Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

.

marrkon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka myszka? 

Powód jest taki że przekraczasz maksymalną szybkosć przewidzianą dla sensora twojej myszy. Jeśli jest to mysz gameingowa maksymalna szybkość powinna być napisana na stronie/opakowaniu.

Akceleracja negatywna - występuje po przekroczeniu maksymalnej szybkości i objawia się albo zatrzymaniem sensora albo jego znacznym spowolnieniem (np. zamiast obrócić się o 90º obrócimy się o 45°). W najgorszym przypadku kursor zaczyna dosłownie 'wariować' po ekranie przemieszczając się w losowe miejsce.

Musisz zwiększyć sensa albo kupic mysz z wiekszą szybkością max, najlepiej powyżej 3m/s.

Opublikowano

Zmniejsz DPI w myszce do 400-500 i zwiększ sensitivity w grze do takiej wartości jaka będzie ci odpowiadać.

Jaka myszka?

Opublikowano

Kup sobie a4 bloody mouse v3, czy coś w tej nazwie (nie pamiętam).

P.S Gram na 3600 DPI z sens. 8.21 i nic mi nie szwankuje, więc to wina myszki.

3adb6317fc.png

Opublikowano

3600 DPI z sensem 8.21? Stary.. jak ruszysz myszką na 1 mm to przelatuje ci przez cały ekran pewnie xD

Opublikowano

Bloody v8 będzie dobra do cs'a?  A jak nie to coś w tym przedziale cenowym polecicie? 

Dobra nie będzie ale będzie wystarczająca. 

Opublikowano

hmmm sam posiadam bloody v8 myszka jest dobra, ma dobry kabel, regulowane dpi , dodatkowe przyciski i makro,specjalne obciążniki, jednakże myszka nie jest jakaś fajna, rzekłbym że jest totalnym przeciętniakiem,na pewno zaa taką cenę kupisz lepszą mysz.Osobiście jak gram to po jakimś czasie dłoń mi drętwieje, także bloody v8 odradzam kupować

Opublikowano

Nie polecam tych myszek Bloody v5/7/8 czy jakieś, są to myszki średnio nadające się do cs, ponieważ mają słaby sensor. Jeżeli chcesz dobrą myszkę to szukaj myszki z sensorem serii avago 9000+, lecz ciężko znalezc tanią myszkę z takim sensorem. Imo najlepszym wyborem będzie A4 tech - XL - 750BH z sensorem avago 9500, ta myszka mimo, że jest laserowa i tak jest dużo lepszym rozwiązaniem niż te Bloodówki, jest w podobnej cenie, można ją dostać tak od 60 do 90 zl.

Chodzi o tą myszkę. http://proline.pl/?p=A4-XL-750BH.

Opublikowano

Oczywiście jak wymieniacie a4tech bloody v5/7/8 to tam nie ma dobrego sensora, ale są inne modele myszek bloody, które mają już avago 9800 i wszystkie te bajery, które reklamuje producent. Mimo wszystko nie warto kupować myszek bloody ze względu na to, że mysz bloody z dobrym sensorem będzie kosztować prawie tyle samo co inna dobra myszka. No może będzie ciut tańsza. Najgorszym błędem jakim mógł zrobić producent to opłata za odblokowanie wszystkich funkcji myszy. Dla mnie to jest śmieszne i wiem, że są już sposoby na odblokowanie sobie tych opcji w myszce, ale za taką cenę jeszcze trzeba się bawić. Ja kupiłem sobie powiedzmy szczerze dość średnią myszkę, bo a4tech bloody a7, ale jakoś służy. Nie był to duży wydatek i jeżeli będzie się tragicznie sprawować myszka to ją po prostu wymienię. Na razie radzi sobie dobrze i nawet fajne makra można sobie na niej ustawić. Ultra core 3 nie testowałem i chwilowo tych bajerów nie potrzebuje.

P.S Gram na 3600 DPI z sens. 8.21 i nic mi nie szwankuje, więc to wina myszki.

wow, nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić. Kompletnie brak kontroli nad celem.

Wracając do tematu zmniejsz DPI w myszce i ustaw większą czułość w grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...