Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaktualizowałem informacje. Dodałem nowych przeciwników do eventów, dwa nowe NPC oraz dopisałem nowy event, Martian Madness.

Mógłbyś napisać jeszcze jaki jest najlepszy set i najlepsze bronie ? :3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Genialny poradnik! Zacząłem niedawno grać w Terrarię i bardzo mi pomogłeś ! Czekam tylko na kontynuację poradnika.

Mam jednak pytania odnośnie NPC:

Warunkiem żeby dany NPC się pojawił jest np. dana iloś danego itemu w ekwipunku? I czy każdy NPC potrzebuje wolnego pokoju?

I kiedy będzie następna część? ^^

Opublikowano

Genialny poradnik! Zacząłem niedawno grać w Terrarię i bardzo mi pomogłeś ! Czekam tylko na kontynuację poradnika.

Mam jednak pytania odnośnie NPC:

Warunkiem żeby dany NPC się pojawił jest np. dana iloś danego itemu w ekwipunku? I czy każdy NPC potrzebuje wolnego pokoju?

I kiedy będzie następna część? ^^

Dodałem 3 kolejne części ;)

Każdy NPC potrzebuje swojego pokoju, chyba nie mają siedzieć w 10 na jednym krześle xD W IV częsci wszystko opisałem, aby Merchant, Demonologist, Dye Trader oraz Arms Dealer się pojawili musisz mieć w ekwipunku dany przedmiot.

leaks001 lubi to

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano (edytowane)

@pingwin1324

Już zdążyłem się zorientować :D

Tylko mam pytanko, powiesz mi jak zrobić czerwony lub różowy barwnik? Bo mam z jakiegoś czerwonego potworka jego pancerz i pisze że to jest potrzebny do stworzenia czerwonego barwnika.

A materiał do różowego to kwiat z kaktusa.

Z tego co się orientuję to potrzeba do tego maszyny do barwników, a tą można dostać tylko od gościa od barwników ale znowusz, żeby przywołać tego gościa trzeba zrobić barwnik :(

Edytowane przez leaks001
Opublikowano (edytowane)

@pingwin1324

Już zdążyłem się zorientować :D

Tylko mam pytanko, powiesz mi jak zrobić czerwony lub różowy barwnik? Bo mam z jakiegoś czerwonego potworka jego pancerz i pisze że to jest potrzebny do stworzenia czerwonego barwnika.

A materiał do różowego to kwiat z kaktusa.

Z tego co się orientuję to potrzeba do tego maszyny do barwników, a tą można dostać tylko od gościa od barwników ale znowusz, żeby przywołać tego gościa trzeba zrobić barwnik :(

Wystarczy mieć jakiś materiał w ekwipunku, przedmiot służący do czerwonego barwnika to Red Husk, wypada z chrząszczy spod ziemi, tak jak napisałeś. Po prostu miej pusty pokój, i trzymaj go w ekwipunku i przyjdzie, chociaż moim zdaniem od 1.3 Dye trader się zbugował, ponieważ 2 razy zginął mi bez powodu i wrócił dopiero po 5-6 dniach.

I powiedz mi na jakim etapie jesteś, bo jak nie daleko to może przyspieszę poradnik, ale jak już poszedłeś siup daleko to będę kontynuował "swoim tępem".

Edytowane przez pingwin1324
leaks001 lubi to

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Ja dopiero się kończę szykować na walkę z EoC :D

Pytałem się o dalsze części poradnika żeby mniej-więcej się orientować w świecie Terrarii :p

Dobrze jestem przygotowany? Mam:

Mam całą zbroję z Tungstenu, Bumerang (taki niebieski :D) łuk z taungstenu(I bardzo dużo różnych strzał, głównie podpalone), Miecz na łańcuchu(spolszczam z pamięci nazwe :D To jest taki jakby duży grot strzały na łańcuchu)

Miecz z Taungstenu i różniaste mikstury.

Kontynuuj poradnik swoim tempem ;)

Opublikowano

Bumerang może się przydać, ale na pierwszą fazę bardzo ważne są shurikeny lub throwing knifes, ponieważ będą niszczyć sługi i uszkadzać duże oko, a dodatkowo spadając uszkodzą je jeszcze raz. ;) Pamiętaj, że możesz je kupić u Merchanta.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie dotyczące Eye Of Cuthulu (nwm jak się to pisze xD): przywołałem go za pomocą przywoływacza i nie zdążyłem nawet dojść do II fazy bitwy, a nastał dzień I zniknął. Powróci czy nie?

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Terraria] Poradnik dla początkujących
  • 1 rok później...
  • 5 miesięcy temu...