Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Omiga - Plus" - jak to usunąć?

Nukey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno chciałem zainstalować winrara przez "Dobre- programy" (Tak wiem, zapomnialem ze tam przy okazji syf sie sciaga) tak wiec zainstalowalo mi sie na przegladarce chrome "Omiga-Plus" ktorą nawet antywirus blokuje xD wiec teraz pytanie jak to usunąć? (Odinstalowalem w panelu ale nadal to wyskakuje). Za pomoc limit like.

Opublikowano

Z tego co pamietam tylko reinstal przegladarki

Nic to nie daje, rowniez probowalem programem adwcleaner niby usunal zrobil restart a nadal to mam.

Opublikowano

­

Niestety jestes slabym pomocnikiem :( ,bo to nic nie da.

Jak nie próbowałeś to proszę Cie abyś spróbował.

Osobiście miałem problem z tym.

Pod przeglądarkę Firefox podpięła mi się tzw. "omiga-plus" i po przeskanowaniu i usunięciu tego syfu przez program wszystko zostało usunięte.

Pliki omiga plus znajdziesz w folderze zainstalowanej przeglądarki.

Np. Firefox

Mozilla Firefox > browser > searchplugins

Opublikowano

Miałem z tym problem i nie martw się naprawiłem to!

Zacznij od tego jak nie pomoże czytaj dalej ^^C:\Users\....<Twoja Nazwa>\AppData\Roaming\omiga-plus\UninstallManger.exe

Jak nie zadziała to:

Wejdź w safe mode i wpisz w start: regedit

HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Interent explorer -> Main -> Start Page <- (Prawym i delete)

Jak to zrobisz to w twoim przypadku (ponieważ masz google) prawy górny róg

i ta taka tabelka jakby co rozsuwa opcje i ustawienia i pisze ci "Po uruchomieniu:

Zaznaczasz ostatnie i klikasz "Wybierz Strony" usuwasz link z Omiga i wklejasz

google youtube czy co chcesz i resetujesz swojego PC

--

Opublikowano

AdwCleaner czyści wyśmienicie, jeśli nie to tylko wina użytkownika który nie uruchomił programu z prawami administratora. wystarczy dać skanuj, potem usuń i od razu potwierdzić  natychmiastowy  restart systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jeśli denerwuje cię strona startowa podczas uruchamiania przeglądarki (tak to zrozumiałem), wejdz PPM na ikonke Chrome i daj właściwości. W zakładce skrót znajdź takie coś jak "Element Docelowy". Teraz usuń wszystko co znajduje się po ......Application\chrome.exe". Podsyłam jak ma to wyglądać.

14kjl8j.png

Tak na przyszłość... Jeżeli pobierasz z dobreprogramy to polecam "Linki Bezpośrednie".

Aktualizacja:

Tu masz dodatkową instrukcje.

http://www.pcrisk.pl/narzedzia-usuwania/7367-wirus-omiga-plus#a4

102uwxd.jpg

Opublikowano

AdwCleaner czyści wyśmienicie, jeśli nie to tylko wina użytkownika który nie uruchomił programu z prawami administratora. wystarczy dać skanuj, potem usuń i od razu potwierdzić  natychmiastowy  restart systemu

Zrobiłem to, i nadal to wyskakuje..

Miałem z tym problem i nie martw się naprawiłem to!

Zacznij od tego jak nie pomoże czytaj dalej ^^C:\Users\....<Twoja Nazwa>\AppData\Roaming\omiga-plus\UninstallManger.exe

Jak nie zadziała to:

Wejdź w safe mode i wpisz w start: regedit

HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Interent explorer -> Main -> Start Page <- (Prawym i delete)

Jak to zrobisz to w twoim przypadku (ponieważ masz google) prawy górny róg

i ta taka tabelka jakby co rozsuwa opcje i ustawienia i pisze ci "Po uruchomieniu:

Zaznaczasz ostatnie i klikasz "Wybierz Strony" usuwasz link z Omiga i wklejasz

google youtube czy co chcesz i resetujesz swojego PC

Gdzie jest te "safe mode"  ?

@killerelo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...