Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Polecacie CraftServe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Urzekła mnie oferta CraftServe :D Teraz pozostaję pytanie kupić czy nie ? Nie limitowany RAM oraz Sloty ? Jakie są minusy a jakie plusy ? Wypowiedzcie się ;D

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie opłaca się u nich kupować. Jeden z droższych hostingów, a RAM nie jest nieograniczony tylko jest go większa ilość ;)

Opublikowano

@FineX najdroższy? Ty to z kosmosu? Oni mają najlepszą ofertę... na rynku.

===Wypowiedź z najwyższej pólki, poozdro==-

----------------------------------------------------------

Ogółem: Polecam, miałem tam serwer (oferta premium) i bd mieć survivala.

===

RAM: 8gb (w przypdaku problemu ,,Out of memory", zwiekszaja do 24), oplaca sie :)

CPU: Zwiększany gdy jest wiecej graczy na serwerze, nielimitowany...

===

Plusy:

+Bardzo ładny i funkcjonalny panel

+Bardzo szybki support

+Doświadczenie

+Zero problemów technicznych
+Nie ma lagów

+Dysk SSD - 10gb

+Długi czas na opłatę (w ciągu 45 dni od ukończenia ważności serwera, pliki nie będą usuwane_
Minusy:
-Brak możliwości wgrania własnego silnika

==============================================

Ocena: 9,5/10

bannergif.gif

Opublikowano

Co do tego hostingu CraftServe to polecam, ale często mają drobne problemy z połączeniem itp. Ale ogółem patrząc na to z drugiej strony, to hosting jest bardzo dobry (prawie tak samo jak hosting Pukawka.pl), Support tego hostingu szybko odpisuję, oferty slotowe na dobrym poziomie, maszyny dobre. 

Polecam. 

Opublikowano

Zamiast pytać dzieciaków na forum sprawdź sam - pierwsze 24h jest za darmo, wystarczy utworzyć serwer, żadnych zobowiązań.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

Nie opłaca się u nich kupować. Jeden z droższych hostingów, a RAM nie jest nieograniczony tylko jest go większa ilość ;)

To chyba jeszcze przed nową ofertą..

Ogólnie polecam..

Ale na pewno nie otworzysz dobrego serwera.. na hostingu MC nie da się.. najlepiej wychodzi kupić VPS. 

­

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Hmmm, moze i mozna polecic. Jesli chodzi o ram jest na start 8gb ale mozesz poprosic nawet o 24 ;)

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

@Craftserve Dzieciaków? Myślisz o @ FineX, tak?

@Lord Asasin Nie poniżaj craftserve do poziomu pukawki, OK?

-----------------------------------------------------------------------------------

A i dam jeszcze pewną ciekawostkę, że csrv jest pierwszym hostingiem serwerów MC w Polsce i jednym z pierwszych w Europie :) Więc mają duże doświadczenie. Maszyna jest porządna, polecam.

@xCeglix

Hahaahahahahhaa...  limit CPU jest na tej pukawce-sraczce, które jest gówniane i żałosne. Poniżej poziomu  krytyki ten hosting! Support jest zarąbisty, a co najlepsze sam miałeś do oferowania sponsoring właśnie z csrv. Żałosny jesteś!

bannergif.gif

Opublikowano

Człowieku nigdy nie kupuj serwerow z craftserve lagi jak ch**
heh pewnie teraz uznales mnie za spamera ale tak nie jest ;-)

Wiec tak zeby sie rozpisac
Dlaczego NIE craftgówno
Otóz dlatego ze serwery sa badziewne jest LIMIT PLIKOW 15k !
Jest limitowany procesor 10%/20%
Pamietaj ze nie mozesz zrobic chucznego otwarcia bo bedzie Ci wyjebywal Out of Memory -,-
Ich support jest smieszczny:
Bedziesz musial do nich napisac z 3/4 razy zeby odpisali Ci sensowna odpowiedz
Poprostu traktuja cie jak SMIECIA - odpowiadaja jak juz ,,musza'' wiadomoscia skopiowaną z ich stronki

Pewnie teraz Ci zaprzątałem głowe hmmm
Ja polecam pukawka.pl Tam niedlugo a zarazem DZISIAJ maja byc bardzo dobre oferty za 28zl ;-)
Poza tym posiadam kod ktory daje -30% na kupienie i oplacanie serwerów na PUKAWKA.pl lub MAXCRAFT.PL ;-)
Pisz smialo na PW Oddam za darmo poniewaz widze ze masz potencjał

Aaa... i pamiętaj ze osoby tylku TheMolka i inne tego typu ta sa osoby WSTAWIONE, wiec zawsze traktuj ich odpowiedz jak bys gadal z butem ;-)
Nie bede sie wypowiadal wiecej o nich bo poprostu na to nie zasługują.

Serdecznie Pozdrawiam Cegli !

Opublikowano

Człowieku nigdy nie kupuj serwerow z craftserve lagi jak ch**

heh pewnie teraz uznales mnie za spamera ale tak nie jest ;-)

Wiec tak zeby sie rozpisac

Dlaczego NIE craftgówno

Otóz dlatego ze serwery sa badziewne jest LIMIT PLIKOW 15k !

Jest limitowany procesor 10%/20%

Pamietaj ze nie mozesz zrobic chucznego otwarcia bo bedzie Ci wyjebywal Out of Memory -,-

Ich support jest smieszczny:

Bedziesz musial do nich napisac z 3/4 razy zeby odpisali Ci sensowna odpowiedz

Poprostu traktuja cie jak SMIECIA - odpowiadaja jak juz ,,musza'' wiadomoscia skopiowaną z ich stronki

Pewnie teraz Ci zaprzątałem głowe hmmm

Ja polecam pukawka.pl Tam niedlugo a zarazem DZISIAJ maja byc bardzo dobre oferty za 28zl ;-)

Poza tym posiadam kod ktory daje -30% na kupienie i oplacanie serwerów na PUKAWKA.pl lub MAXCRAFT.PL ;-)

Pisz smialo na PW Oddam za darmo poniewaz widze ze masz potencjał

Aaa... i pamiętaj ze osoby tylku TheMolka i inne tego typu ta sa osoby WSTAWIONE, wiec zawsze traktuj ich odpowiedz jak bys gadal z butem ;-)

Nie bede sie wypowiadal wiecej o nich bo poprostu na to nie zasługują.

Serdecznie Pozdrawiam Cegli !

Jak nawalisz milion pluginów to się nie dziwie..., raczej nie za spamera lecz technika od siedmiu boleści.

Najlepiej kup VPS. CSRV ma dobrą ofertę, lecz nie dla dzieci, które nie umieją pluginów konfigurować.. a nie niewiedzą co to jest optymalizacji. 

­

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Zamiast pytać dzieciaków na forum sprawdź sam - pierwsze 24h jest za darmo, wystarczy utworzyć serwer, żadnych zobowiązań.

Na serwerze testowym 24h nie będzie 60 graczy lub więcej, więc sprawdzanie serwera testowego w tym wypadku, to sprawdzanie panelu, a nie jakości maszyn.

Jak nawalisz milion pluginów to się nie dziwie..., raczej nie za spamera lecz technika od siedmiu boleści.

Najlepiej kup VPS. CSRV ma dobrą ofertę, lecz nie dla dzieci, które nie umieją pluginów konfigurować.. a nie niewiedzą co to jest optymalizacji. 

­

Nie znamy jego pluginów, to się o nich nie wypowiadajmy. Wina od razu spada na klienta, bo nie potrafi się zająć konfiguracją?

Może ma dobre, a może nie. 

Ja miałem na CraftServe, zanim wyszła ta nowa oferta i wypowiadałem się w wielu tematach i powtórzę.

Zadowolony z oferty CraftServe nie byłem. Znajdą się osoby, którzy chcą tam mieć. Hosting nie zapewni

tego co wynajęty dedyk. Różnica jest, była i będzie. CSRV jest hostem. O ile jeszcze maszyny u nich były jeszcze

w porządku, to support mi się bardzo, ale to bardzo nie spodobał.

Jeśli chodzi o nową ofertę, to jakoś nie wierzę, że bez lagów i płynnie będzie mi 200 graczy łaziło na serwerze za 30zł.

Za takie serwery ludzie wydają duże pieniądze. Sami to przemyślcie.

@Craftserve

Mówię wprost, że test 24h nie pokaże serwera od strony jakości maszyny, a Wy jednak go proponujecie osobie, która chce go przetestować.

343731479829004887779.png

Opublikowano

@xCeglix

1. Nie pisze się postów na kolorowo, nie wstawiamy spacji przed znakami interpunkcyjnymi
2. Serwery mają minimum 1 rdzeń CPU, czyli 100% - kłamiesz, przekręcasz
3. Serwery Premium mają 10 GB dysku SSD, 50k plików - znowu kłamiesz
4. Wszystkie osoby, które miały OutOfMemory mają powiększoną pamięć. Gimbusom, którzy wypisują do supportu, że potrzebują milion GB mimo, że nikt u nich nie gra odpisujemy standardową formułkę.
5. "Traktują jak śmiecia" - jak wyżej, wszystko jest załatwiane logicznie i kulturalnie z naszej strony. Wklejaliśmy już Twoje zgłoszenia na forum i nikt nie miał do nas zastrzeżeń.
6. Nałogowe polecanie Pukawki i proponowanie kodu jest dość podejrzane, bo to może oznaczać, że czerpiesz z tego profity. Pukawka dzięki kodowi może mierzyć ile klientów im załatwiłeś. Trochę dziwna sytuacja, co?
7. Co do wstawionych osób jak wyżej - osoby, które nas polecają nic z tego nie mają, nie udostępniamy żadnych kodów i programów partnerskich. Ciekawe skąd do głowy przychodzą Ci takie rzeczy? Sam to robisz?

Niepewnym osobom polecamy sprawdź temat z ankietą, który hosting jest polecany oraz historię postów naszych hejterów i osób, które nas polecają.
Można łatwo zauważyć różnicę między toczeniem piany na forum, a wypowiedziami, które są pomocne dla innych użytkowników forum.

@MPCTaylor Jak chcesz testować na dłuższą metę to możemy Ci odpalić serwer na pierwszy miesiąc za free. Jak nie chcesz testować to proszę, nie wypowiadaj się na temat aktualnej oferty i naszego hostingu.

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@xCeglix

1. Nie pisze się postów na kolorowo, nie wstawiamy spacji przed znakami interpunkcyjnymi

4. Wszystkie osoby, które miały OutOfMemory mają powiększoną pamięć. Gimbusom, którzy wypisują do supportu, że potrzebują milion GB mimo, że nikt u nich nie gra odpisujemy standardową formułkę.

5. "Traktują jak śmiecia" - jak wyżej, wszystko jest załatwiane logicznie i kulturalnie z naszej strony. Wklejaliśmy już Twoje zgłoszenia na forum i nikt nie miał do nas zastrzeżeń.

6. Nałogowe polecanie Pukawki i proponowanie kodu jest dość podejrzane, bo to może oznaczać, że czerpiesz z tego profity. Pukawka dzięki kodowi może mierzyć ile klientów im załatwiłeś. Trochę dziwna sytuacja, co?

7. Co do wstawionych osób jak wyżej - osoby, które nas polecają nic z tego nie mają, nie udostępniamy żadnych kodów i programów partnerskich. Ciekawe skąd do głowy przychodzą Ci takie rzeczy? Sam to robisz?

Niepewnym osobom polecamy sprawdź temat z ankietą, który hosting jest polecany oraz historię postów naszych hejterów i osób, które nas polecają.

Można łatwo zauważyć różnicę między toczeniem piany na forum, a wypowiedziami, które są pomocne dla innych użytkowników forum.

@MPCTaylor Jak chcesz testować na dłuższą metę to możemy Ci odpalić serwer na pierwszy miesiąc za free. Jak nie chcesz testować to proszę, nie wypowiadaj się na temat aktualnej oferty i naszego hostingu.

Przecież pisaliście że nie ma żadnego limitu plików?

A jednak jest na 50k.

Robicie po raz kolejny ludzi w wałka.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Przecież pisaliście że nie ma żadnego limitu plików?

A jednak jest na 50k.

Robicie po raz kolejny ludzi w wałka.

Jeżeli serwer tego potrzebuje (co jest rzadkością, tyle w zupełności wystarcza), to myślę, że powiększają ten limit.

Opublikowano

A i dam jeszcze pewną ciekawostkę, że csrv jest pierwszym hostingiem serwerów MC w Polsce i jednym z pierwszych w Europie  

ahahahahah skislem xdd

csrv nie byl pierwszym hostingiem w polsce a co dopiero w europie 

@xCeglix

ahahahahhahahahahahahahaahahahah 

jednym slowem polecanie innego hostingu niz shitserve to spam 

@top

nie polecam 

lagi 

crashe

zbugowany panel

c*****y support 

Opublikowano

@Aexirr Nie masz racji. Byliśmy pierwsi w Polsce - pierwsze serwery mieliśmy na wiosnę 2011 roku.
Jesteś kolejną osobą, która ma "niepełne" informacje i hejtuje.

https://web.archive.org/web/20110508095958/http://craftserve.pl/<- nie rzucamy słów na wiatr tak jak inni, mamy dowody

Nie zauważyliście, że dużo firm wprowadziły oferty podobne do Premium po nas?
To świadczy o tym, że jesteśmy liderem rynku.

@Trobol Gdzie niby tak pisaliśmy? Musimy mieć jakiś limit, inaczej ktoś mógłby zdestabilizować całą maszynę. Firmy, które tego nie mają są niepoważne. W tej chwili największy serwer używa 25k plików. Na prośbę klienta podnosimy ten limit - to tylko dodatkowe zabezpieczenie. Wolisz mieć limit, którego i tak nie osiągniesz czy problemy z serwerem, bo serwer kogoś innego niepoprawnie działa?

Opublikowano

­@Craftserve

Z tego co mi wiadomo, to pierwszym hostingiem był yCraft.pl. ;)

Ja osobiście polecam Craftserve, nie żadne pukawki i ten ich maxcraft, 15 typa na serwerze a TPS ~15 i spadają przy ok. 8 pluginach w tym 2 autorskie.

Co lepsze?

sygnatura.png

Opublikowano

@HardStyl3r Nie był. Byliśmy pierwsi, później MineServ, kolejna była Pukawka (jeżeli chodzi o Minecraft)
https://web.archive.org/web/20110508095958/http://craftserve.pl/<-- nasza strona z początku 2011 roku.

Opublikowano

CraftServe to najlepszy hosting w Polsce ludzie, którzy piszą inaczej nigdy chyba nie mieli u nich serwera, albo są kompletnymi de****mi którzy mają lagi na serwerze ze swojej strony, a zwalają na hosting.

Co do user'a @xCeglix jak samo CraftServe się udzielało nie umiał doprowadzić swojego serwera do porządku a zwalał na hosting.

Ten użytkownik zawsze piszę o tym kodzie, więc albo go nie ma, albo jak csrv pisało ma z tego jakieś profity i dla tego ich tak poleca.

CraftServe zmieniło cenę bo zawsze było u nich najdrożej inne hostingi, które po nich powstały obniżyły ceny i dlatego tylko mieli klientów, ja osobiście wolałem wydać te kilka złotych więcej, ale mieć profesjonalny hosting.

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Miałem kiedyś serwer na CSRV i nie polecam.

Testowałem serwer Nielimitowany RAM i były lagi :/.

Miałem może 5 pluginów na serwerze i miałem lagi przy 24 Graczach.

Moim zdaniem wina procesora, za mało dają na start.

Pluginy typu Essentials i FunnyGuilds działały poprawnie ale były lagi na swykłym survivalu.

Ja nie polecam CraftServe nie wiem jak inni ale wole kupic Dedyka i miec wszystko pod kontrolą.

afb5dbb30eb37170a30b9e2d23fa8bf1.jpg
Opublikowano

Z własnego doświadczenia wiem (a miałem i jeszcze kilka dni "serwerek" na Craftserve), że bywają problemy jak na każdej serwerowni. Z tą różnicą, że tu aż za dużo w krótkim okresie czasu.

Pod Vanilla minecraft hosting jest OK i będzie to hulało jak malina, ale jak ktoś planuje serwer z modami to czasem może trafić na niespodziankę z OutOfMemory. Ja taką trafiłem przy 3.5GB RAM.

Kolejna niespodzianka to mój serwer (cauldron) zżerał więcej ramu niż to konieczne na start. Po odpaleniu tego samego serwera (bez tykania konfigu serwera PC 1:1 Craftserve) na moim komputerze w 2GB się mieścił. Na hostingu 3.5GB i mało. Co więcej. Na innym hostingu serwer zachowuje się tak jak na PC. Zaznaczę, że miałem zmodowany serwer.

Jak dla mnie to ciekawostka, ale nawet nie pytałem supportu co nakombinowali bo pewnie odpowiedź byłaby zdawkowa.

Po prostu po zgłoszeniu problemów z MOTD i tonie odpowiedzi na ten temat odechciało mi się. Po za tym po miesiącu czasu MOTD dalej czasem nie chce działać i pod serwerem klient widzi informację o połączeniu się bezpośrednio.

Konsola sprawia wrażenie niestabilnej i czasem nie widzi serwera (co poważnie utrudnia debugowanie serwera on-live). Pewniej było pobrać log poprzez ftp i poczytać. FTP działa bez zająknięcia.

Do tego dochodzi utrudnianie życia w komunikacji serwera ze światem. RCON, tylko do ich własnego sklepu. Plugin na konsolę zdalną? Też nie da rady. Zarobki ze sklepu idą wyłącznie do kieszeni Craftserve (Powinno być to wyszczególnione w opisie usługi).

Tak więc nie jest to usługa nastawiona na większy serwer a 1000s uważam, że można wsadzić między bajki. Po za tym tak duże serwery zazwyczaj lecą po bungeecordzie.

Co do limitów, są one w zupełności wystarczające. Ludzie mają tendencję do nadużywania dysków i olewania MySQL, jeśli nie mają bata nad głową.

Z technicznego punktu widzenia to bardzo dobry ruch z ich strony.

Kolejna dobra strona ich hostingu to fakt przydzielania większego czasu CPU na sam start serwera.

Niespodzianka? Wieczorem parametr xmx16G. Rano przychodzę a tu xmx8G (co i tak za tę cenę jest dobre).

W podsumowaniu, wyprowadziłem się w obawie przed problemami ze stabilnością.

Opublikowano

@Kiermasz

Urzekło mnie twoje pierwsze zdanie. Pukawka i problemy? Rly? Miales tam serwer? Nie, nie kazdy hosting ma problemy. Ja na pukawce nigdy takich nie doswiadczyłem, support jest blyskawiczny nikogonie olewają nawet jak zaplacil 6zl za 5 slota. Wszystkich traktuja jednakowo. Moze i są drodzy ale mi to odpowiada(moze nie strasznie ale na dzisiejsze czasy i tak drogo) bo za jakosc trzeba płacic. Testowalem enderchesta, fiberhosta i pukawke i to na nia padl wybór pierwsze z tych 2 sa hostingami jakby to powiedziec "dzieci" oferuja od razu paczki, jakies auto save mapy po wystartowaniu serwera co 5 min no jprd. Szukałem czegos co by mi pozwolilo otworzyc serwer na powaznie a nie chcialem vpsa czy kosmicznych cen na soredzie ktory jest slaby. Co do craftserve duzo czytam że niezle kołują ludzi i patrza jak co skręcic aby wszystko wytrzymało, sam support tez nie jest zbyt dobry. W sumie sie nie dziwie jednego dnia wprowadzili taka oferte i przyszedl im spam w liczbie tryliona emaili i zgloszen czy premium to fake czy co. Wystarczy poczytac aska jakie "spece" i mlodzi *technicy* operuja u nich na serwerach. Koń by sie usmiał ;D ps widziales jakis porzadny serwer z ich stajni z pakietu za 30 zl? Ja chcialbym ujrzec .Narazie to same kichy i 100 slotowce z spawnami 10x10 nazywajace sie haldkolami.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@xCeglix

Ahh znowu marnuje czas na odpisywanie komus kto na to nie zasluguje... no ale ok dzisiaj wyjatek ;-)

1. Mozna pisac kolorowo, wiec dlaczego mialbym nie pisac napisalem ,,barwnym'' pismem zeby kazdy zobaczyl (zeby sie rzucało w oczy)

2. Kiedys pisaliscie ze maja limit i od tamtej pory nie patrze na ,,żałosne'' hostingi

3. Limit tak ? limit to limit nie wazne jaki, to juz kolejny - waszego hostingu -,-

4. ajaja i znowu widac poziom ,,czytelnictwa'' waszej pseudo firmy ... kiedys juz to pisalem w innych tematach ale okey, akceptuje to wywaznie ;-)

Chodzi mi o powiekszanie RAMU na starty wiekszych serwerow

Przykladowo otwieram serwer gdzie wiem ze na start bedzie wiecej niz 200 osob

Wchodzi 200 i co ? - wywala serwer !

30% graczy trace poniewaz ,,nie zapewnilem'' Im stabilnosci serwera

Wiec nikt nie bedzie ryzykowal ze wywali go podczas klepy

5. -,-

6. Polecam hostingi ktore poprostu lubie a to ze mam kod to ,,zachecam'' inne osoby zeby po prostu nie placily tych 30zl za ,,nielimitowany ram'' i inne ,,no-limit''

7. Nic dodac nic ujac. Polecam wam tak jak JA narzekać na CraftServe a Oni beda chcieli  po prostu Cie przekupic/przekonac czyms takim:

398681403433079594750.jpg

Opublikowano

@xCeglix

Wiem ze to głupie ale tak samo głupie jest myslenie ze serwer za 30 zl udzwignie wiecej niz 200 osob. Ram i informacje są prawdziwe ale nie adekwatne do wydajnosci. Wiele osob z ich usług korzysta bo potrzebuja taniego 100 slota i idą na ustępstwa. To i tak dobry wynik ale co do ogolnej stabilnosci po komentarzach userow mam wielki znak zapytania.

Ps niczym cie nie przekupują, oni tez rozdaja kody i moga to robic tym co im odpowiada. Im sie to i tak opłaca ,miły gest z ich strony ze ci zaproponowali kod.

@Kiermasz

Zastosowales uogólnienie do: jak na kazdej serwerowni. Wiec ja odpowiedzialem na przykladzie pukawki, ja czytam co ludzie dokładnie piszą a nie lece i wertuje wypowiedz jak najszybciej byle by nastukac posta.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

A w którym miejscu ja pisałem o pukawce? Nigdy u nich nic nie miałem to i się nie mam prawa wypowiadać o pukawce.

Pisałem w odniesieniu do Craftserve. Jeśli zrozumiałeś, że smaruje na pukawkę to nieporozumienie za które przepraszam i już poprawiam pierwsze zdanie.

Co do porządnego serwera ze stajni Craftserve to jest po prostu niemożliwe. Każdy, kto coś planuje (niezależnie od skali) po niespodziankach szybko daje nogi za pas.

A arsenał niespodzianek mają nadspodziewanie duży.

Co do płacenia za jakość to się zgadzam. Nie da się tanio i dobrze. Tanio oznacza brak gwarancji zasobów.

Tak sobie jeszcze przypomniałem. Jak serwer generuje za dużo logów na sekundę to przywiesza się im skrypt od konsoli. Pierwszy raz widziałem problem z obsługą gołego textu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...