Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

779751421189401275536.jpeg

Typ serii: TV
Ilość odcinków: 24
Rok wydania: 2014

Opis

17-letni Shinichi Izumi mieszka razem ze swoimi rodzicami w spokojnej dzielnicy Tokio. Pewnej nocy na Ziemię najeżdżają przypominający robaki obcy zwani Pasożytami – dostają się oni do ludzkiego ciała przez uszy lub nos, po czym przejmują władzę nad mózgami żywicieli. Jeden z nich próbuje wpełznąć do ucha Shinichiego kiedy ten śpi, jednak kończy się to klęską, ponieważ chłopak ma ubrane słuchawki. Z tego powodu zagrzebuje się on w ramieniu bohatera, przejmując władzę nad jego prawą ręką – stąd też imię Pasożyta: Migi (jap.: „Prawo”).
Jako że Shinichi przez przypadek zapobiegł przejęciu swojego mózgu przez Migiego, oboje z nich zachowało odrębny rozum i osobowość. Natykając się na inne, wrogo nastawione Pasożyty, muszą się nauczyć jak używać swojej dziwnej sytuacji na ich korzyść, zaś w trakcie tej wspólnej walki o przetrwanie rodzi się między nimi silna więź. Okazji do potyczek będą mieli sporo, gdyż inne Pasożyty usilnie próbują się ich pozbyć, szczególnie kiedy dociera do nich, że mózg chłopaka pozostał nietknięty po połączeniu z Migim. Sam Shinichi zaś czuje się zobowiązany do walki z obcymi, którzy traktują ludzi jak zwykłe źródło pokarmu.

Opis z AnimeZone.pl

Obejrzeć można na:

To jest ukryta treść, proszę

Ode mnie - Wczoraj zapoznałem się z tym anime, już po pierwszym odcinku wiedziałem że będzie to coś ciekawego, wraz z następnymi

utwierdziłem się w tym przekonaniu. Pierwszy raz od dawna widzę tak wciągającą serię, odcinek za odcinkiem, także pierwszy raz od dawna widzę

brutalną serię z ciekawą fabułą i klimatem. Dla mnie perełka 10/10, trafia w moje klimaty.

NJxbd4x.png

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Anime w moim przekonaniu jest takie sobie, ratują je soundtracki i odświeżony wygląd postaci.

No cóż, skoro ono się podobało to polecam mangę - jedna z lepszych moim zdaniem. Pokuszę się nawet stwierdzić, że Kiseijuu dorównuje Akame ga Kill, oczywiście pod względem mangi. Animce oba wyszły średniaki.

No i ten milf ojejuniu.. Mowa oczywiście o Tamiyi sensei B)

tumblr_ndvo9v1OQP1rz0f3vo1_500.gif

tumblr_ne804yc2Ec1qet0cro1_500.gif

417711489342956987022.png

Opublikowano

Okazji do potyczek będą mieli sporo, gdyż inne Pasożyty usilnie próbują się ich pozbyć, szczególnie kiedy dociera do nich, że mózg chłopaka pozostał nietknięty po połączeniu z Migim. Sam Shinichi zaś czuje się zobowiązany do walki z obcymi, którzy traktują ludzi jak zwykłe źródło pokarmu.

Jak z cenzurą ? Bo jak mam oglądać czarny ekran albo tęczową maź, to podziękuję.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Anime w moim przekonaniu jest takie sobie, ratują je soundtracki i odświeżony wygląd postaci.

No cóż, skoro ono się podobało to polecam mangę - jedna z lepszych moim zdaniem. Pokuszę się nawet stwierdzić, że Kiseijuu dorównuje Akame ga Kill, oczywiście pod względem mangi. Animce oba wyszły średniaki.

No i ten milf ojejuniu.. Mowa oczywiście o Tamiyi sensei B)

tumblr_ndvo9v1OQP1rz0f3vo1_500.gif

tumblr_ne804yc2Ec1qet0cro1_500.gif

Też chcialem to ogladać, ale jeśli manga jest lepsza, a i tak tylko dorównuje akame ga kill to chyba zrezygnuje.. Bo akame ga kill kompletnie do mnie nie trafia, strasznie nudne i schematyczne

XrgAYyk.png

Opublikowano

Też chcialem to ogladać, ale jeśli manga jest lepsza, a i tak tylko dorównuje akame ga kill to chyba zrezygnuje.. Bo akame ga kill kompletnie do mnie nie trafia, strasznie nudne i schematyczne

Gusta. Mi się strasznie podobała manga Akame i Kiseijuu czego o ekranizacjach powiedzieć nie mogę.

Akame wyszło z dobrą kreską, Kiseijuu z zajebistymi soundtrackami. To takie podsumowanie obu anime.

Jakby ktoś nie wiedział to po 14 epie Akame wszystko zaczyna iść w zupełnie odwrotnym kierunku niż w mandze, ale podobno nie jest tak źle (zasłyszane od znajomka, który obejrzał całość). W każdym razie tworzą się dwie różne historie w ogóle ze sobą niezwiązane.

Opublikowano

Gusta. Mi się strasznie podobała manga Akame i Kiseijuu czego o ekranizacjach powiedzieć nie mogę.

Akame wyszło z dobrą kreską, Kiseijuu z zajebistymi soundtrackami. To takie podsumowanie obu anime.

Jakby ktoś nie wiedział to po 14 epie Akame wszystko zaczyna iść w zupełnie odwrotnym kierunku niż w mandze, ale podobno nie jest tak źle (zasłyszane od znajomka, który obejrzał całość). W każdym razie tworzą się dwie różne historie w ogóle ze sobą niezwiązane.

Ponoć manga kiseijuu ma tez jakieś słabe zakończenie, jak jest w rzeczywistosci?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ponoć manga kiseijuu ma tez jakieś słabe zakończenie, jak jest w rzeczywistosci?

Ki63_194.jpg

Jeśli o tym mowa to rzeczywiście trochę słabo (koleżanka naszego MC zostaje zepchnięta z dachu, ale dzielny Migi w ostatniej chwili ją ratuje - mimo że powinien być tylko zwykłą ręką), ale i tak nie jest to taka krótka manga jakby się wydawało więc całość jak najbardziej MUST READ.

Opublikowano

Szału nie ma, dupy nie urywa (codzienność jeśli chodzi o anime), ale ogladać się.. jak najbardziej da.

Z drugiej strony ciężko też tobie zaoferować coś co dupe urywa, bo obejrzales ponad 300 tytulow ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Z drugiej strony ciężko też tobie zaoferować coś co dupe urywa, bo obejrzales ponad 300 tytulow ;)

Z tym człowiek rozmawiać to jak z drzewem xD tyle co on ma obejrzanych, nie wspominając że każdy ma swoje gusta no i też raz masz ochotę na akcję a raz np na komedię. 

Po tonach bullshitu jaki wylewa się ostatnimi latami taka seria to jedna z kilku perełek roku, reszta to są 95% kalki z innych anime i oklepane nudne motywy, i cycki wszędzie.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Z tym człowiek rozmawiać to jak z drzewem xD tyle co on ma obejrzanych, nie wspominając że każdy ma swoje gusta no i też raz masz ochotę na akcję a raz np na komedię. 

Po tonach bullshitu jaki wylewa się ostatnimi latami taka seria to jedna z kilku perełek roku, reszta to są 95% kalki z innych anime i oklepane nudne motywy, i cycki wszędzie.

Myślę, że kiseijuu wlasnie jest jakie jest dzięki temu, ze jest na podstawie starej mangi, a duża część tych najnowszych zgapia od innych/starszych, idzie za modą i wymaganiami większości widzów (czyli załóżmy, że np. dużo komedii, ecchi, które zasłaniają, ż etak powiem dziury fabularne) no i jadą ciągle na tych samych schematach

XrgAYyk.png

Opublikowano

Hmm. Izumi trochę mnie denerwuje. Mógł się bardziej zmienić, a zmienił się trochę kiczowato. Bo jakby odbierał wszystko tak logicznie to by było jeszcze lepsze anime i jeszcze ta niby jego dziewczyna która mnie denerwuje do potęgi. I co tu by jeszcze? Zaspoilerowałem sobie 3 odcinki naprzód przez oglądanie mangi i teraz 3 odcinków oglądać nie będę, bo wydają mi się średnie ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Genialne anime! Kreska, oprawa dźwiękowa, kojarzy mi się trochę z Bleach'em, zwłaszcza główny bohater z Aizen'em. Bardzo fajna fabuła. Wkurza mnie troszkę jego dziewczyna...

680661422570137578515.png

Opublikowano

Genialne anime! Kreska, oprawa dźwiękowa, kojarzy mi się trochę z Bleach'em, zwłaszcza główny bohater z Aizen'em. Bardzo fajna fabuła. Wkurza mnie troszkę jego dziewczyna...

680661422570137578515.png

Gdzie Ty tu Bleacha widzisz ;_; 1/10 Makin don't approve.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Gdzie Ty tu Bleacha widzisz ;_; 1/10 Makin don't approve.

Źle się wyraziłam... Chodziło mi o to, że muzyka kojarzy mi się z anime o tytule Bleach, a do tego główny bohater tego anime (Kiseijuu) jest podobny do Aizen'a ;x

Bleach i tak wymiata ]:>

Opublikowano

Jedyne czego żałuje podczas oglądania tego anime, to to że będzie mieć tylko 24epy a można by z niego wycisnąć z 48-60 epów bul i rzal w moim sercu narasta z tego powodu, no ale cóż takie sao 3 sezon niedługo -.-

No i jak widzę tych ludzi pod nowymi seriami na jakiś animezone gdzie piszo "10/10 Świetne anime" "Nie mogę się doczekać następnego" Itd a ja po obejrzeniu pierwszych odcinków rozmyślam czy 3/10 to dobra nota.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jedyne czego żałuje podczas oglądania tego anime, to to że będzie mieć tylko 24epy a można by z niego wycisnąć z 48-60 epów bul i rzal w moim sercu narasta z tego powodu, no ale cóż takie sao 3 sezon niedługo -.-

No i jak widzę tych ludzi pod nowymi seriami na jakiś animezone gdzie piszo "10/10 Świetne anime" "Nie mogę się doczekać następnego" Itd a ja po obejrzeniu pierwszych odcinków rozmyślam czy 3/10 to dobra nota.

Ty tu 60 epów widzisz? Ja się tam przy tym totalnie nudzę :D 24 przy obcinaniu materiału z mangi jak to zwykle bywa, jest w sam raz :)

MC bardzo agresywny, boję się go oglądać bo mi się po nocach śni.

Opublikowano

Ty tu 60 epów widzisz? Ja się tam przy tym totalnie nudzę :D 24 przy obcinaniu materiału z mangi jak to zwykle bywa, jest w sam raz :)

MC bardzo agresywny, boję się go oglądać bo mi się po nocach śni.

Za to detektyw conan i major to coś co mogło by trwać wiecznie dla ciebie xD

Jw każdy ma gusta swoje i ochotę na dane tytuły w danym momencie.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Niekoniecznie, conan (jak również magic kaito 14..) wstrzymany a major był też miejscami przewijany i jest niedokończony u mnie. Wystarczy mal'a sprawdzić o ile to pododawałem.

Teraz to nawet animu nie oglądam bo to straciło jakikolwiek sens. No, wiadomo, jedynie emitowane. I spokojnie Kiseijuu bardzo mi się podoba, jest jednym z jakoś 4 anime jesiennego sezonu których JESZCZE nie dropnąłem, nawet plusa mu wklepałem trololo także super pięknie ale ten poziom tych anime jest tak niski że szkoda słów. Sobie tylko wmawiam 'spokojnie, za 3 miesiące będzie lepiej'. I tak mijają dni miesiące mija rok~ efektów brak.

Opublikowano

Selweron to czop, zgadzam się że mogliby zrobić chociaż te dwa sezony (albo jeden bez przerwy, O!).

Tyle co tego materiału powyrzucali w anime to głowa mała, gdybym mangi nie czytał to pewnie bym się pogubił.  B)

tumblr_inline_nhnmz8XlYz1ryueit.gif

ALL HAIL TAMURA REIKO !!!!

parasyte14.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...