Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

muonline.ph (global)

Witek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Po zamknięciu w 2012 roku oficjalnego serwera - Mobius MU PH, wspieranego przez Webzen. Grupa miłośników mobiusa, pod przewodnictwem mu enginers, stworzyła nieoficjalnego następce tegoż serwera. Start odbył się pod koniec 2012, blisko otwarcia Yggdrasil'a na globalu od WZ. Początkowo było około 3-4 suby, wówczas grałem tak tylko kilka dni, żałuję że odpuściłem. 

Dzisiaj w grze mamy około 10 sub-serwerów, 5-6 tysięcy online, 40-50 tyś. unikalnych logowań dziennie (oficjalne dane z FB), dodam screena z godzin szczytu (około 12-15 naszego czasu, różnica -7h).

EXP: 10x

DROP: 1x

SEASON: e702

BRAK RESTÓW

Sklepy globalowe, pozostałe ustawienia również odwzorowane na podstawie serwera globalnego WZ. Brak bugów, brak hackerów, dupe kończy się automatycznym banem, tak że serwer jest naprawdę świetny, z pewnością będzie stał kolejne lata, chodź by ze względu na dużą rentowność   :D

WWW: http://www.muonline.ph/

DROPAJKI:

-Box of Heaven - rena (5 u archera losowo b/s/c lub najczęsciej rena, tak czy owak oplaca się oddawać bo często lecą jwl), b/s/c, imp/angel/uni, slabe itemy+6+12+l max (typu leather),

-Silver Medal - do silk +9+12+l, plus zen, jwl,

-Gold Medal - do spirit+9+12+l, plus zen, jwl,

-Firecracker - drop tylko w pt, itemy do +9+12+l (podobnie jak wyżej), plus zen, jwl,

To jest ukryta treść, proszę

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Obiecany screen, sub nr.6 był po restarcie.

Opisałem dropajki w pierwszym poście, dodatkowo do 24.12 trwa event, w devias dropią gwiazdy, z nich itemy exc do spirit (max 1 opt.), jewele, zeny 50k i bardzo niski drop rate na wep 380 (no exc ofc.), mi na około 10 dni ostrego dropu kilkoma postaciami padł tylko jeden wep 380, i to najgorszy - dla mg ^^

Co mogę więcej napisać? Hym, mnóstwo graczy, nowych jak i już dobrze ubranych wyjadaczy, market działa system ECoins, sprzedawanie/kupowanie za punkty zakupione za realną gotówkę (odpowiednik wcoins z gmo). Można się łatwo ubrać w miarę dobre itemy lub zbierać od razu na lepszy set (ancient set typu gaion=300b, aruan=350). Najdroższe są BB/PSS, wingi 3rd można kupić za 1kb. Zbieranie jeweli idzie całkiem ok, wiadomo że z czasem można coś dropić, zarabiać na itemach etc. 

Serwer na pewno nie należy do łatwych, tylko wytrwałe osoby znajdą tutaj miejsce dla siebie, takie lubiące rozgrywkę na kilka miesięcy, a nie kilka dni ;-)

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

nie da sie konta zalozyc, wpisuje kod dobrze, z 20 razy i ciągle pisze że zle...

Robiłem przedwczoraj bez najmniejszych trudności, dziwne?

Opublikowano

Ile ten serwer stoi ?

Start odbył się pod koniec 2012, blisko otwarcia Yggdrasil'a na globalu od WZ.

Opublikowano

30x Bless = 180EC, ludzie sprzedają itemy zarówno za EC jak i blessy, nie było dupe więc wszystko ma wartość i w tym aspekcie ten serwer bije na głowę GMO.

Opublikowano

no nie da sie konta zalozyc, ciagle pisze ze zły kod, a wpisuje dobry, kolega mi zalozył - nie wiem czy dobrze, ale k***a jak wpisuje pasy to pisze że " invalid":

Opublikowano

no nie da sie konta zalozyc, ciagle pisze ze zły kod, a wpisuje dobry, kolega mi zalozył - nie wiem czy dobrze, ale k***a jak wpisuje pasy to pisze że " invalid":

Trzeba może konto aktywować, nie pamiętam teraz ;-/

Opublikowano

Wbijam na serwer :P zobaczyc czy rzeczywiście jest tak kolorowo jak napisane   :P

Tu nic nie jest przekoloryzowane :D

Opublikowano

Również wbijam, jakieś PL guild ?
Konto założyłem bez najmniejszych problemów, aktywować trzeba i wszystko działa :)

Opublikowano

Osobiście nie spotkałem nazwy rzucającej się w oczy, ale swego czasu widziałem typowo Polski nick postaci very high mlvl więc pewno grają, ale się ukrywają :D

Opublikowano

Witek a Wy macie jakąś gildie? :P

Nie, ja gram sam, znajomy gra z kolegą, zagadam czy coś mają ;-)

edit. Zapomniałem napisać o aktywności GM/ADM na serwerze. PvP eventy są non stop, w formie tabeli rozgrywek dla danej klasy postaci, dajmy na to kończy się event pvp dla BK i od razu startuje dla kolejnej klasy, wiadomo całość trwa tydzień czy tam dłużej, z powodu rozgrywania eliminacji itp.

Opublikowano

Ciężko to określić, bo nie wiesz ile suby mieszczą graczy tu i na gmo.

Opublikowano

Jak się gra niema lagów? Bo w czasach webzenu w szczytach potrafiło lagować.

Lagów brak , ale za to prawie kazdy afk :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...