Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra z kolegą

Lordeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wraz z kolegą posiadamy orginalnego warcrafta III z dodatekim, a jednak na battel.net nie możemy się razem połączyć:

642451422368341340568.png

Na publicznych razem możemy grać ale żeby któryś z nas do naszego pokoju wbił to nie idzie po to wyskakuje. Ktoś pomoże?

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Możliwe że macie zablokowane porty w routerze lub zapora systemowa blokuje połączenie.

Zacznijcie od wyłączenia zapory.

@Norczan

Zapora nie dała rady ;/

Z tymi portami to dużo roboty?

Opublikowano

@Lordeczek

Nie dużo, lecz musisz wiedzieć co zmienić.

Napisz jakie macie routery, postaram się pomóc, a w niektórych routerach wiem jak odblokować porty.

Domyślny port to 6112, z tego co pamiętam.­ ;) 

Opublikowano

@Lordeczek

Port bardzo łatwo można odblokować, a druga sprawa to potrzebne jest zewnętrzne ip najprawdopodobniej chociaż już w większości większych korporacji internetowej jest to standardem.

Musisz się zalogować na swój router, większość ma domyślnie 192.168.1.1 login i hasło to admin, bądź user i tam szukać opcji związanych z portem bądź "virtual server".

Najlepiej jakbyś napisał model routera tak jak napisał Norczan, albo po prostu wygooglować "Jak odblokować port na routerze xxx"

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

A nie lepiej pograć ci na garena lub gameranger? Czy aby na pewno macie tą samą wersję gry?

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

A nie lepiej pograć ci na garena lub gameranger? Czy aby na pewno macie tą samą wersję gry?

Akurat wolimy przez battel neta ;)

Wersje oczywiście, że te same.

#Edit

Odblokowałem port i śmiga ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...