Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WorldOfWarcraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno sciągnąłem sobie starter wowa, gdzie mozna grac do 20 lvla. Po kilku dniach stwierdzilem, że kupię to abonament. Jednak teraz mam wątpliwości. Nuży mnie ciągłe robienie Questow. Czy gra na globalu oferuje cos więcej? Co ma mi do zaproponowanie wow?

Opublikowano (edytowane)

Ma do zaoferowania content PVP oraz PVE i świetny end game.

Jeżeli nudzi cię robienie zadań polecam czasem zapisać się na bg czy porobić dungeony+ zbieranie matsów itp, exp poleci zdecydowanie szybciej. Każdy dobrze wie co zabawa zacznie się dopiero po wbiciu max lvl.

Edytowane przez Aidou
BlackWizard6 lubi to
Opublikowano (edytowane)

No właśnie ...end game. Tylko ja mogę się wczesniej zanudzic robiąc Questu. A co jest takiego świetnego w tym end gamie, jaka będzie pozniej ta zabawa?

Co to są BG? Gdy gram na starterze jest mało osób, myślałem, że gra ich więcej. Gdy kupię abonament dalej będę grał na tym serwerze gdzie jest mało osób, czy zostanie zmieniony?

Edytowane przez BlackWizard6
Opublikowano

Serwer wybierasz sobie sam, jeżeli zależy Ci na Polakach to idziesz na burning legion. Bg jest to battleground czyli pole bitwy na którym staczasz walki pomiędzy przeciwną frakcją. Możesz grać jeszcze areny 2v2, 3v3 i 5v5 z kolegami lub Pve czyli raidy(playerzy vs potworki)

BlackWizard6 lubi to

t5Wjng.png

Opublikowano

Tak zostaną, ale na serwerze na którym aktualnie jesteś, jeżeli będziesz chciał zmienić na ten o którym napisałem wyżej to będziesz musiał wyexpić od nowa. 

t5Wjng.png

Opublikowano (edytowane)

Ok, dzięki wielkie, ale trochę jeszcze was pomoęczę :) By nie robic spamu zadam kilka pytań:

-Wytłumaczy mi ktoś co znaczą bonusy w eq, np. stamin, armor itp.

-Czy Blood Elf jest dobry na huntera?

-Jakim klasą najtrudniej się dostać na dungeon, a jaką najłatwiej?

-Czasami mam problem, by dotrzeć do Questu. Da się jakoś temu zaradzić, czy z czasem się nauczę?

-Gdzie znajdują się areny PvP oraz jak dostać się na BG?

-Czy na BG gra na tyle dużo ludzi, że są lagi, a nawet czasami będę miał problem z wejściem na serwer?

-Po wejściu do gry pojawia mi się promocja BatleChest z 15 na około 7,50 euro. Czy jest ona prawdziwa, bo gdy wejdę przez stronę to mam 15?

Opublikowano

1.Bonusy czyli statystyki postaci czyli np. ARMOR I STAMINE potrzebujesz dla tanka, dla huntera AGILITY/ATTACK POWER/MULTI-STRIKE, dla maga SPELL POWER i tak dalej ... poszukam Ci jakiegoś poradnika.

2. Na huntera najlepiej nadaje się ork daje attack power co bardzo się przyda lub troll który daję haste czyli prędkość ataku.

3. Najtrudniej dps'em, a najłatwiej healem lub tankiem.

4. Z czasem się nauczysz nie wiem jak na starterze, ale na normalnej wersji jest wbudowany quest helper który mówi Ci gdzie masz iść, co robić itp.

5. Na areny oraz bg się zapisujesz(areny możesz grać od bodajże 70lvl'a a bg od 10).

6. Nie, na bg może wejść limitowana ilość osób i nie będziesz miał przez to lagów ani innych problemów.

7. Możliwe że jest teraz jakaś promocja świąteczna.  

t5Wjng.png

Opublikowano (edytowane)

Zależy :P za ok. 50zł na allegro dostaniesz pudełko z grami + jakieś albumy płytki z muzyką itp. a jak przez battle.neta to sam klucz.

Edit: jest teraz dość kusząca promocja, battlechest przeceniony z 70zł na 30zł i masz pewność że to nie jest żadna zwała bo aukcja jest z agito. : ) 

http://allegro.pl/hit-gra-world-of-warcraft-battlechest-5-0-pc-i4856072067.html

Edytowane przez Krejzu
BlackWizard6 lubi to

t5Wjng.png

Opublikowano

Ok. Mógłby ktoś jeszcze mi wytłumaczyć jakie eq dobierac na daną klasę? Głównie chodzi tu o palladyna. Prosiłbym też by ktoś opowiedział mi o jego specjalizacjach, którę wybiorę na 10 lvl-u. Następnie przy ubraniach mam " binds when picked up", "soulbound" o co z tym chodzi?

Opublikowano

Palladynem biegasz w mailach do 40lvla, potem wyuczysz się u trenera nosić plate'y.Specjalizacje są 3 , HOLY czyli "uzdrowiciel" po prostu leczysz, PROTECTION czyli tank(bierzesz na siebie potworki) oraz RETRIBUTION czyli po prostu dps.

Jeżeli masz na itemku napisane że jest soulbound to znaczy że itemek jest przypisany do Twojej danej postaci i nie możesz go oddać komuś innemu lub sprzedać na np. aukcji. Możesz go sprzedać tylko jakiemuś vendorowi który da Ci x golda za to. 

Co do Binds when picked up oznacza to że itemek będzie miał soulbounda dopiero wtedy kiedy go założysz.      

t5Wjng.png

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli grasz palladynem to dostaniesz konia na 20 lvlu u trenera

Co do barana, nie mam pojęcia :P

Edytowane przez Krejzu

t5Wjng.png

Opublikowano (edytowane)

Mógłby ktoś mi wytłumaczyć o co chodzi z profesjami? Jakich i gdzie profesji mam się nauczyć dla palladyna?

Opublikowano

Mam już 30 lvl. Chodzę teraz tylko na dungeony. Czy jeśli przestanę robić questy, to pozniej będę musiał je przechodzić, czy jeśli mam np. 60 lvl to mogę iść do innej krainy i tam je robić? Jest coś takie jak fabuła? Ciąg fabularnych questów?

Opublikowano

Nie będziesz musiał. W większości questów masz tak jakby "serie" z jakąś fabułą, ale nie wpływa to na rozgrywkę(robisz lub nie). W każdej kraince masz inne questy. Mój brat expi sobie tanka którym nie wyszedł jeszcze z Orgrimmaru. Expi cały czas na dungeonach i nie robi żadnych questów. Moim zdaniem jak kto woli :P 

t5Wjng.png

Opublikowano

Ok, dzięki.  Jako pierwszą spec. wziąłem Holy Palladyna. Mam 30 lvl i zasatnawiam sie na dual spec.. Próbowałem tankowac, ale mi to nie wychodziło. Pewnie z czasem się naucze. Jak sprawdza sie palladyn Retribution?

Opublikowano

Ostatni dropło mi iteam plate. Jak mogę go założyć? Wiem, że muszę się pobawić w kowalstwo. Mam wyuczoną tą profesję oraz górnictwo. Czy mógłby mnie ktoś poprowadzić "za rączkę" i wytłumaczyć mi wszystko krok po kroku, co, gdzie i jak mam robić? :)