialaniu" nie masz pojecia.

Odpisz mi na to

Mam plik w procesach csrss.exe (nieopisany) Cale google mowi o tym, ze to trojan, co mam zrobic?

Opublikowano

Odpisz mi na to

No dobra, na poczatek polecam Dokladny skan calego komputera. Jesli to nie pomoże pisz do mnie priv :)

graphic.png

Opublikowano

Jak się ma antywirusa z dupy a dokładnie z dobre programy w wersji Demo lub Trial i to te syfiaste co Ci obiecują protekcje na 100% to później pierdziel takie głupoty, ze keylogger jest niewykrywalny.

Obecnie jest wiele antywirysów (głownie płatnych), które wykryją Ci keyloggera jako wirusa oraz wszystkie programy, które działają w podobny sposob do niego. Nie wiem w których ty czasach zyjesz, ale coś czuje, ze masz jeszcze windows 98. :v

Opublikowano

Jak się ma antywirusa z dupy a dokładnie z dobre programy w wersji Demo lub Trial i to te syfiaste co Ci obiecują protekcje na 100% to później pierdziel takie głupoty, ze keylogger jest niewykrywalny.

Obecnie jest wiele antywirysów (głownie płatnych), które wykryją Ci keyloggera jako wirusa oraz wszystkie programy, które działają w podobny sposob do niego. Nie wiem w których ty czasach zyjesz, ale coś czuje, ze masz jeszcze windows

Nie wiem czy wiesz ale technologia programowania sie rozwija. :) I jak bys chcial wiedziec prawie zawsze istanieja niewykrywalne keyloggery. Wiesz tyle ile czytales w internecie, nie masz bladego pojecia o "programach szpiegowskich", bynajmniej nie o wszystkich.

graphic.png

Opublikowano

No dobra, na poczatek polecam Dokladny skan calego komputera. Jesli to nie pomoże pisz do mnie priv :)

Czy istnieje program przeciw keyloggerowy?

Namawiasz mnie do ściągania keyloggerów?

Dobra, pobrałem jakiegoś keyloggera. Zbindowałem go z jakimś sporym programem w C++, a oto wynik: https://www.virustotal.com/pl/file/b0b4479e107d95b5de5bf5cd8b6a64d0639ca3758139d20c5b69654670b65fe3/analysis/1417199990/

Przekonaj mnie czymś innym.

Dodatkowo OTL > HijackThis.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Kolego wybacz, bledna odpowiedz! Gdybys choc troche mial wiedzy na temat keyloggera to bys mi odpisal, ze to moze byc proces systemowy(niezbedny) lub bys napisal, ze to moze byc keylogger lecz nie musi. Z gory zalozylesz, ze to jest keylogger.

Czlowieku c***a sie znasz a piszesz takie gowna. Gdybys sie choc troche znal to bys wspomnial o tym procesie jak i o innych procesach ktore moga byc wykluczone tak jak ten co o nim wspomnialem...

@top

Tak keylogger to nie jest wirus tylko jego rodzaj. Czlowieku jeblem na plecy, ze do tej pory mnie bola i do tej pory mnie boli brzuch z beki....

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...