Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 - przycięcia, klatkowanie

Mumia57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem z Metin2, mianowicie podczas gry co około 2 sekundy zacina się ona na sekundę i tak w kółko, wygląda to jakby co kawałek spadały FPS'y i po chwili znów wracały. Jest do dość uciążliwe podczas grania natomiast nie wiem jak się pozbyć tego problemu.

System mam świeży bez żadnych śmieci itd, komputer przeskanowany ani grama wirusa, klient zaktualizowany, tak samo jak wszystkie sterowniki.

P.S dodam również iż nie ważne czy na mapie będzie 1000 graczy czy żadnego efekt cały czas jest taki sam.

Opublikowano

Spróbuj zmienić ustawienia TNL, Wyłącz kursor programowy, dopasuj częstotliwość odświeżania do częstotliwości z jaką pracuje monitor, ewentualnie IME, ale nie wiem czy to coś daje... W krytycznym przypadku spróbuj odciążyć jakoś procesor, może akurat coś zabiera większość zasobów...

Opublikowano

Jeżeli chodzi o ustawienia gry to mam ustawione tak:

Tryb Windows, rozdzielczość 800x600 16bit odświeżanie 60, gamma na 5 i taka sama rrozdzielczość mam w systemie, mgle na gęsta i grafikę na CPU, brak cieni, TNL na auto. Jeżeli chodzi o zasoby to najwięcej zabiera właśnie Metin.

Opublikowano

Spróbuj wyczyścić rejestr, też miałem identyczną sytuacje po formacie komputera, zrobiłem to i działa do teraz.

To jest ukryta treść, proszę

Wyczyściłem rejestr tak jak mówiłeś, ale wciąż nie przyniosło to żadnych efektów, problem musi być więc w czymś innym.

Opublikowano

A ComboFixem czyściłeś? Przestaw z CPU na GPU w TNL.

Czyściłem ComboFixem i jest lekka poprawa, natomiast dalej problem nie znikł,  lagi są mniejsze i nie tak częste ale dalej są. Po zmianie TNL z CPU na GPU, Metin totalnie zwalnia więc to odpada.

Opublikowano

Zacznijmy od tego czy dokonywałeś jakichś zmian na kompie, czy masz antyvira (jeśli tak to go wyłącz). Włącz metka, gdy zacznie lagować odpal menadżera zadań, wbij w wydajność i sprawdź czy procek ma zużycie za duże czy też ram, wbij w listę procesów i zobacz (jeśli win7 to klikaj na dole "Pokaż procesy wszystkich użytkowników" i zobacz co dużo Ci zżera i może to wyłącz.. Jeśli rady od speców metina nie dały rezultatu podejdziemy do tego czysto informatycznie, sprawdzaj programami dysk twardy, ram, sterowniki grafiki itd. Przycina TYLKO metina czy wszystko?

Opublikowano

Tak miewam to cały czas. Zmian nie dokonywałem żadnych, antywirus na czas gry wyłączony, metin używa 90-99 % procesora, po jego wyłączeniu zużycie procesora spadam do 9-12 %, komputer jest na świeżo postawiony, wszystkie sterowniki aktualne, na kompie można powiedzieć że jedynie zainstalowany metin, sprawdziłem dysk twardy i brak problemów to samo z karta graficzna. Przycina jedynie Metina, również ponowne jego zainstalowanie nie przynosi efektów.

Opublikowano

AdwCleaner.pl Sciagnji przestanuj kompa i usun wszystkie rzeczy ktore wyszuka. Jak nie zadziala zapraszam do dzialu komputery gdzie juz przesledza twoje logi ludzie ktorzy w tym siedza.

2lj00au.jpg

Opublikowano

AdwCleaner.pl Sciagnji przestanuj kompa i usun wszystkie rzeczy ktore wyszuka. Jak nie zadziala zapraszam do dzialu komputery gdzie juz przesledza twoje logi ludzie ktorzy w tym siedza.

Program który podałeś nie wyszukał niczego do usunięcia. Dla ciekawości sprawdziłem prywatny serwer Metin2, aby zobaczyć czy problem będzie taki sam, natomiast w tym wypadku problemu nie ma żadnego, gra idzie płynnie. Czyli czuje że wina musi być w jakimś stopniu po stronie klienta, spróbuje go pobrać raz jeszcze, usunąć aktualnie zainstalowanego metka, usunąć wszelkie ślady w rejestrze i zainstalować nowo pobranego, może przyniesie to jakieś efekty.

Opublikowano

Miałem taki sam problem jak właśnie ty, po ponownym pobraniu gry oraz jej zainstalowaniu problem znikł, wygląda na problemy z klientem od czasu do czasu.

Opublikowano

Miałem taki sam problem jak właśnie ty, po ponownym pobraniu gry oraz jej zainstalowaniu problem znikł, wygląda na problemy z klientem od czasu do czasu.

Tak właśnie zrobiłem gdy teraz zainstalowałem Metina to nie ma najmniejszego problemu, problem można powiedzieć że rozwiązał się zupełnie sam.

Temat można uznać za zamknięty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...