Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Encryptor

M4niak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8naCMGu.jpg

- Czym jest Encryptor?

Encryptor jest narzędziem do bezpiecznego szyfrowania plików za pomocą hasła symetrycznego.

- Co można za jego pomocą zaszyfrować?

Praktycznie wszystko, dowolnej wielkości pliki z dowolnym rozszerzeniem.

Po zaszyfrowaniu będą "wyglądać" na uszkodzone, lecz po poprawnym odszyfrowaniu wrócą w 100% do oryginalnej zawartości.

- Czy mogę odszyfrować plik bez hasła?

Za pomocą hiper-uber sposobu pewnie tak, lecz jest to bardzo, bardzo mało prawdopodobne.

Żadne BruteForce'y także nie przejdą, raz zaszyfrowany plik jest możliwy do odszyfrowania tylko poprawnym kluczem,

w przeciwnym wypadku, przy odszyfrowywaniu przy użyciu złego klucza, cała zawartość pliku zostaje bezpowrotnie stracona.

- Jak użyć Encryptor'a?

Wystarczy przerzucić na ikonę programu pojedynczy plik lub cały folder, program poprosi o hasło i nastąpi szyfrowanie lub deszyfrowanie,

w zależności czy plik/zawartość folderu jest szyfrowana czy nie.

Test na plikach *.jpg (180MB, 49 zdjęć) - 2,8 s

KqpcL3e.jpg

[Download] MultiUpfile + 14 mirrorów

[skan] VirusTotal Jotti

Zaświadczam, że wykryte rzeczy przez te niszowe "antywirusy" to false positive's..

W planach:

- wydanie pierwszej wersji tick-icon.png

- dodanie obsługi multithreading wrong.png (odrzucony)

- dodanie obsługi większych plików bez obciążania pamięci tick-icon.png

- dodanie opcji pakowania wielu plików do jednego autorskiego pliku (autorskie rozszerzenie, struktura pliku)

Opublikowano

Nie wiem, będę musiał o tym pomyśleć ;)

Póki co jestem w trakcie przepisywania kodu na czysto i optymalizowania tego co jest, aby móc ruszyć dalej..

Opublikowano

Dodałem link do download'u i skany do pierwszego postu..

Program jest czysty, to po prostu wina obfuscatora i niszowych antywirusów!

@Polish Civil

Dzięki.. Wszyscy wiedzą co się dzieje z rzeczami wrzuconymi do internetu, aż strach się bać ;p

Opublikowano

Dodałem link do download'u i skany do pierwszego postu..

Program jest czysty, to po prostu wina obfuscatora i niszowych antywirusów!

@M4niak

Dzięki.. Wszyscy wiedzą co się dzieje z rzeczami wrzuconymi do internetu, aż strach się bać ;p

F**k you too....

(On wie)

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

Jakim algorytmem hashu się posługujesz w projekcie?

Mieszanka SHA512 i MD5, razem z solą i innymi technikami "zaciemniania" ;)

Zaraz zaraz, jak to hashowanie? Hashowanie jest jednostronne.

Tylko pomyliło ci się słowo? Rozumiem, ale w takim razie do czego używasz SHA512 i MD5?! To są właśnie funkcje hashujące nie szyfrujące. Zresztą do czego tu niby sól i te magiczne techniki zaciemniania?

Poza tym po co sha512 i md5 jednocześnie? Przecież przez zastosowanie md5 osłabiasz sha512 niezależnie w jakim kontekście używasz.

Sól? Na podstawie niby jakich danych? Klucza - bezcelowe. Na podstawie rand() - inne za każdym razem, nie do odszyfrowania. Na podstawie stałej zawartej w programie - 5 min zajmie jej wyciągnięcie.

Po co wymyślać koło na nowo, twoje rozwiązanie na pewno nie jest prawdziwym szyfrowaniem to jedno. Drugie to na pewno jest to gorsze od zwykłego AES.

Nie wiem co można jeszcze prostym językiem napisać. Trudnego, specjalistycznego nie ma nawet co używać skoro ty "hashujesz pliki".

P.S. Po co zaciemniasz kod? Będę chciał zrobić własne szyfrowanie plików na zasadzie ctrl+c i ctrl+v gotowca to po prostu wezmę źródło trucrypta

Opublikowano

@foxbond`

Tak, zgadzam się, hashowanie jest jednostronne, mój program działa na zasadzie "hasha", bez prawidłowego hasła nie dojdziesz w żaden sposób do odkodowania zaszyfrowanego nim pliku..

md5(sha512()) i owszem, ale nie jestem na tyle głupi ;p

Spróbuj najpierw cokolwiek odkodować, a potem możemy mówić, że to nie jest prawdziwe szyfrowanie plików, bo na razie to tylko puste słowa ;)

Opublikowano

@foxbond`

Spróbuj najpierw cokolwiek odkodować, a potem możemy mówić, że to nie jest prawdziwe szyfrowanie plików, bo na razie to tylko puste słowa ;)

To nie są puste słowa tylko teza potwierdzona matematycznie (nie przeze mnie)

Myślisz, że nie mam wydajniejszego sposobu na ogrzanie domu tylko muszę laptop piłować?

hashowanie jest jednostronne, mój program działa na zasadzie "hasha"

Masło maślane

md5(sha512()) i owszem, ale nie jestem na tyle głupi ;p

sha512(md5()) też

sha512().md5() też

i wszystkie inne wariacje są bez sensu

//heheiksde

Nawet serio to pobrałem. Nawet odpaliłem. Przeciągam dowolny plik i program się crashuje.

Pozdrawiam, nie polecam.

Opublikowano

Moze jakis screen? Znowu puste slowa bez pokrycia czy moze za duza przepasc technologiczna dla ciebie, ze nawet poslugiwac sie nie potrafisz?

Pieprzyc bez sensu umiesz, szkoda tylko, ze nic konstruktywnego z twoich wypowiedzi nie wynika..

Haters gonna suck iksde. Zniknij.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...