Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Pukawka vs CraftServer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy oferta premium craftserwe ta za 30zl

Jest w stanie sie rownac z pukawka.pl ???

Bo dziwne ze niby placisz te 30zl a Ci uciagnie plynnie 100 graczy

Prosze o wasze opinie ;-)

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Posiadam swój serwer na tym hostingu (Pukawka, serwer Creative z sieci), na ofercie za 21 złoty spokojnie daje radę 110 osób online pod warunkiem, że wszystko odpowiednio skonfigurujesz.

Craftserve nie posiada AntyDDoS a maszyny są za granicą więc nie polecam.

Dodatkowo, z tego co mi wiadomo Pukawka na każdej maszynie (lub na większości) posiada podwójny Intel Xeon (16 core/24watki) a craftserve 1x 6rdzeni.

Opublikowano

Osobiście polecam teraz craftserve dzięki cenie ale pukawka ma tak samo dobre maszyny ale droższe :) ­

Opublikowano

Oferta jest dobra i normalna, wszystko uciągnie nie bój się. Hosting Pukawka.pl posiada od hostingu CraftServe lepsze maszyny, oferty, i prostszy panel, więc wybór należy do Ciebie. 

Opublikowano

plynnie 100 graczy za c***a nie pociagnie 

Mylisz się. Byłem świadkiem tego, jak taki serwer uciągnął na tej ofercie 100 graczy. Różne współczynniki od tego zależą. :)

Osobiście poleciłbym Pukawkę. Wiem, że wszystko jest fachowo przygotowane i warte swojej ceny.

Opublikowano

Ja polecam ci Pukawkę jeszcze PRAWIE nigdy się nie zawiodłem.
Drogo? Tak, ale w tym przypadku przekłada się to na jakość.
Możesz również liczyć na szybki support.
Nie chcę się wypowiadać na temat CraftServer gdyż nigdy nie miałem tam serwer.

reklama.png

Opublikowano

Hmm znaczy powiem tak, moj serwer znajduje sie na ich maszynie parametry:

PARAMETRY Maszyny a nie mojego serwera

Pamięć operacyjna RAM: 128 GB

Procesor: 2 x Intel® Xeon® CPU E5-2650 v2 @ 2.60GHz

Wiec mysle ze bardzo dobrze

Place u nich 100zl za 10 giga ramu i tez mi sie podoba ale z ciekawosci chcialem zapytac co z tym craftserver

Opublikowano

Jeżeli nie możesz się zdecydować to bierz enderchest.pl, lecz bardziej polecam craftserve. Jak dobrze skonfigurujesz, to więcej graczy uciągniesz. ;)

Gościu co ty k***a polecasz? Ten śmieć enderchujstwo? Nigdy nie bierz serwera z enderchestu najgorsze gówno jakie istniało (prócz firehosting)

@topic

Tutaj w temacie mogę powiedzieć ,iż górą jest pukawka.pl przez ostatnie lata wyrobiła sobie dobrą markę i szczerze polecam. :)

Opublikowano

Polecam ci craftserve:

- Szybki kontakt w razie problemu.

- Wiele silników do wyboru w Panelu

- Prosta Obsługa

Polecam :). Sam korzystam. I do tej pory się jeszcze nie zawiodłem :)

Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null.

Opublikowano

To jeden z tych hostingow na ktore na odpowiedz na helpdesku czeka sie 3 dni i wywala serwer co 2 dni -,-

Mi przy 6 gb ramu i 15 pluginach (Essentials[4] , AZRank, PvPLevels , Funnyguilds , HardcoreBans , LifeMC i innych) wywalało serwer przy 12 graczach. A helpdesk raz odpowiedział mi po wygaśnięciu serwera.

Opublikowano

Pukawka = dobre maszyny = drozio

Craftserve = słabsze maszuny = tanio

Odpowiesz sam.

Nie jesteś na czasie, craftserve ma bardzo dobre maszyny. Aktualnie ten hosting jest bezkonkurencyjny (według mnie).

Temat wałkowany wiele razy, oferta premium uciągnie nawet ponad 100 graczy bez opóźnień. Zresztą przetestuj sam, weź serwer na 24 godziny i wpuść boty.

­

Opublikowano

Nie jesteś na czasie, craftserve ma bardzo dobre maszyny. Aktualnie ten hosting jest bezkonkurencyjny (według mnie).

Temat wałkowany wiele razy, oferta premium uciągnie nawet ponad 100 graczy bez opóźnień. Zresztą przetestuj sam, weź serwer na 24 godziny i wpuść boty.

­

Najpierw te boty trzeba miec ;-) jezeli jestes taki chetny to mysle ze nie problem jak mi podeslesz boty ;-)

Opublikowano

To jest na takiej zasadzie że pukawka ma lepsze maszyny ale troche drożej ci wyjdzie niż w craftserve

ale są też inne +

- szybciej odpisują niż na craftserve

- lepszy mają panel

- polska lokalizacja

- Bungecord,max,ram

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

To jest na takiej zasadzie że pukawka ma lepsze maszyny ale troche drożej ci wyjdzie niż w craftserve

ale są też inne +

- szybciej odpisują niż na craftserve

- lepszy mają panel

- polska lokalizacja

- Bungecord,max,ram

Mozna latwo partnerstwolub sponsorstwo zalatwic ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...