Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zipp pro 50 czy Romet Arrow Fly 50

PiszeTo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać waszej opinii na temat Zipp Pro 50 i Arrow Fly 50 i 125.

Mam z wielkim bólem kupić właśnie jeden z tych moto. (Sprawy prywatne dlaczego wybieram chińskie gówno niż "10 letnią" Cbr-kę)

I tu właśnie rodzi się pytanie, jeśli WY mieliście kupować jeden z tych motorków to, który byście kupili?

Widziałem te motorki na żywo, nigdy w akcji ;/

Jedynie co znam na temat tych motorów:

1. Zipp pro 50 ma lepszy v-max itd od Arrow Fly 50.

2. Arrow troszeczkę "lepiej" wygląda od Zippa

3. Do oby dwóch są tanie części zamienne.

+

Zipp i Arrow tak samo mi się podobają.

Ale najbardziej mnie interesuje, co WY byście wybrali na moim miejscu.

Z góry dziękuję za pomoc !

Opublikowano

To jest jeden uj co kupisz. Ten sam silnik, jak kupisz nowy będzie zablokowany. Będziesz go musiał odblokować, żeby pojechać więcej niż 45 km/h. 

Nie wiem dlaczego kupujesz chińczyka, ale będziesz sobie pluł w brode, że to zrobiłeś. Za kwote nowego zippa czy tam tego arrowa ~4 tys miał byś taki sprzęt, że ja cie sole.. ;)

Opublikowano

Głupotą jest branie tak małego motorka z salonu, wyjeżdżasz i traci na wartości. Kup Yamahe YZF R125 również młodą, od razu będziesz szczęśliwszy.

A jak jednak musisz brać coś tak durnego to weź tańszy i już. 

Weź Romet RR 50 a nie chińczyka 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Właśnie Romet RR 50 przeleciał mi przed oczami. Trochę to boli, że ma wielki napis ROMET ale da się przeżyć.

Bd kupował właśnie RR 50 za 2 tyś w dobrym stanie + pełna dokumentacja.

Temat do zamknięcia !

Opublikowano

Głupotą jest branie tak małego motorka z salonu, wyjeżdżasz i traci na wartości. Kup Yamahe YZF R125 również młodą, od razu będziesz szczęśliwszy.

A jak jednak musisz brać coś tak durnego to weź tańszy i już. 

Weź Romet RR 50 a nie chińczyka 

Takie małe sprostowanie, aktualny romet to też jest chińczyk na tych samych częściach co zipp i inne szroty.

Opublikowano

i to i to gówno  :D

ja nie rozumiem ludzi, jak mogą brać takie gówna chińskie salonu, zamiast wyłożyc trochę więcej kasy i miec na kilka lat dłuzej, jak miałbym brać motor, to chętnie odkupiłbym moja stara Cebre, a nie jakieś chińskie popierduły, rozumiem, że motor poczatkowy, ale takie gówno nie powinno jeździć po polskich drogach, sory takie moje zdanie  B)

"będę rozjeżdzał wam serca na dwudziestu calach"  B)

Opublikowano

Z offtopuje autor napisał że wybiera to z spraw prywatnych, może komuś go prezentuje na urdzony czy coś? 

Opublikowano

Z offtopuje autor napisał że wybiera to z spraw prywatnych, może komuś go prezentuje na urdzony czy coś? 

Nie ważne co jak gdzie komu czemu. Tego po prostu trzeba odradzać, kupi i ktoś na tym ucierpi... Dlatego

go każdy przekonuje, żeby tego nie brał bo po prostu będzie tego bardzo żałował..

Opublikowano

wiesz, ale co jak co 4tyś zł za nowy motor to w sumie nie tak dużo, a przez te powiedzmy 3 lata użytkowania nie ma szans coś się spierdolić 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

No na start otrzymujesz kazdy trzeszczacy plastik :)

Kazda osoba ktora znam i ma cos tego typu, do roku czasu miala to w stanie pozal sie boze.. A dbali. Z reszta robta co chceta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...