Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Tłumaczenie pluginu PlotMe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem z pluginem PlotMe, chcialem spolszczyc captions.yml (nawet spolszczylem) gdy wgrywam juz spolszczony plik, [najpierw nazwalem go captions.yml a pozniej captions-custom.yml] tymi dwoma sposobami bo restarcie servera, wyskoczyly bledy ze nie znalazlo tekstu po wpisaniu /plotme, w captions jest napisane zeby ustawic w configu jezyk, ale nie wiem gdzie, zapodam tu config i captionsy, plugin zostal pobrany ze spigota, najnowszy

moj spolszczony captions

To jest ukryta treść, proszę

powyzej config a ponizej captions-custom

Opublikowano

jeżeli w podstawowej wersji nie ma problemu czyli tej ang to weź otwórz ang config usuń txt w nim i wklej Polski i zapisz nie zmieniaj nazwy pliku czy jego ilości po prostu dokonaj dycji istniejącego

TEMAT

Opublikowano

otwórz ang config usuń txt w nim i wklej Polski i zapisz nie zmieniaj nazwy pliku

Jest napisane w komentarzu na początku żeby tak nie robić, bo plik zostanie nadpisany ;)

Zapisz Twoje tłumaczenie jako caption-custom.yml a w konfiguracji zmień jezyk na custom.

Opublikowano

Szczerze nie wiem, ale tak jest napisane w komentarzu na początku :P

# PlotMe Default Language file (english)

# Do not edit this config, any changes will be overwritten.

# To customise language, copy this file with the name caption-custom.yml

# and set your language in config.yml to custom

Opublikowano

Dobra, sprawdziłem to na serwerze. Musisz język Polski wsadzić do pliku captions_custom.yml, standardowy plik captions.yml skasować i uruchomić serwer. Plotme pobierze sobie z custom i wrzuci do normalnego i będzie śmigać. Natomiast w Twoim tłumaczeniu jest kilka błędów. Nie można w jednej lini dać trzech znaków ' musisz poprawic np. WorldEdit'a itp.

Opublikowano

Chcialem tylko dodac ze wystarczy skopiowac plik captions.yml na swoj komputer, a pozniej zmienic jego nazwe na captions.yml i tam spolszczyc, i wrzucic do folderu z captions.yml (nie trzeba usuwac) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...