Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy hosting CraftServe jest dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie czy hosting CraftServe jest dobry a raczej oferta Premium?Słyszałem że są tam lagi i że się nie da podpiąć własnej domeny pod serwer.

Niezapomni o Like

Opublikowano

Tak. CraftServe jest dobry, a nawet bardzo dobry ;) Mam u nich serwer premium, 35 pluginów, duża mapa i przy 40 graczach lagów nie ma ;) Poza tym mają bardzo fajną konsole (ogólnie panel zarządzania serwerami), DOŚWIADCZENIE, i profesjonalny support. 8 GB RAMu + max. 300 slotów za 30 zł to naprawdę tanio. ;) A co do podpinania domen - ja podpiąłem i działa bezbłędnie.

Opublikowano

Hosting CraftServe jest tak samo dobry, jak hosting Pukawka.pl. 

- Tani hosting.

- Hosting posiada dobre maszyny

- Łatwy panel klienta/Dużo opcji

- Dobra opinia

- Mało lagów

Domenę można normalnie podpiąć, a oferta Premium jest opłacalna i tania. 

Opublikowano

Co prawda , ten hosting ostatnio zniżył się do dość niskiego poziomu ale pamiętam jak zamiast wydać na chipsy wydałem te pieniądze na serwer na csrv ,aah te dobre czasy, ale wracając

Zapewne teraz ma te oferty ze względu na jakiś mini kryzys czy bóg wie co ,ale nadal pokładam w nich pozytywną opinie przynajmniej do czasu póki czegoś nie popsują

Oferta Premium w ich cenniku aktualnie nie ma sobie równych choć jeżeli bym dobrze poszukał to zapewne bym znalazł coś lepszego do czego nie był bym koniecznie przekonany.

Ogólnie moja ocena to mocne 8/10 ;)

XUQQ6QZ.png

Opublikowano

Hosting CraftServe nigdy nie był dobry, no może dla serwerów 2 tygodnie. Dobre to są serwery dedykowe lub w ostateczności VPS'y z kontami root. Jeżeli uważacie,że to jest dobre to lepiej się nie wypowiadajcie na takie tematy... ludzie.....

CAMDNAx.png

Opublikowano

Jak dla mnie CraftServe jest kiepskie. Żeby się dostać do konsoli/FTP musiałem przebić się przez ścianę lagów na stronie. Kiedyś, jak miał mniejszą popularność, nie lagowało tak bardzo, ale z czasem to się zmieniło.

Opublikowano

Oferta premium limit plików 5.000, szybko się zapełni (essentials, world).

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

craftserve nigdy nie byl dobry i dalej nie jest

na odpowiedz supportu czekasz zwykle 3 dni 

jak serwer wywali to musisz czekac ponad 10 minut az ich magiczny panel to wykryje i dopiero wtedy bedziesz mogl zrestartowac serwer

wgrywanie czegokolwiek przez ftp to jest meczarnia mapa 30mb wysylala sie prawie godzine 

Dlaczego blezur broni non premium ? 

bo sam nim jest

Opublikowano

Craftserve nie znam ale ludki kochane straszycie kolegę ;)

@MakaPaka666, jak wgrywasz coś na FTP to używa się programów, np. FilleZilla, które są wydajne i wtedy nie ma problemów. Poza tym prędkość wgrywania jest zależna od prędkości wysyłania twojego łącza ;)

@Staku, dzień temu powiększyli do 10 000 plików, więc luz

Osobiście powiem że spróbuję otworzyć u nich mały serwer na 50 slotów, i jak przetestuję przez miesiąc to się wypowiem na temat obsługi i wydajności przy danym obciążeniu. Muszę tylko się rozpatrzyć (chyba że ktoś z forumowiczów wie i chciałby się podzielić) czy mają w ofercie jakieś dedyki, jeśli tak to czy pieniądze zarobione z itemshopu jednego serwera mogę przeznaczyć (przynajmniej częściowo) za najem maszyny.

Edit: A tak tylko dodam, że naprawdę się zastanawiam ile osób z wypowiadających się na temat tego hostingu, nawet pozytywnie, rzeczywiście miało tam serwer  :P

Edit2: Aha, i jak macie pytania do załogi craftserve, to polecam pytać na facebook'u, lub na ask'u, raz że wygodniej, dwa że częściej tam siedzą  :P

Opublikowano

na odpowiedz supportu czekasz zwykle 3 dni

Dziwne... ja czekałem dokładnie 3 minuty.

Muszę tylko się rozpatrzyć (chyba że ktoś z forumowiczów wie i chciałby się podzielić) czy mają w ofercie jakieś dedyki

CraftServe nie ma w ofercie maszyn dedykowanych. https://craftserve.pl/

jeśli tak to czy pieniądze zarobione z itemshopu jednego serwera mogę przeznaczyć (przynajmniej częściowo) za najem maszyny.

Pieniądze zebrane z ItemShopu można wydać tylko i wyłącznie na usługi CraftServe. Wypłata pieniędzy jest niemożliwa, a więc plany zakupu czegoś innego (np. na OVH) odpadają ;)

Cytat z supportu:

Witam, 

posiadam jedno pytanie dotyczące wypłaty pieniędzy wirtualnych z CraftServe na konto przykładowo PayPal. Czy jest taka możliwość na tym hostingu? 

Planuje postawić SkyBlock, ale chcę także serwer z własnymi mini-grami. Wygodniej czuje się na Linuxowej konsoli przez SSH, więc prosperuje o zakup VPS oraz później maszyny dedykowanej.

Pozdrawiam, 

TheMolkaPL

Witam,

Niestety nie ma możliwości wypłacenia środków z portfela serwera poza Craftserve.

Pozdrawiam,

Craftserve.pl - Hosting serwerów Minecraft

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Ludzie którzy piszą, że serwery mają lagi chyba albo nigdy nie mieli u nich serwerów, albo są tzwn.Chłopaczkami innych konkurencyjnych hostingów.

Prawda jest taka, że serwery zawsze były tam drogie chyba najdroższe, ale było to warte swojej ceny miałem tam serwer ponad 1.5 roku i nigdy nie miałem żadnych problemów serwer pięknie śmigał z supportem też 0 problemów zawsze odpisywali szybko.

Co do ceny cytuję "inni próbowali zniszczyć nas ceną teraz od ceny zginą"

Ponadto csrv ma najlepszy panel na rynku i zawsze miał.

Jak najbardziej polecam ten hosting!

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Witaj. Jak najbardziej można powiedzieć iż Craftserve jest dobrym hostingiem. Ma swoje plusy i minusy. Plusem jest doświadczenie a minusem były drogie maszyny.

Opublikowano

@TheMolkaPL bardziej mi chodziło o zakup innego serwera z pieniędzy drugiego, cały czas na platformie craftserve ;)

CraftServe obecnie posiada tylko dwie oferty; dirt/grass dla serwerów prywatnych oraz premium dla serwerów publicznych. Więcej informacji wraz z opisami znajdziesz na stronie CraftServe - https://craftserve.pl/#pricing

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Było:

http://www.mpcforum.pl/topic/1349489-inne-pukawka-vs-craftserver/

http://www.mpcforum.pl/topic/1349428-pytanie-jaki-hosting-wybrac-psc/

http://www.mpcforum.pl/topic/1348670-pytanie-jaki-wybra%C4%87-hosting/

http://www.mpcforum.pl/topic/1349153-pytanie-hosting-craftserve/

Myślę że to ci wystarczy ale dodam jeszcze swoją opinie. Nie miałem tam serwera z nielimitowanym ramem i slotami, ale mniejsze serwery i

jak najbardziej sobie chwalę; dość wydajne maszyny, dobry panel i tani.

reklama.png

Opublikowano

Ja osobiście miałem u nich 30-slotówkę rok temu. Jakieś 10 prostych pluginów, serwer surv+gildie zrobiony na szybko żeby mieć z kim pograć. Spodziewałem się na start max 5 osób, jednak wbiło 15 w porywach do 25. Po wbiciu 10 osoby ludzie skarżyli się na lagi, wzrost pingu do 300+. Najadłem się wstydu i wyłączyłem serwer. Pomoc techniczna łaskawie odpisała po 2 dniach że to wina mojej konfiguracji... I tak skończyła się moja przygoda z craftserve. Jest to mój pierwszy i za razem najgorszy hosting z którego korzystałem. Potem był lvlup z którego jestem bardzo zadowolony, jednak przesiadłem się na fiberhost z którego jestem zadowolony jeszcze bardziej!

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Polecam, jezeli robisz serwer z glowa to i lagiw nie bedzie, na odpowiedz supportu czekam do 5h, raz bylo ze czekslem 24h. Domene podlaczyc sie da. Zwiekszono limit plikow do 10k na ofercie premium. Jedyne co mi nie dziala u nich, to komenda /reload. Wywala serwer przy wiekszej ilosci pluginow, jak mialem moze z 5 na poczatku to nie wywalalo

Mistrzu, reloadow nie powinno sie robic. Wiekszosc pluginow sie wtedy krzaczy. Po prostu restartuj serwer ;)

Swoja droga, usuneli by w koncu ta komende.

Tomek Budny to bot. Zawsze odpisuje ze nie ma takiej możliwości. Sprawdzone! :D

Co do @Craftserve - polecam. Mimo bugow, ktore sie czasem zdarzaja i sa wkurzajace jest świetny. Tym bardziej ze pokazuja, ze zalezy im na trzymaniu poziomu (autorski panel), a nie ida w ilosc jak reszta minecraftowego host-gowna, u których konsola na www odpalana jest jako cały apelt javy B)

Ps. Jeśli ktos z ekipy @Craftserve odpisze, to czy drewniany glass na ktorym stal LegendCraft (to ten serwer co w portfelu mial 4 cyfrowa liczbe) nadal istnieje? :D

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Ps. Jeśli ktos z ekipy @Craftserve odpisze, to czy drewniany glass na ktorym stal LegendCraft (to ten serwer co w portfelu mial 4 cyfrowa liczbe) nadal istnieje? :D

Ahh, @karolek :3 przywołałeś stare dobre czasy :) doskonale go pamiętam, sam miałem wtedy supervipa, to było chyba jeszcze na wersji 1.4.7, kiedy ludzie byli dalej zafascynowani tymi świątyniami dodanymi w 1.3.2 :D

@ antywarn

Craftserve ma dobre maszyny, ale prędkość łącza i wszystko co związane z łączem (w tym ftp) jest u nich śmiesznie niskiej jakości.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Co do supportu to tak: przelewalem chyba 2 razy poeniadze na moj 2 serwer, trwalo do godziny. Wgrywalem 2 razy backupa(za 1 razem to bylo 24h, a za 2 okolo 3h). Z reloadem to ma sens. Hostingi to chyba kwestia szczęścia danej osoby. Bo do kazdego jest wiele opinii na + ale jest rowniez bardzo duzo na -

@Karolek :3 ale ja reload calkiem zablokowalem zeby mi nie wpisywali ;D

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Srednio Z Tym CraftServe Posiadałem Tam 10 Slotowy Serwer Lagi ... Nie Powiem Co Tak Samo Wyłączyłem Serwer Ze Wstydu i Postanowiłem Postawić na Pukawce Polecam ci

bez reklam!

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie zgodzę się! Owszem csrv to drogi hosting lecz jest świetny! Sam mam tam postawiony 80 slotowy server który śmiga! PS: Co do łącza... Mi pasuje :). Mam program FileZilla i również śmiga. Co do panelu - Zachwicił mnie bardzo mocno, a co do pukawki- gówno... Cały czas przeciąża maszyne plugin essentials. Polecam Ci Craftserve z całego mojego serca :).

Opublikowano

­Ciekawe kto Ci takich bzdur naopowiadał, że nie można podpiąć domeny? Jak ktoś nie umie, to tak będzie. xp

U mnie wszystko działa, nie mam żadnych zastrzeżeń, co do pakietu premium na craftserve. :)

sygnatura.png

Opublikowano

CraftServe jest bardzo dobrym h­ostingiem według mnie ale też Pukawka jest dobra :).

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...