Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co się stało z metinem?

Secars

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie grałem w metina dwa i pół roku, jakieś 2 miesiące temu zacząłem szukać sobie serwera, easy, medium. Niestety nie znalazłem do dziś. Ściągnąłem wiele klientów, czytałem mnóstwo prezentacji i to co znalazłem na serwerach...

- bugi,

- brak balansu klas,

- kd +9, do tego kd traumy, na ludzi, chyba jakieś jeszcze były, totalna porażka jak dla mnie,

- po kilkadziesiąt broni, zbroi,

- od ch*ja petów, fryzur, kostiumów, wierzchowców i najlepsze... smoków na których można latać,  xD

- w is napchane wszystko co się da, każdy pet ma inne bonusy, jeden ma 10% abs na woja, drugi 10% na sure, dziesiąty ma bonusy do expa... byle aby więcej sprzedać w is,

- niektórzy admini to totalni idioci,

- na niektórych serwerach nie dasz rady nawet poexpić bez wykupienia is'a, zakup pełnego wyposażenia często wiąże się z wydatkiem 200zł, a itemy są ograniczone czasowo i za miesiąc musisz kupować znowu,

- na pewnym serwerze easy musiałem dropić perły 3 godziny aby ulepszyć 1 item na 100lv, pozostałe 7 itemów ulepszało się tak samo... lvl maksymalny 250, więc ulepszeń eq było tam jeszcze z kilkanaście. Perełki oczywiście były w is, za które musielibyśmy zapłacić 60zł aby ulepszyć 1 item.

- sprzedawanie lvl, navi, yang na serwerze easy, to już przekracza granice idiotyzmu,  xD

- różne pierścienie, lizaki, które są często tylko w is, najlepsze, że możemy ubrać w to gówno, siebie oraz naszego peta, kosztuje to nie mało, a oczywiście jest ograniczone czasowo,

- kilkadziesiąt, czasami nawet więcej bezsensownych misji, w których zbieramy kwiatki i inne gówna, kopiemy po 1000 każdej rudy i musimy zabić wszystko co się rusza,

- czekanie po 4 godziny aby oddać 1 ząb orka, oczywiście w is znajdują się eliksiry po których możemy ten czas pominąć,

- graficy robiący zbroje, bronie często mają problemy ze wzrokiem, lub mają po 10 lat i rysują je w paincie

Pewnie znalazłbym tego jeszcze trochę... ale już mi się nawet nie chce. Skończyłem grać z braku czasu, teraz chciałem powrócić, ale zastałem jeden wielki syf. Jak mogliście tak bardzo zepsuć tą grę?  :mellow: A może istnieje jeszcze jakiś normalny serwer, na którym nie zbankrutujesz po zakupieniu sobie is'a?  xD Jeśli tak, to piszcie, bo ja już nie mam siły szukać.

Opublikowano

Gosciu, jestes psychiczny. Widziales prezentacje chyba XENOX'a i wypisujesz jakies pierdoly.

To ty chyba jesteś chory psychicznie albo nigdy w metina nie grałeś.

Od roku już tak jest że większość serwerów ma bugi albo stoja pod IS

giphy.gif

Potrzebujesz reklamy serwera Metin2?

Konkretny Youtuber zaprasza Cię do swojej oferty!

http://www.mpcforum.pl/topic/1249870-reklama-serwer%C3%B3w-metin2-youtube-8700-facebook-4100-grupa-metin2-3100/page-1
Opublikowano

PandoraMT2 - tam bez IS osiągniesz max lvl i wybonowane perfect eq. Chociaż nie wiem jak jest teraz z yangami/doprem, bo nie gram od roku+. Jedynie możesz marudzić na brak eventów. Z innych serwerów, hmm... Nie znam żadnego, który byłby stabilny (poza Balmora, polecam), nie był typowo pod IS, bo po prostu nie gram w Metina - również nie mogę trafić na normalnego priva. Na Pandore nie wrócę, bo nie po to sprzedałam postać, ale polecam pod względem grywalności.

Na globalnym serwerze MT2 - PL, nie gram od 3 lat+, dwa razy mnie okradziono z itemów, nie mam ochoty na hard'a.

- kd +9, do tego kd traumy, na ludzi, chyba jakieś jeszcze były, totalna porażka jak dla mnie,

- od ch*ja petów, fryzur, kostiumów, wierzchowców i najlepsze... smoków na których można latać,  xD

- w is napchane wszystko co się da, każdy pet ma inne bonusy, jeden ma 10% abs na woja, drugi 10% na sure, dziesiąty ma bonusy do expa... byle aby więcej sprzedać w is,

- sprzedawanie lvl, navi, yang na serwerze easy, to już przekracza granice idiotyzmu,  xD

- różne pierścienie, lizaki, które są często tylko w is, najlepsze, że możemy ubrać w to gówno, siebie oraz naszego peta, kosztuje to nie mało, a oczywiście jest ograniczone czasowo,

- graficy robiący zbroje, bronie często mają problemy ze wzrokiem, lub mają po 10 lat i rysują je w paincie

Z tymi petami, fryzurami, kostiumami, wierzchowcami jest najmniejszy problem, bo niektóre są naprawdę ładne i nawet nie zbugowane.

Serwer musi zarabiać na siebie, więc IS jest potrzebny, jednak czasem przesadzają z cenami i bonusami itemów zawartych w sklepie.

Lvl, navi, yangi - raczej zawsze było, jest i pewno będzie. Ale kto się przyzna do tego... :rolleyes:

Pierścienie i lizaki przeważnie są do zdobycia z bossów czy metinów, więc w IS również może być, jak ktoś woli iść 'prostą/łatwiejszą drogą'.

Niestety, ale dobór setów jest czasem mizerny. Nie wiem, czym kierują się właściciele serwerów.

Opublikowano

Potwierdzone info. Gameforge poleciał na hajs i w PLa nie ma co grać. Na privach jest tak samo. Piszą, że nie pod IS, co ty gadasz to jest pierwszy serw bez IS... d*pa jasia karuzela.

"And I'm staying here to end my life,

down in the Rising Sun."

Opublikowano

Chyba nie myślicie, że cały czas będzie wszystko to samo. Zgodze się z tym, że sporo teraz na serwerach nowości czasem aż za dużo ale czasy się zmieniają co zrobić.. W każdej grze są dodawana jakieś nowości z czasem a metin to nie wyjątek. 

logo.png­

Opublikowano

Serwery które raczej nie padną to Balmorka i Ravia. Podobne do globala dlatego nie widzę sensu na takich grać. Niebawem rusza podbno Nawie, ciekawy z nowościami, ale trochę painta jest, szczególnei zbroja i metin ze skrzydałami. Z Łatwiejszych to podobno na Invori trochę ludzi gra. 

Ja też w sumie skończyłem z tą grą. Każdy serwer taki sam. Hardy różnią się nazwą szkatułki która leci z każdego moba, na wyższych lvlach może jest tam pare różnic, ale proszę was 50raz grać przez m1/m2? Po za tym w metinie nie ma porządnego end game dc/smok/dt/może jeszcze jakiś + pvp. NIE MA NIC WIĘCEJ wojny gildii to legendy. Gildia daje tylko nazwę nad nickiem, bo korzyści w grze nie ma z tego żadnych.(nie musisz być z kimś w gildii, żeby z kimś iść na dunga).

Opublikowano

Bo teraz mało który serwer jest robiony po to , żeby stać jak najdłużej tylko większość pod IS. Jeżeli przyjżeć się prezentacją to tak naprawde te serwery są bardzo podobne.

Opublikowano

Moje zdanie jest takie abyś zapomniał o metinie ! Wszyscy przyznają, że to co stare jest/było najlepsze tak jak babcie które mówią ciągle o czasach "PRL" :) Przyszłość to przyszłość i nikt ci serwera PL nie zrobi nawet jak inna firma przejmie Metka to nie usuną nowości i TYLE. Ja sam teraz kończe z Metinem i Botem (M2bob) zostało mi 4 dni i jade na 5 kontach :)

Opublikowano

To ty chyba jesteś chory psychicznie albo nigdy w metina nie grałeś.

Od roku już tak jest że większość serwerów ma bugi albo stoja pod IS

OOo wielki obranca, nie pamietasz swojego serwera - dziurawego jak sito?

Co do tematu, sam nie wiesz czego chcesz. Mowisz, ze szukasz easy / medium, to chyba raczej kazdy zdrowy na umysle czlowiek powinien sie domyslec, ze nie masz 1 czy 2 setow broni / bizu jak na hardach. Po 2 petow i mountow im wiecej tym lepiej - wedlug mnie. Po 2 nie wiem gdzie oddajesz na med/ez zab 4h, ale to szczegol. Po 3 nikt Ci nie kaze ladowac w IS. Po 4 Questy to bardzo fajna sprawa - nie chcesz, nie rob ( pssst. nie wiem czy wiesz, ale Metin opiera sie na fabule, a nie biciu bezsensownie potworkow ).

Z tego co zrozumialem, chcesz by kazdy serwer mial w sobie TO SAMO ( doslownie ) i na ez exp x1000%, med 300, hard 100?

tumblr_mxao8uPws31qadhufo1_540.jpg

Opublikowano

­Napisze to samo tutaj co w poprzednim temacie, bo pewnie zniknie.

---

Debile sie biorą za robienie serwerów i tak to się kończy. Pograj sobie na Invori s2, fajna sprawa jeżeli chodzi o serwer easy, jeżeli chcesz miedum to hmm, niedługo startuje CradosMT2, a jeżeli mocny hard - balmora s2. Ewentualnie z Medium/Hard to jeszcze Ascarial/Ascarial s2

Ewentualnie jakby Ci liczba graczy nie przeszkadzała możesz pograć sobie na Shayen - mój serwer, nie jest pod żadnym pozorem nastawiony pod IS, wszystko możesz zdobyć w grze, no ale graczy póki co strasznie mało

Opublikowano

Po prostu na złe prezentację trafiałeś typowy,coś pod starego PL, Balmora s2. Co do mediuma to także polecam Imvorie, gram obecnie i jest sympatycznie, a nie ma jakoś za dużo wszystkiego, jest akurat.

Opublikowano

PandoraMT2 - tam bez IS osiągniesz max lvl i wybonowane perfect eq. Chociaż nie wiem jak jest teraz z yangami/doprem, bo nie gram od roku+. Jedynie możesz marudzić na brak eventów. Z innych serwerów, hmm... Nie znam żadnego, który byłby stabilny (poza Balmora, polecam), nie był typowo pod IS, bo po prostu nie gram w Metina - również nie mogę trafić na normalnego priva. Na Pandore nie wrócę, bo nie po to sprzedałam postać, ale polecam pod względem grywalności.

Na globalnym serwerze MT2 - PL, nie gram od 3 lat+, dwa razy mnie okradziono z itemów, nie mam ochoty na hard'a.

Z tymi petami, fryzurami, kostiumami, wierzchowcami jest najmniejszy problem, bo niektóre są naprawdę ładne i nawet nie zbugowane.

Serwer musi zarabiać na siebie, więc IS jest potrzebny, jednak czasem przesadzają z cenami i bonusami itemów zawartych w sklepie.

Lvl, navi, yangi - raczej zawsze było, jest i pewno będzie. Ale kto się przyzna do tego... :rolleyes:

Pierścienie i lizaki przeważnie są do zdobycia z bossów czy metinów, więc w IS również może być, jak ktoś woli iść 'prostą/łatwiejszą drogą'.

Niestety, ale dobór setów jest czasem mizerny. Nie wiem, czym kierują się właściciele serwerów.

Dokładnie, Pandora to jeden z najlepszych serwerów jaki kiedykolwiek powstał, a gra tam nie musi wiązać się z kosztami. Jeszcze był dragon, ale chyba padł, bo admin nie wchodził pół roku, a grało z 50 osób. 

Pety, fryzury i kostiumy to ogólnie spora głupota. Po co to komu... tylko żeby właściciel mógł kasę od nas ciągnąć.,

@Secars a do całego tematu to nie uogólniaj tak serwerów. Mówisz np. bugi, czyli każdy serwer je ma, tak? Bugi są wtedy kiedy ekipa sobie serwer odpuści, a w fazie rozbudowy i rozwoju każdy może je mieć.

Bronie, zbroje - nie wiem czemu Ci nie odpowiada, że jest ich więcej. Większe urozmaicenie.

Jeśli jest serwer całkiem pod IS'a to nie grasz, proste. Masz wiele innych do wyboru.

Lepiej kupić niż samemu zdobyć poświęcając trochę czasu - a to już tylko prawdziwe lenistwo, a charakterów nikomu zmieniać nie będziemy.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Serwer jaki mogę Ci polecić to Balmora S2. Polecam nie ze względu, że się nim opiekuję, tylko ze względu na to, że jest to surowy PL'owski klimat. Drugim takim serwerem, który mogę polecić to WoM2, również fajny stary klimat. Na obu serwerach gra się przyjemnie z tym, że Balmora S2 ma dopiero kilka dni, a WoM2 ma już kilka lat.

50596142255057180250.png

Opublikowano

PandoraMT2- tam właśnie grałem, kiedyś był to najlepszy serwer jaki istniał, teraz to same boty i brak admina od bardzo długiego czasu.

Chyba nie myślicie, że cały czas będzie wszystko to samo. Zgodze się z tym, że sporo teraz na serwerach nowości czasem aż za dużo ale czasy się zmieniają co zrobić.. W każdej grze są dodawana jakieś nowości z czasem a metin to nie wyjątek. 

Nie zawsze zmiany są dobre, teraz ładują wszystko co można dodać, bo jest nowe... wychodzą z tego bugi, a admini nie potrafią ich naprawić, bo postawili serwer z jakiegoś gotowca.

­Napisze to samo tutaj co w poprzednim temacie, bo pewnie zniknie.

---

Debile sie biorą za robienie serwerów i tak to się kończy. Pograj sobie na Invori s2, fajna sprawa jeżeli chodzi o serwer easy, jeżeli chcesz miedum to hmm, niedługo startuje CradosMT2, a jeżeli mocny hard - balmora s2. Ewentualnie z Medium/Hard to jeszcze Ascarial/Ascarial s2

Ewentualnie jakby Ci liczba graczy nie przeszkadzała możesz pograć sobie na Shayen - mój serwer, nie jest pod żadnym pozorem nastawiony pod IS, wszystko możesz zdobyć w grze, no ale graczy póki co strasznie mało

Invoria s2 - admin nie potrafi zrobić balansu klas, w pvp latasz po ziemi jakby miotał tobą szatan.  xD

Serwer jaki mogę Ci polecić to Balmora S2. Polecam nie ze względu, że się nim opiekuję, tylko ze względu na to, że jest to surowy PL'owski klimat. Drugim takim serwerem, który mogę polecić to WoM2, również fajny stary klimat. Na obu serwerach gra się przyjemnie z tym, że Balmora S2 ma dopiero kilka dni, a WoM2 ma już kilka lat.

Balmora s2 - 120zł za peta, więcej nie trzeba dodawać.

Opublikowano

OOo wielki obranca, nie pamietasz swojego serwera - dziurawego jak sito?

Co do tematu, sam nie wiesz czego chcesz. Mowisz, ze szukasz easy / medium, to chyba raczej kazdy zdrowy na umysle czlowiek powinien sie domyslec, ze nie masz 1 czy 2 setow broni / bizu jak na hardach. Po 2 petow i mountow im wiecej tym lepiej - wedlug mnie. Po 2 nie wiem gdzie oddajesz na med/ez zab 4h, ale to szczegol. Po 3 nikt Ci nie kaze ladowac w IS. Po 4 Questy to bardzo fajna sprawa - nie chcesz, nie rob ( pssst. nie wiem czy wiesz, ale Metin opiera sie na fabule, a nie biciu bezsensownie potworkow ).

Z tego co zrozumialem, chcesz by kazdy serwer mial w sobie TO SAMO ( doslownie ) i na ez exp x1000%, med 300, hard 100?

1,2 sety broni? nie, ale trafiałem na serwery gdzie ulepszać musiałeś co kilka lvli. Pety, mounty, na wielu serwerach każdy inny pet, czy mount ma inne bonusy ( 1 ma 10abs na szamana, 2 ma 10abs na woja itd. ) więc zamiast jednego peta, musiałbym kupić ich co najmniej 5 aby mieć abs na każdą klasę i oczywiście do expa... 

2 - był taki serwer

3 - wiadomo że nikt mi nie każe ładować w is, ale gdy wbije sobie np. 150lv na jakimś privie to wydropione yangi muszę przeznaczyć na kupno 5 petów, mounta, kostiumu, fryzury i nie mam kasy na eq. Więc taki koleś który sprzedaje to całe badziewie w grze, szybciej wbije lvl, zrobi eq, będzie mu się przyjemniej grało.

4 - Questy to fajna sprawa, tak, ale nie jak masz ich tyle że nie wiesz od którego zacząć.

Opublikowano

No niestety metin2 nie jest już taki jak kiedyś i musisz się z tym pogodzić, bo jeżeli chcesz pograć na "klasycznym" to byś musiał dużo szukać albo po prostu zalożyć własny serwer :).

Opublikowano

Autor tematu chyba nigdy nie zasmakował prawdziwego metina.. Pierdolisz o braku stabilizacji, ISie, grafice zbroi i o tym jak rozbudowany jest system ulepszania eq i kd... Jakoś nie dojebałeś się, że teraz na każdym serwerze są jakieś bezsensowne ptaszki, pety, pandy, pieski, prezenty, kostiumy itd.

Fakt, że są nowe misje, lvle, zbroje, bronie, kd, moby to dowód na to że metin się rozwinął ale te pierdoły, które wymieniłem wyżej pokazują, że z metina robi sie inna gra i nie długo lvl będzie się wbijać tresując PETa i dekorując kostium...

Zgaduje, że ból dupy autora tematu spowodowany jest tym, że nie może się ogarnąć na żadnym serwerze lub po prostu ktoś mu ojebał konto. Każdy stary dobry gracz widzi aktualnie brak atmosfery w starej dobrej grze spowodowany "simsowymi pierdołami", a nie to, że gra się rozwinęła. 

Jednym słowem wypierdalaj znów na Virtuala lub inny tego typu serwer, a nie wypisujesz zmiany, które wcale nie są najgorsze.

Opublikowano

Ale po co te przekleństwa? Obrażacie innych ludzi ze względu na jakąś gierkę w komputerze? xD

Grałem w 2010, lub 2009 (nie pamiętam, daaaawno) na Eteorze w chunjo, wtedy było inaczej i z każdego dropa się człowiek cieszył (kiedyś żem poszedł na wojnę gildii i okradłem typów co dropili sobie itemy). Moim zdaniem już nie opłaca się grać w tą grę ;]

3adb6317fc.png

Opublikowano

Autor tematu chyba nigdy nie zasmakował prawdziwego metina.. Pierdolisz o braku stabilizacji, ISie, grafice zbroi i o tym jak rozbudowany jest system ulepszania eq i kd... Jakoś nie dojebałeś się, że teraz na każdym serwerze są jakieś bezsensowne ptaszki, pety, pandy, pieski, prezenty, kostiumy itd.

Fakt, że są nowe misje, lvle, zbroje, bronie, kd, moby to dowód na to że metin się rozwinął ale te pierdoły, które wymieniłem wyżej pokazują, że z metina robi sie inna gra i nie długo lvl będzie się wbijać tresując PETa i dekorując kostium...

Zgaduje, że ból dupy autora tematu spowodowany jest tym, że nie może się ogarnąć na żadnym serwerze lub po prostu ktoś mu ojebał konto. Każdy stary dobry gracz widzi aktualnie brak atmosfery w starej dobrej grze spowodowany "simsowymi pierdołami", a nie to, że gra się rozwinęła. 

Jednym słowem wypierdalaj znów na Virtuala lub inny tego typu serwer, a nie wypisujesz zmiany, które wcale nie są najgorsze.

Witam, nie grałem w metina dwa i pół roku, jakieś 2 miesiące temu zacząłem szukać sobie serwera, easy, medium. Niestety nie znalazłem do dziś. Ściągnąłem wiele klientów, czytałem mnóstwo prezentacji i to co znalazłem na serwerach...

- bugi,

- brak balansu klas,

- od ch*ja petów, fryzur, kostiumów, wierzchowców i najlepsze... smoków na których można lataćxD

- niektórzy admini to totalni idioci,

- na niektórych serwerach nie dasz rady nawet poexpić bez wykupienia is'a, zakup pełnego wyposażenia często wiąże się z wydatkiem 200zł, a itemy są ograniczone czasowo i za miesiąc musisz kupować znowu,

- na pewnym serwerze easy musiałem dropić perły 3 godziny aby ulepszyć 1 item na 100lv, pozostałe 7 itemów ulepszało się tak samo... lvl maksymalny 250, więc ulepszeń eq było tam jeszcze z kilkanaście. Perełki oczywiście były w is, za które musielibyśmy zapłacić 60zł aby ulepszyć 1 item.

- kilkadziesiąt, czasami nawet więcej bezsensownych misji, w których zbieramy kwiatki i inne gówna, kopiemy po 1000 każdej rudy i musimy zabić wszystko co się rusza,

- czekanie po 4 godziny aby oddać 1 ząb orka, oczywiście w is znajdują się eliksiry po których możemy ten czas pominąć,

Pewnie znalazłbym tego jeszcze trochę... ale już mi się nawet nie chce. Skończyłem grać z braku czasu, teraz chciałem powrócić, ale zastałem jeden wielki syf. Jak mogliście tak bardzo zepsuć tą grę?  :mellow: A może istnieje jeszcze jakiś normalny serwer, na którym nie zbankrutujesz po zakupieniu sobie is'a?  xD Jeśli tak, to piszcie, bo ja już nie mam siły szukać.

Zanim coś napiszesz... naucz się czytać. Twój brak kultury wskazuje na to że jesteś jeszcze dzieckiem więc i tak byś nie zrozumiał mojej wypowiedzi... 

Opublikowano

Gościu ma racje a wszystko przez takich nobów którzy robią serwery wyłącznie dla hajsu a reszte mają głęboko w tyle

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Duzo jest takich ludzi co robią tylko dla hajsu....az szkoda gadać. Duzo "dzieci" tez gra, co wyzywać tylko potrafią to dodatkowo zniechęca. Metin to co iedys to juz nie to samo ..

WYPZyvT.jpg

Opublikowano

Z tym, że serwery są coraz gorsze z jednej strony się zgadzam, a z drugiej nie. Co jakiś czas powstają perełki. Serwery dobre i dopracowane. Te zaś dzielą się na te z dobrą i słabą reklamą. Z drugiej strony, po akcji ze świetnie zapowiadającym się Nestium zmieniłem zdanie. Wydaje się coraz większy hajs w grafikę i reklamę, żeby zaciągnąć graczy i dorobić się z IS'a.

Oczywiście to nie zmienia faktu, że Metin nadal cieszy się popularnością o czym świadczy jego pozycja na MPC. Nie tak dawno zmienił on swoją pozycję z drugiej na pierwszą.

Opublikowano

Z tym, że serwery są coraz gorsze z jednej strony się zgadzam, a z drugiej nie. Co jakiś czas powstają perełki. Serwery dobre i dopracowane. Te zaś dzielą się na te z dobrą i słabą reklamą. Z drugiej strony, po akcji ze świetnie zapowiadającym się Nestium zmieniłem zdanie. Wydaje się coraz większy hajs w grafikę i reklamę, żeby zaciągnąć graczy i dorobić się z IS'a.

Oczywiście to nie zmienia faktu, że Metin nadal cieszy się popularnością o czym świadczy jego pozycja na MPC. Nie tak dawno zmienił on swoją pozycję z drugiej na pierwszą.

Na MPC zawszę był wysoko. Co do serwerów to jest po prostu rozwijanie gry, wszędzie to następuje. Dużo serwerów jest teraz nastawione na szybki duży zarobek po czym serwer żyje własnym życiem, cheaterzy itd. (EliteMT2).
Opublikowano

Dużo jest serwerów, które nie mają, aż tyle nowości. Przykład podała Reni, PandoraMT2, grałem tam kupę czasu, dużo ludzi, nie za dużo wszystkiego. Balmora, Ravia.

2009 - słyszysz mnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...