Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieklasyfikacja z religii?

Avalione

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chodzę do 2 klasy gimbazjum i obawiam się o nieklasyfikacje z religii.

Dzisiaj wystawianie ocen, a ja nie uzyskałem żadnej oceny z religii tym półroczu.

W d***e mam jaką ocenę dostanę z religii, chciałbym się tylko zapytać czy nkl. z religii ma wpływ na promocje do dalszej klasy?

Opublikowano

skoro nie jestes klasyfikowany to  wypisz sie z religi i tyle

nie jest to przedmiot obowiazkowy, co najwyzej na etyke pojdziesz zamiast religii 

­

Opublikowano

­Każdy nkl ma wpływ na promocje do dalszej klasy, trzeba bylo matke poprosić by cie wypisała, jak jesteś zapisany to normalnie masz nkl i mozesz nie zdać.

Opublikowano

skoro nie jestes klasyfikowany to  wypisz sie z religi i tyle

nie jest to przedmiot obowiazkowy, co najwyzej na etyke pojdziesz zamiast religii 

Jesteś pewien, że można tak zrobić?

­Każdy nkl ma wpływ na promocje do dalszej klasy, trzeba bylo matke poprosić by cie wypisała, jak jesteś zapisany to normalnie masz nkl i mozesz nie zdać.

Poczekam na więcej odpowiedzi

Patrząc na zakątki internetu, niektórzy piszą, że nie ma znaczenia nkl z religii., a niektórzy, że ma. Wolę się upewnić.

Opublikowano

znaczy w zasadzie nikt nie wie jak dokladnie to jest ale jedno jest pewne - wypisac sie mozesz w kazdym momencie z religii nie ponoszac zadnych konsekwencji, jedynie kreska przy ocenie z religii na swiadectwie 

niektorzy mowia ze ma znaczenie by zdac do nastepnej klasy, inni ze nie, u mnie na pewno ocena z religii nie wliczala sie w srednia 

­

Opublikowano

znaczy w zasadzie nikt nie wie jak dokladnie to jest ale jedno jest pewne - wypisac sie mozesz w kazdym momencie z religii nie ponoszac zadnych konsekwencji, jedynie kreska przy ocenie z religii na swiadectwie 

niektorzy mowia ze ma znaczenie by zdac do nastepnej klasy, inni ze nie, u mnie na pewno ocena z religii nie wliczala sie w srednia 

To się prawdopodobnie wypiszę, dzięki za odpowiedzi.

W poniedziałek porozmawiam z nauczycielami i powiem co wyszło.

Opublikowano

gratuluje unikania sprawdzianow z relki, pozdrawiam soł maczXDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

jak mozna z takiego przedmiotu jak religia uzyskac nieklasyfikowany? jakis tutorial bedzie?

tak, mozesz nie zdac, wypisz sie jak tak ci to wadzi lel

Opublikowano

gratuluje unikania sprawdzianow z relki, pozdrawiam soł maczXDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

jak mozna z takiego przedmiotu jak religia uzyskac nieklasyfikowany? jakis tutorial bedzie?

tak, mozesz nie zdac, wypisz sie jak tak ci to wadzi lel

Chciałeś być fajny, a wyszło jak zwykle. Powodzenia w dalszym nabijaniu postów.

Opublikowano

Idź po lekcjach do katechetki porozmawiaj z nią co możesz zrobić żeby wpisała ci chociaż dwójkę albo przekonaj ją, zazwyczaj katechetki są miłe i normalnie się zgadzają na tą dwójkę. 

Opublikowano

Chciałeś być fajny, a wyszło jak zwykle. Powodzenia w dalszym nabijaniu postów.

nie musze chciec skoro jestem lel, nie mam nieklasyfikowany z religi i sredniej 2,50.

nie nabijam postow, śmieszy mnie po prostu poziom tego forum i wypisywanie swoich problemow na forum internetowym

@Avalione

Opublikowano

§ 12. 1. Uczeń może nie być klasyfikowany z religii, jeżeli brak jest podstaw do ustalenia oceny śródrocznej lub rocznej z powodu nieobecności ucznia na tych zajęciach przekraczającej połowę czasu przeznaczonego na religię w szkolnym planie nauczania.

2. Termin egzaminu klasyfikacyjnego z religii uzgadnia się z uczniem i jego rodzicami (prawnymi opiekunami).

3. Egzamin klasyfikacyjny z religii przeprowadza się w formie pisemnej i ustnej. 

4. Egzamin klasyfikacyjny z religii przeprowadza nauczyciel religii w obecności innego nauczyciela religii wskazanego przez dyrektora szkoły. 

5. W czasie egzaminu klasyfikacyjnego z religii mogą być obecni – w charakterze obserwatorów – rodzice (prawni opiekunowie) ucznia.

6. Z przeprowadzonego egzaminu klasyfikacyjnego z religii sporządza się protokół zawierający w szczególności:

1) imiona i nazwiska członków komisji, o których mowa w ust. 4, 

2) termin egzaminu klasyfikacyjnego;

3) zadania (ćwiczenia) egzaminacyjne;

4) wyniki egzaminu klasyfikacyjnego oraz uzyskane oceny.

Do protokołu dołącza się pisemne prace ucznia i zwięzłą informację o ustnych odpowiedziach ucznia. Protokół stanowi załącznik do arkusza ocen ucznia. 

7. W przypadku nieklasyfikowania ucznia z religii w dokumentacji przebiegu nauczania zamiast oceny wpisuje się „nieklasyfikowany”. 

8. Fakt nieklasyfikowania ucznia z religii nie ma wpływu na promocję do klasy programowo wyższej ani na ukończenie szkoły. 

Najbardziej interesuję Cię ostatni pkt. 

Jeśli nie chcesz chodzić na te zajęcia, to poproś rodziców o wypisanie z przedmiotu... możesz to zrobić w każdym czasie. 

Po co tracić nauczycielowi czas na wpisywanie nieklasyfikowania ?

1363095337-U286162.png

Opublikowano

przeciez ten kiddo chodzil na lekcje i nie uzyskiwal zadnych ocen, jak to mozliwe? nieklasyfikowany mozesz byc z wfu ze zwolenieniem ale z religi? pewnie masz szmate bo pokazales siostrze testo, if u know what i mean

Opublikowano

Religia liczy się do średniej,a le nie możesz nie zdać przez 1 z religi. Czyli, jeśli nie obchodzi Cię twoja średnia to nawet nie musisz się wypisywać z religii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...