Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik do Wymian csgoleague

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie wiele osób pyta się o wymiany dlatego postanowiłem takie coś napisać jeśli się nie spodoba to wywalcie 

Każda wymiana na której zarabiamy jest dobra csgoleague kieruje się swoimi prawami a my przy wymianach szukamy zarobku a nie czegoś co spodoba się nam .

Ale jeśli nie spodoba się nam to na pewno komuś innemu 

Kilka zasad które dla mnie są podstawami 

PIERWSZE

Nie wymieniam się z Polakami zapytacie czemu , ponieważ liczymy każdy cent i każda wymiana z Polakiem 1;1 ale z zyskiem dla niego tak jest 

i to jest zazwyczaj tracenie czasu . Ktoś powie że z Polakiem się dogada ale jeśli nie znacie podstaw Ang to dalej nie macie co szukać .

Drugie 

Naszego pierwszego skina kupujemy w nocy oraz obserwujemy kilka broni . Co daje nam dogodny wybór oraz cenę ktoś powie że po co czekać ,

ale dzięki takiemu zabiegowi można zyskać dosyć dużo dam przykład ak red line ft w nocy po 7 w dzień po 8 kupując w dzień zabijacie swój zarobek 

częściowo

post-772595-0-44864100-1425452358_thumb.jpg

Trzecie 

Pamiętajcie to wy macie pieniądze i to od was zależy od czego zaczniecie .

Ale wszyscy z "zagranicy" kupują sobie skin dla tego aby był ładny a nie po to żeby coś tam było dlatego za bronie w gorszej jakości trudniej się wymienić .

Nie zawsze ale ta zasada tyczy się większości broni . 

Czwarte 

Szukamy broni z naklejkami . Gdy broń ma komplet naklejek jej cena może bardzo wzrosnąć . np komplet naklejek z jakiegoś wydarzenia finału .

Naklejka IBUYPOWER to wydatek rzędu 300 euro na ten moment może zdrożeje . Zaraz ktoś powie że naklejki nie mają wartości .

Realna wartość naklejki to minimum 10% a maksymalnie to około 30 % jej rynkowej ceny wszystko zależy od wartości i dostępności tej naklejki .

jeśli macie jakąś naklejkę na broni za 0.5 euro której jest pełno to nawet nie ma sensu o niej wspominać chociaż przy dwóch takich samych broniach 

osoba z którą się wymieniamy wybierze tą naszą z naklejką . Ponieważ naklejkę można zdrapać .

post-772595-0-87536400-1425453412_thumb.jpg

PIĄTE 

Gdy już znajdziemy nasz ideał to kupujemy jakiegoś ak lub m4 to najłatwiej wymienić . zastanówcie się kto by chciał scara lub mp9 

Wtedy ogranicza się liczba waszych odbiorców co skutkuje tym że na tym stracicie 

SZÓSTE 

Zaczynamy szukać na csgoleague 

Tam dajemy oferty wymiany

----- jedna z nasz bronią plus jakimiś innymi itemami

-----drugą z tylko jedna bronią i ofertą za obojętnie jakie inne itemy

post-772595-0-21429600-1425453900.jpg

Siódme 

Pamiętajmy że jeśli komuś podoba się nasz item jest w stanie dać więcej . ale nie należy tego naginać 15% wartości itemu to zarobek gaba jak by chciał 

go kupić normalnie więc nie możemy przekraczać tych 15% chyba że ktoś daje nam low itemy wtedy można starać się o 25% ale trudno takie coś znaleźć .

Żeby ktoś się zgodził rzadko przekracza się te 15 % chyba że item ma naklejki . Co ma realny wpływ przy wymianie 

ÓSME 

Ktoś powie że lepiej obstawiać . Nie zgodzę się z tym ponieważ tu nie możemy stracić naszego skina a przy wymianie możemy tylko zyskać 

jeśli o czymś zapomniałem to dodam jak się nie podoba to wyrzucić . Jak się podoba to przypiąć można :D 

jeszcze na pewno coś dopisze [ aktualizowałem teraz i dodałem kolory ]

Opublikowano

Po pierwsze Poradnik mało estetyczny, mógłbyś chociaż trochę pokolorować czcionkę ( 5min roboty )
Po drugie bronie nie drożeją po dodaniu naklejek.
Po trzecie Poradnik jest w miarę okej napisany i może się przyda osobom które dopiero zaczynają.

701e5b581acb1.png

Gadu-Gadu: 11775833
Prywatną Wiadomość

Opublikowano

Po pierwsze Poradnik mało estetyczny, mógłbyś chociaż trochę pokolorować czcionkę ( 5min roboty )

Po drugie bronie nie drożeją po dodaniu naklejek.

Po trzecie Poradnik jest w miarę okej napisany i może się przyda osobom które dopiero zaczynają.

jak my dodamy naklejkę to się nie opłaca ale jak kupimy z naklejką to jest to ogromny plus w przypadku wymian 

jeśli chodzi o obstawianie to na tym stracimy ;/

oraz tak broń drożeje w przypadku dodania naklejek 

Opublikowano

Możesz sobie sprawdzić ceny na rynku, że z naklejką lub bez cena nadal taka sama.
Naklejki są tylko do wyglądu.

701e5b581acb1.png

Gadu-Gadu: 11775833
Prywatną Wiadomość

Opublikowano

Nie zgadam się po pierwsze większość skinów sprzedawana jest na szybko i są to tanie naklejki czasami jakieś holo ale to zazwyczaj z wygranych csgoleague dlatego fajnie się to zgrywa czasami i po meczach warto szukać po drugie wyszukaj sobie jakiego chcesz skina z fajnymi naklejkami a zobaczysz cenę 

wyszukaj i zaznacz szukaj w opisach i wpisz 

Hologram

nie patrz na najtańsze skiny po 3 centy ponieważ tym nikt nie gra ........

[kto szuka naklejek na broni fajnych ]

Opublikowano

Poradnik fajny, przydał się, ale mam dla Ciebie jeszcze pytanie. Ostatnio wypadł mi karambit vanilla, napisałbyś mi co zrobić z tym dalej i "namnożyć" moje fundusze na steam? Z góry dziękuję. :)

Yo!

Opublikowano

Poradnik fajny, przydał się, ale mam dla Ciebie jeszcze pytanie. Ostatnio wypadł mi karambit vanilla, napisałbyś mi co zrobić z tym dalej i "namnożyć" moje fundusze na steam? Z góry dziękuję. :)

Widzę że na bogato jaki stan oraz st >?

można zamienić na komplet broni od jakiegoś gracza lub inny nóż + jakieś bronie 

szukać jakiegoś itemu co jest w małym dołku czasem są spadki wtedy gracze chcą się zamienić 

lub zamiana na klucze [mało opłacalne ] ale klucze można wymienić łatwo na itemy [ zależy na kogo trafimy ]

czasem za item za 4 euro ktoś chce keya .

Pewnie jest więcej opcji ale aktualnie idę spać jutro coś pomyśle i popatrzę Pozdrawiam 

Opublikowano

Możesz sobie sprawdzić ceny na rynku, że z naklejką lub bez cena nadal taka sama.

Naklejki są tylko do wyglądu.

jeśli naklejka jest na skinie wartym +15 € i jest to naklejka z katowic to już się liczy uwierz mi :)

A co do poradnika dodaj jakiś kolorek i będzie okej :)

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Powiem Wam, że jeżeli macie czas i chęci to warto. W ~3 dni wytradowałem skina za ~4.50 euro, a zaczynałem za 2.20.

Opublikowano

Powiem Wam, że jeżeli macie czas i chęci to warto. W ~3 dni wytradowałem skina za ~4.50 euro, a zaczynałem za 2.20.

Pieniądze są ale w ludziach to jest ta zasada csgoleague :D

ja po sylwestrze bawiłem się od 20 centów i doszedłem do 20 euro dalej mi się nie chciało obstawiłem i koniec wiecie jaki był :D  

Opublikowano

@DareKPLV dobry wynik 

Aktualnie znowu się pobawiłem i już około 10 euro na + 

tylko aktualnie zastój trochę mam tzn mam 2 drogie itemy i nie mam co dodać żeby zamienić się za trochę drożę 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...