Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Nowy" procesor

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie przed chwilą przyszedł nowy procesor (i5-2500).Bez intelowskiego chłodzenia(użyłem od pentium g2130).Miał na sobie paste,wyczyściłem go.Tylko pasta z chłodzenia cala nie chciała zejść.Na procesor nałożyłem nową(zalama). Problem w tym,że tempaertaury na pulpicie wynoszą ~43 stopnie. Czy to moja wina,że nie starłem dobrze z chłodzenia ?

Opublikowano

Nadal to samo.... z coolera przetarłem bardzo dobrze,że już nic nie schodziło,procesor tez delikatnie wytarłem był bardzo czysty.

Tylko wyjąłem procesor na chwilkę,na inach miał malusieńką kreseczkę od pasty,ale ona była już tam po wyjęciu tylko nie zwróciłem na nią uwagi.Czy to może być tego wina ? Ona ma gdzieś z 1mm

Opublikowano

Wychodzi na to, że po prostu i5 to dość duża grzałka. Musisz zmienić chłodzenie, bo to jego jest wina. Jak zakładałeś 2x pastę to na pewno nie jest źle założona. Jak temperatura na pulpicie jest taka sama co w grach to co się martwisz? Do 65'c może sobie lecieć spokojnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...