Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World of Warcraft ceny abonamentu oraz inne pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak jak w temacie jakiś czas temu strasznie spodobał mi się World of Warcraft widziałem również u znajomego jak gra w WoWa jakoś mnie nią zaraził. Ale dobrze przejdę do sedna chciałem kupić sobie WoWa ze wszystkimi dodatkami ale chodzi mi o cenę abonamentu bo jakoś mi się nie widzi, żeby co 2 miesiące płacić 84 zł ( http://allegro.pl/60-dni-prepaid-wow-pre-paid-world-of-warcraft-24h-i5037766867.html) I czy jest jakaś tańsza możliwość grania w WoWa ? Dodatki jestem jeszcze w stanie kupić patrzyłem wszystkie kosztowałby koło 250 zł okey bo bez tego ani rusz, ale abonament co te 2 miesiące tyle kasy. Czy nie ma jakoś tańszej opcji grania w WoWa ? Przepraszam, że jest to tak dość nieskładnie złożone :)

Opublikowano

BC kupisz za 35 zł w Saturnie. Zostaje ci 215 zł masz wszytko od podstawki do mopa + 30 dni darmowej gry za zarejestrowane owego BC.  Grasz te 30 dni i dochodzisz do wniosku czy gra ci się podoba czy nie.  Potem zaczynasz myśleć o kupieniu WoDa tak około 140 zł zostaje ci 75zł. Dokładasz do tego 10-15 zł i masz pp na 2 miesiące. Od patcha 6.1 ma być możliwość kupowania czasu gry za golda w grze ale nikt dokładnie nie wie jak to ma jeszcze wyglądać.

afsdad11 lubi to

2sbu2dv.png

Opublikowano

No tak owszem okey z tym darmowym graniem do 20 lvl to wiem, że jest taka możliwość ale mi chodzi czy jest jakaś możliwość tańszego abonamentu niż to 84 zł co 2 miesiące. Gra mi się podoba bo grałem w nią u znajomego na jego koncie więc już teraz wiem, że gra mi się podoba i z chęcią bym w nią grał ale jakoś co 2 miesiące prawie 90 zł jakby nie patrzeć to tez nie jest mało. A gdzie dodatek Mists of Pandaria ? bo z tego co widziałem nie wymieniłeś tam. No właśnie a możliwość kupienia czasu gry za golda może wyjść przykładowo za 7 miesięcy i przez tyle abonament płacić. Czyli nie ma możliwości tańszej gry w WoWa ? 

Opublikowano

Raczej nie ma, sam szukałem tańszych metod i prawdopodobnie zostałem na tym oszukany. Po za tym cały czas można kupić abonament za golda tylko bez pośrednictwem blizzarda. 100 zł na dwa miesiące to nie jest dużo, dzieci dostają podobne kieszonkowe :D 

afsdad11 lubi to
Opublikowano

No tak owszem okey z tym darmowym graniem do 20 lvl to wiem, że jest taka możliwość ale mi chodzi czy jest jakaś możliwość tańszego abonamentu niż to 84 zł co 2 miesiące. Gra mi się podoba bo grałem w nią u znajomego na jego koncie więc już teraz wiem, że gra mi się podoba i z chęcią bym w nią grał ale jakoś co 2 miesiące prawie 90 zł jakby nie patrzeć to tez nie jest mało. A gdzie dodatek Mists of Pandaria ? bo z tego co widziałem nie wymieniłeś tam. No właśnie a możliwość kupienia czasu gry za golda może wyjść przykładowo za 7 miesięcy i przez tyle abonament płacić. Czyli nie ma możliwości tańszej gry w WoWa ? 

Mylisz grę na koncie startowym z grą na BC.

Konto startowe pozwala grac do 20 lv ma duże ograniczenia ale grasz za darmo.

Bc jest już pełna grą i możesz w te 30 dni wbić nawet i 90 level jeśli ci się będzie chciało.  Każdym BC jakiego teraz kupisz masz już Mopa wiec jedynym dodatkiem jaki będziesz musiał kupić jest Wod. Jeśli cena pp jest dla ciebie za duża to zawsze możesz grać na privach ale nie mają one porównania z globalnymi serwerami. Na privach grasz za darmo cały czas.

afsdad11 lubi to

2sbu2dv.png

Opublikowano

Konta trialowe od MoP dostały opcje gry rasami z dodatków, lecz nie dotyczy to Monka i Death Knighta klas. Co do ceny subskrypcji, to Blizzard sprawił nie miły prezent z okazji dziesięciolecia i podwyższył cenę.

afsdad11 lubi to
Opublikowano

O tym, że można grać za darmo do 20 lvl wiem z reklam które widziałem na stronie WoWa i tutaj na forum :)

No ale jeśli chodzi o BC czy jest to coś takiego z tego linku ? http://www.mediamarkt.pl/kielce/gra-pc-cdp-pl-world-of-warcraft-rozpocznij-niesamowita-przygode-2013,id-906290 

Jeśli to jest to BC to tam nie ma nic napisane o Mists of Pandaria więc jak w końcu z tym jest a jeśli nie chodzi o to niech ktoś podrzuci link :) Właśnie nie chodzi mi o grze na prywatnych serwerach tylko na globalu :)

@maniek1k1

Na szczęście nie należę do dzieci którym nie byłoby szkoda, ale jakby nie patrzeć na kasie nie śpię i zawsze znajdą się jakieś inne wydatki za te 80 zł co 2 miesiące mógłbym co innego kupić :) A przez ten rok np. troche się uzbiera, tak wiem z takim podejściem każdemu byłoby szkoda ale ja patrzę na to z tej strony, że jest to tylko gra. Czytałem właśnie, że w patchu 6.1 mają wprowadzić kupowanie czasu gry za golda tylko tutaj nasuwa się pytanie, jaka będzie cena bo jak dowalą np. 50k za 30 dni to wyjdzie jedno i to samo dla kogoś kto dopiero wbił ten 90 lvl i jeszcze nie wiem na czym i jak szybko zarabiać gold. Co innego o ludziach którzy grają już w WoWa dłuższy czas im może się to opłaci. 

Opublikowano

Dla mnie słabo się zarabia na starych dodatkach, w miesiąc jestem wstanie wyciągnąć 70k golda grając około 1-3 godzin, w czym są to godziny farmy mountów ze starych raidów oraz progress aktualnego contentu. A prepaid na mojej biednej aszunie jakiś czas temu kosztował 120k na dwa miesiące (czym bardziej popularny server - tańszy prepaid).

43 zł miesięcznie to jest nic, 4 paczki fajek sobie darować albo wracać po szkole/pracy na piechotę(mam na myśli jeżeli ktoś jeździ autobusem a nie ma miesięcznego a trasa to nie więcej niż kilka km).   

afsdad11 lubi to
Opublikowano

Polecam Ci kupić Boxa za 45 zł w zestawie masz wszystkie dodatki do MOPA albo Cata Juz nie pamiętam jak tam teraz jest do tego dokładasz 130 zł wod i lecisz z koxem gwarantuje Ci ze jeśli jesteś obrotny i masz głowę na karku to na abonament możesz zarobić w 2/3 dni ale musisz ładnie dopier... 

afsdad11 lubi to

Jestem królem po dziś dzień i mój gen się tym skaził.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie wyżej wstawiłem link do boxa który kosztuje 49.99 ale pisze tam ( Wydanie zawiera podstawową wersję gry World of Warcraft oraz dodatki, WoW The Burning Crusade, WoW Wrath of the Lich King oraz WoW Cataclysm ) A nie ma MOPA szukałem jeszcze innego wydania boxa ale nie mogę jakoś znaleźć więc ten box 50 zł dodatkowo Mists of Pandaria 40 zł jest 90 zł no i WOD 149 zł. Więc dla tych co pisali, że mi zostanie coś to chyba się pomylili albo źle policzyli :) 

No okey z czasem na gre nie byłoby problemu te 3 do 5 godzin dziennie na pewno bym miał ale chodzi o to, że żółtodziób za bardzo nie ogarnie na czym zarabiać gdzie latać na rajdy itd. Ale pewnie po wbiciu max lvl coś bym ogarnął już i tez nie wiadomo w jakiej cenie będzie ten abonament za golda :) Czy już można wykupić abonament za golda ? 

Edit

Znalazłem takie coś na allegro tylko nie wiem czy warto i czy nie oszuka gościu 

http://allegro.pl/world-of-warcraft-battlechest30dni-wod-90lv-w15min-i5075474136.html

Edytowane przez afsdad11
Opublikowano

Ehh tyle postów a nikt tego ci jeszcze nie napisał. Tak w tym BC co podałeś nie ma Mopa. Jednak po wpisaniu klucza na stronie Blizzarda dostajesz od nich klucz do dodatku MoPa. Taka jest teraz polityka firmy. Mop został oficjalnie dodany do BC i nawet jeśli  zarejestrujesz takiego BC to od Blizza dostaniesz cd-kaya do MoPa.  Spytasz co z płytami? Ano płyty i pudełko to tylko teraz same dodatki bo gra się instaluje z serwerów Blizzarda i są one nie potrzebne. Zabawa polega na tym że ty tak naprawdę potrzebujesz ck-kay z tego BC.

Najtaniej BC kupisz na stronie Saturna.  Robisz konto dostajesz kod rabatowy i ewentualnie darmowa przesyłkę jeśli produkt nie jest w twoim mieście. Jeśli BC jest w markecie który wybrałeś kupujesz onlain i po godzinie dostajesz esmsa że twoje zlecenie zostało zrealizowane. Idziesz do kasy podajes zimie nazwisko płacisz 35zł i wracasz do domu pisać nowa historie.

afsdad11 lubi to

2sbu2dv.png

Opublikowano

Ehh tyle postów a nikt tego ci jeszcze nie napisał. Tak w tym BC co podałeś nie ma Mopa. Jednak po wpisaniu klucza na stronie Blizzarda dostajesz od nich klucz do dodatku MoPa. Taka jest teraz polityka firmy. Mop został oficjalnie dodany do BC i nawet jeśli  zarejestrujesz takiego BC to od Blizza dostaniesz cd-kaya do MoPa.  Spytasz co z płytami? Ano płyty i pudełko to tylko teraz same dodatki bo gra się instaluje z serwerów Blizzarda i są one nie potrzebne. Zabawa polega na tym że ty tak naprawdę potrzebujesz ck-kay z tego BC.

Najtaniej BC kupisz na stronie Saturna.  Robisz konto dostajesz kod rabatowy i ewentualnie darmowa przesyłkę jeśli produkt nie jest w twoim mieście. Jeśli BC jest w markecie który wybrałeś kupujesz onlain i po godzinie dostajesz esmsa że twoje zlecenie zostało zrealizowane. Idziesz do kasy podajes zimie nazwisko płacisz 35zł i wracasz do domu pisać nowa historie.

Żadnego klucza się nie dostaje automatycznie jest dodawany mop przy wpisywaniu klucza BC, bez kodu rabatowego jest 50 zł (śmiech) i pojawia się problem jeżeli ktoś ma już konto 

afsdad11 lubi to
Opublikowano

Nie wiem na jakiej zasadzie dokładnie działa dodawanie Mopa do konta. Sam kupowałem ten dodatek jak go jeszcze nie było w BC. Nie zmienia się jednak fakt że dostanie ten dodatek za darmo po zarejestrowaniu BC, a to czy dostanie cd-kay czy samo mu doda czy sowa mu w kopercie przyniesie jest sprawa drugorzędną.

afsdad11 lubi to

2sbu2dv.png

Opublikowano

Może być tak, że jeżeli kupiłeś BC przed dodaniem pandarii do BC to w dzień dodania jej dostałem klucz do niej, ale wydaje mi się ze jest to automatycznie, znajomy ostatnio aktywował starym kluczem BC(starym mam na myśli kupiony kiedyś tam, jeszcze nie wykorzystany) i jednym kluczem aktywował wszystko co jest w aktualnej wersji BC.

afsdad11 lubi to
Opublikowano

Aha no czyli kupuje BC i dostaje MoPa za free no okey i kupuje tylko WODa ale i tak pozostaje sprawa tego abonamentu ;/ Czy te kody na allegro np na 80 dni są warte uwagi czy nie warto z allegro kupować tych kodów ;)

Opublikowano (edytowane)

Napisałeś 80 no to się zdziwiłem o co chodzi. Raczej 100% pewność ze dostaniesz prepaida oraz ze nie zostanie od wycofany. 

Edytowane przez maniek1k1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...