Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban za nic- co zrobić?

maciusek2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ogarnijcie to: http://pl.nostale.gameforge.com/pillory/index/no/2/0/1mój nick to Cervuse a kolegi BoxBox

w prawdzie nie byliśmy nawet wtedy zalogowani a bany i tak się posypały, bany sa dawane z automatu czy od tego zjeba bo nie wiem czy zgłosić skarge na GM'a... dzisiaj jedynie co robiłem to siedziałem przegladając cos ciekawego na nb a potem robilem ptsy ^^ 

da sie coś z tym zrobić? czy przepadło bo jakiś typo sobie tak zażyczył

@edit 

konto nie było nigdy banowane ale perm i tak poszedł >.<

cdf0765e344dec7d5dad69cb988d1145.jpg
Opublikowano

"Niedozwolone oprogramowanie" z czegoś musiałeś korzystać skoro taki a nie inny powód. A żeby dać ci bana nie musisz być online.

Koniec z botami do Nostale itp ;p

PS: kto zjadł mi moją sygne? xD

Opublikowano

Boty / inicjowałeś coś w pliki gry ?

Jeżeli tak nawet nie pisz do supportu bo czas tracisz .

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

nigdy nie ingerowałem w klienta ani nie używałem bota ;) ktoś musiał mnie zgłosić i przepadło konto gdzie miałem 70 level lel

jak dla mnie, gra upada, bo gameforge

Opublikowano

nie odpisują od 26h.. ile mam czekać? 

nikt mi znany nie gra w nostale więc nic z ip

możliwe, że ktoś mnie po prostu zgłosił na IRC idostałem bana z automatu?

Opublikowano

nie odpisują od 26h.. ile mam czekać? 

nikt mi znany nie gra w nostale więc nic z ip

możliwe, że ktoś mnie po prostu zgłosił na IRC idostałem bana z automatu?

Czasem czeka się dwa dni, musisz czekać.

Opublikowano

Ban za nic ? hehe no tego jeszcze nie było. Jeżeli dostałeś bana za niedozwolone oprogramowanie - perma to najwidoczniej byłeś bardzo niegrzeczny. Jeżeli byś sprówał napisać odwołanie to nie próbuj mydlić supportowi oczu. Jeżeli ktoś cię zgłasza na IRC to jesteś dokładnie sprawdzany. Nie ma mowy abyś dostał bana z automatu...wiele razy miała miejsca taka sytułacja że ludzie zgłaszali innych ale nie było GM'a który mógł by się tym zająć. Możliwe jest też że dostałeś bana po ip [brat,siostra,sąsiad] :>

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

Mogło mieć coś wspólnego to, że robiłem nupy i mnie sprawdzili przez ip?

Robienie nupów nie jest karalne. Możesz ich mieć nawet 50 i nabijać sobie ndki. Chyba że na tych nupach byłeś niegrzeczny - to już inna sprawa. :)

Opublikowano

dostałem odpowiedź od anaith

Proszę dodać adres e-mail przypisany do konta w grze do swojego konta w Systemie Support 

Aby przypisać e-mail do swojego konta Support należy wybrać w Menu 'Strona Główna'. 
W prawej części w ramce znajdują się opcje: Zarządzaj adresami e-mail, Zmiana hasła, Wyloguj się. Proszę wybrać Zarządzaj adresami e-mail
Następnie ukaże się lista przypisanych adresów e-mail. 
Ponownie z prawej strony pojawi się ramka, w której należy wybrać Dodaj adres e-mail
Następnie wpisać tam adres e-mail, który jest przypisany do konta w grze i potwierdzić link, który przyjdzie na pocztę. 

Jeżeli posiadasz więcej kont w grze, które są zarejestrowane na inne adresy e-mail, to możesz w ten sam sposób dodać te adresy e-mail. 

Gdy to zrobisz odpisz na to zgłoszenie. 

co to może mieć wspólnego?

Opublikowano

dostałem odpowiedź od anaith

Proszę dodać adres e-mail przypisany do konta w grze do swojego konta w Systemie Support 

Aby przypisać e-mail do swojego konta Support należy wybrać w Menu 'Strona Główna'. 

W prawej części w ramce znajdują się opcje: Zarządzaj adresami e-mail, Zmiana hasła, Wyloguj się. Proszę wybrać Zarządzaj adresami e-mail

Następnie ukaże się lista przypisanych adresów e-mail. 

Ponownie z prawej strony pojawi się ramka, w której należy wybrać Dodaj adres e-mail

Następnie wpisać tam adres e-mail, który jest przypisany do konta w grze i potwierdzić link, który przyjdzie na pocztę. 

Jeżeli posiadasz więcej kont w grze, które są zarejestrowane na inne adresy e-mail, to możesz w ten sam sposób dodać te adresy e-mail. 

Gdy to zrobisz odpisz na to zgłoszenie. 

co to może mieć wspólnego?

Zastosuj się lepiej do tej odpowiedzi. Po prostu dodaj e-maile na którym jest/są konto/konta bo mają jakieś tam swoje procedury, albo to było wymagane pole i go nie uzupełnileś.

Opublikowano

Witaj maciuseq2, 

Zgodnie z zasadami gry §2a Zachowanie w grze: 
"Podczas gry należy być skupionym i należy jej poświęcać całą uwagę, w przeciwnym razie istnieje szansa, że nie zareaguje się na wezwanie GMa." 

Nie było z Twojej strony żadnej reakcji na wezwanie GMa, zapewne też nie masz pojęcia co działo się z Twoją postacią w tym czasie. 

o co im chodzi? Oo 

Opublikowano

Witaj maciuseq2, 

"Podczas gry należy być skupionym i należy jej poświęcać całą uwagę, w przeciwnym razie istnieje szansa, że nie zareaguje się na wezwanie GMa." 

Nie było z Twojej strony żadnej reakcji na wezwanie GMa, zapewne też nie masz pojęcia co działo się z Twoją postacią w tym czasie. 

o co im chodzi? Oo 

Zapewne dopatrzyli się jakiegoś bota, o to im chodzi :P.

Skoro grałeś "uczciwie" to może się zbyt zapatrzyłeś i nie widziałeś powiadomień?

Opublikowano

jak mogłem bocić robiąc ptsy czy siedzieć na nb.. to jest bez sensu :) 

dzięki wszystkim za próbę wyjaśnienia, ale kończe z Nostale bo niektórzy GameMasterzy są nieogarnieci

Opublikowano

Witaj maciuseq2, 

o co im chodzi? Oo 

Expiłeś wróżki lub czy ktoś korzystał z twojego konta w tym celu j sprawdzał gm.

Koniec z botami do Nostale itp ;p

PS: kto zjadł mi moją sygne? xD

Opublikowano

jak mogłem bocić robiąc ptsy czy siedzieć na nb.. to jest bez sensu :)

dzięki wszystkim za próbę wyjaśnienia, ale kończe z Nostale bo niektórzy GameMasterzy są nieogarnieci

Jeżeli załapałeś bana za bocenie to z całą pewnością jest to ban słuszny. Gm'i tak sobie banów nie rozdają - musialeś faktycznie bocić bo gdybyś tego nie robił nie poleciało by zgłoszenie na IRC [Ew GM sam sobie mógł wbić do gry i sprawdzać graczy]. Jeżeli bijesz postacią i nie odpowiadasz na to co GM do ciebie pisze - to dla niego jest to dowód na to iż właśnie masz załączony taki fajny programik który odwala za ciebie całą robote.

Expiłeś wróżki lub czy ktoś korzystał z twojego konta w tym celu j sprawdzał gm.

Nie ma znaczenia czy ktoś korzystał z jego konta. Mógł to być brat, daduś,siostra ... za jego konto odpowiada wyłącznie on sam. Zresztą wiele razy było pisane żeby nie podawać nikomu hasła do konta bo można zostać okradzionym lub mogą mieć miejsce właśnie takie sytułacje [wbicie na konto i bocenie]

Opublikowano

Tak już odchodząc troszkę od tematu pamiętam jak grałem w inną grę na jednym serwerze i na nim panowały zasady że administrator aby zbanować musi mieć nagrane demko albo ssy, a jak nie miał to leciał unban  - być może jest to głupia zasada ale wtedy nikt nie ma wątpliwości czy ta x osoba faktycznie zrobiła to co zrobiła czy nie. Tutaj czegoś takiego nie ma i obawiam się że niestety nie będzie a wydaje mi się że to by było dobre ... no bo co ma zrobić gracz który faktycznie dostanie bana za coś czego nie zrobił a w dodatku admin nie będzie mu miał jak tego udowodnić. Wydaje mi się że akurat takie bany jak ten tutaj nie są rozdawane na prawo i lewo ale taka sytułacja jak przypadkowy ban no mogła zaistnieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...